Αρχική Ιστορικό Δ.Σ. Νέα Αθλήματα Φωτογραφίες Video Διεθνείς συμμετοχές Χρήσιμες φόρμες Επικοινωνία Συνδέσεις17ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης 21-24/10/2016 στην πόλη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας

Σας γνωρίζουμε ότι η ομάδα πάλης της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, συμμετείχε στο 17ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης αστυνομικών που διοργανώθηκε από την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Σλοβακίας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αθλητική Ένωση Αστυνομιών  (U.S.P.E.) κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως και 24/10/2016 στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Στην εν λόγω διοργάνωση έλαβαν μέρος αστυνομικοί-αθλητές από δεκατέσσερις (14) διαφορετικές εθνικές αθλητικές ενώσεις της Ευρώπης. Οι αθλητές διαγωνίστηκαν σε δύο στυλ πάλης, την Ελληνορωμαϊκή και την Ελευθέρα. Οι αγώνες διεξήχθησαν σύμφωνα με τους παγκόσμιους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης (U.W.W.)

Την πρώτη ήμερα των αγώνων την 22/10/2016 στην Ελληνορωμαϊκή συμμετείχαν τέσσερις (4) αθλητές της ελληνικής αποστολής όπου κατακτήθηκαν δύο (2) ασημένια μετάλλια και ένα (1) χάλκινο. Συγκεκριμένα αγωνίστηκαν οι κάτωθι:
•Υ/Β΄ ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗΣ Γεώργιος, στην κατηγορία 75 kg
•Αστ/κας ΒΑΡΚΑΣ Νικόλαος, στην κατηγορία 80 kg
•Ε.Φ. ΜΠΟΥΚΗΣ Ηλίας, στην κατηγορία 85 kg
•Ε.Φ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΤΖΗΣ Σπυρίδων, στην κατηγορία 98 kg

Αναλυτικά ο Ε.Φ. ΜΠΟΥΚΗΣ Ηλίας αγωνίστηκε στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας των 85 kg όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο όπου ηττήθηκε από τον Γερμανό αθλητή FISCHER Jan.
O Ε.Φ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΤΖΗΣ Σπυρίδων αγωνίστηκε στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας των 98 kg απέναντι στον Γερμανό αθλητή AZIZSIR RAMSIN και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.
Ο Υ/Β΄ ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗΣ Γεώργιος αγωνίστηκε στον μικρό τελικό της κατηγορίας των 75 kg όπου νίκησε τον Δανό αθλητή SKIFTER Lasse και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.
Επίσης, ο Αστ/κας ΒΑΡΚΑΣ Νικόλαος αγωνίστηκε με ιδιαίτερη θέληση στην κατηγορία των 80 kg, όπου για λεπτομέρειες δεν μπόρεσε να κερδίσει την είσοδό του στους ημιτελικούς, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλε.
Τη δεύτερη μέρα των αγώνων την 23/10/2016 στο στυλ της Ελευθέρας συμμετείχαν οι αθλητές μας :
•Αστ/κας ΒΟΥΡΔΑΝΟΣ Κων/νος, στην κατηγορία 97 kg
•Αστ/κας ΚΑΡΓΙΩΤΑΚΗΣ Ιωάννης στην  κατηγορία των 125 kg

O Αστ/κας ΒΟΥΡΔΑΝΟΣ Κων/νος αγωνίστηκε στην κατηγορία 97 kg και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να προκριθεί στους ημιτελικούς της κατηγορίας πλην όμως δεν τα κατάφερε πραγματικά στο τελευταίο λεπτό, και έμεινε εκτός συνέχειας των αγώνων.
Τέλος, στο τελευταίο κατά χρονική σειρά αγώνισμα ο Αστ/κας ΚΑΡΓΙΩΤΑΚΗΣ Ιωάννης αγωνίστηκε στον μικρό τελικό της κατηγορίας των 125 kg όπου νίκησε τον Σλοβάκο αθλητή FIRKAL MIROSLAV και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο δίνοντας εορταστικό τόνο σε όλη την ελληνική αποστολή.
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στον προπονητή της ομάδας Ανθ/μο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ Σωτήριο καθώς σε κάθε αγώνα παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο αθλητές έτοιμους για την κατάκτηση του υψηλότερου στόχου. Καθοδήγησε, ενθάρρυνε, συμβούλεψε και υποστήριξε με κάθε θεμιτό μέσο όλους τους αθλητές του.

Κολακευτικά σχόλια για όλη την ομάδα και την αποστολή της Αθλητικής μας Ένωσης δέχτηκε ο Αρχηγός της αποστολής και Πρόεδρος της Α.Ε.Α.Ε. Υ/Α΄ ΓΡΙΜΜΑΣ Ιωάννης από τον Γενικό Γραμματέα της U.S.P.E Fred Kusserow. Εντύπωση προκάλεσε η συνοχή, η παρουσία και η παράσταση όλης της αποστολής κατά τη διάρκεια των εργασιών του 17ου  Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Από την μεριά τους οι αθλητές καθώς και ο προπονητής ευχαρίστησαν τον αρχηγό και τους συνοδούς της αποστολής Υ/Α΄ ΓΡΙΜΜΑ Ιωάννη πρόεδρο της Α.Ε.Α.Ε., Α/Α΄ ΤΖΑΤΖΑΚΗ Γεώργιο Αντιπρόεδρο της Α.Ε.Α.Ε., Α/Β΄ ΑΒΑΝΙΔΗ Δημήτριο Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Α.Ε.Α.Ε. και Αρχ/κα ΤΖΑΦΟΛΙΑ μέλος του Παραρτήματος Αττικής της Α.Ε.Α.Ε., για την υλική και ψυχική υποστήριξη καθώς και για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε να μη λείψει τίποτα από την ελληνική αποστολή.
Εν κατακλείδι η Ελληνική αποστολή κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη καθώς συγκεντρωτικά κατακτήθηκαν δύο (2) Ασημένια μετάλλια και δύο (2) Χάλκινα σε σύνολο έξι (6) συμμετοχών.  Απόρροια και απόδειξη αυτού είναι πως η ομάδα μας στην συγκεντρωτική κατάταξη κατέκτησε την τέταρτη θέση στο σύνολο των δεκατεσσάρων (14) ομάδων και για λίγους μόνο πόντους δεν κατέλαβε την τρίτη θέση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ένωσης μας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υπαρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη, τον Διευθυντή του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού καθώς και την Διεύθυνση Επικοινωνίας, για τη στήριξη στους αθλητές και τα μέλη της αποστολής προκειμένου απρόσκοπτα να επιτελέσουμε το έργο μας και να λάβουμε μέρος στους αγώνες με εξαιρετική επιτυχία, εκπροσωπώντας επάξια το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας στο εξωτερικό.
Σημειώνουμε ότι η ανωτέρω αποστολή δεν ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία ούτε στο κατ’ελάχιστο.