Βράβευση της Αθλητικής Ένωσης από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της αποστολής στο Fairfax, Αθήνα, 20 Ιουλίου 2015

Η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος βράβευσαν στις 20 Ιουλίου 2015, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Π. Μπακογιάννης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τους αθλητές των αντιπροσωπευτικών ομάδων των δύο Σωμάτων, οι οποίοι συμμετείχαν στους Παγκόσμιους Αγώνες Πυροσβεστών FAIRFAX 2015 στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Τη βράβευση των αθλητών πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης ΠΑΝΟΥΣΗΣ, ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος  ΠΣ Βασίλειος ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Επίσης παρέστησαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος ΜΙΧΑΙΡΙΝΑΣ, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφαλείας Υποστράτηγος Δημήτριος ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης Υποστράτηγος Χρήστος ΔΡΓΑΤΑΚΗΣ, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Γεώργιος ΚΩΤΣΑΚΗΣ, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου δυναμικού, Υποστράτηγος Δημήτριος ΔΗΜΟΥ, η Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ, ο Συντονιστής Υποστήριξης του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγος Στέφανος ΣΠΑΝΕΑΣ καθώς και Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης ΠΑΝΟΥΣΗΣ, στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι:

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να σας συγχαρώ. Η ημέρα ανήκει σε εσάς. Η τιμή ανήκει σε εσάς. Η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, όλη η Πολιτική και η Φυσική Ηγεσία είναι εδώ, ακριβώς για να τιμήσουν την προσπάθεια και την επιτυχία σας.

Η Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα έχουν κοινωνικό πρόσωπο και προσφορά. Κάθε αστυνομικός και κάθε πυροσβέστης είναι ταυτόχρονα οικογενειάρχης και εργαζόμενος. Προφανώς υπάρχουν άνθρωποι της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με τις Τέχνες, τα Γράμματα και τον Αθλητισμό. Πρέπει να προβάλλουμε αυτό το πρόσωπο στην κοινωνία, ώστε ο κάθε πολίτης, παρά τις υποψίες, καχυποψίες ή ενστάσεις, να μπορέσει να δει ότι πλάι του στέκεται ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι ένας σύγχρονος πολίτης, ένστολος πολίτης, που διαθέτει κοινωνικές, πνευματικές και πολιτιστικές ευαισθησίες.

Άρα λοιπόν, η σημερινή τελετή θα μπορούσε να γίνει και χωρίς αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα, που απέδειξαν ότι ακόμα και σε δύσκολους καιρούς καταφέρνουμε πάντα μέσα στο fair play, να δείχνουμε την ελληνική ψυχή. Άρα αυτήν την αισιόδοξη πλευρά βραβεύουμε. Τον καθένα από εσάς,  την ίδια την ομάδα, τους προπονητές, τους τεχνικούς, όλο το team.

Είναι για μας, και όχι μόνο για μας, αλλά και για την Ελληνική κοινωνία, αυτό ακριβώς το αισιόδοξο που αναζητούμε. Η αισιοδοξία του Έλληνα που πολεμά που ξέρει να κερδίζει που ξέρει τι είναι άμιλλα, τι είναι νίκη, τι είναι υπερηφάνεια. Για εμάς είστε παράδειγμα που θα κρατήσουμε στη μνήμη μας. Και πάλι συγχαρητήρια.»

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ τόνισε ότι:

«Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να συγχαρώ τους αθλητές – αστυνομικούς και πυροσβέστες – και τους προπονητές και όλη την αποστολή, για τις διακρίσεις που πετύχατε σε αυτήν την αθλητική διοργάνωση και για την εξαιρετική σας παρουσία.

Κατορθώσατε για μία ακόμα φορά να ξεχωρίσετε ανάμεσα σε πολλούς συναθλητές σας με την αγωνιστικότητα και την αθλητική σας επάρκεια.

Προσωπικά σας εγγυώμαι ότι θα σας στηρίζω και θα είμαι δίπλα σας σε κάθε σας προσπάθεια. Εύχομαι να συνεχίσετε πάντα με επιτυχίες στην ζωή σας, αλλά πάνω απ’ όλα εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους σας.»

O Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Θα ήθελα με τη σειρά μου να επικεντρωθώ σε δύο χαρακτηριστικά:

Πρώτον, χωρίς να θέλω να μειώσω τα ατομικά αθλήματα και τις διακρίσεις στα ατομικά αθλήματα, θα ήθελα να σταθώ στην ομαδικότητα που χαρακτηρίζει και τις δύο ομάδες του μπάσκετ, στο χαρακτηριστικό αυτό της ομαδικότητας, η οποία οδηγεί πάντα σε καλά αποτελέσματα.

Δεύτερον, θα ήθελα να αναφερθώ στον τελικό μεταξύ των δύο ομάδων μπάσκετ – της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος – έναν αγώνα που είχε ως χαρακτηριστικό το ελληνικό χρώμα. Ελληνικό χρώμα και στην κερκίδα με την ομογένεια, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο, που κυμάτιζε η Ελληνική σημαία. Και μετά το τέλος του αγώνα ήταν όλοι αγαπημένοι, οι αθλητές των δύο ομάδων, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συνοχής για τις δύσκολες μέρες που περνάμε.

Αξίζουν πολλά μπράβο πρώτα στην ομογένεια, που βοήθησε πάρα πολύ τις αποστολές και φυσικά πολλά μπράβο στα μέλη των ομάδων και στα τεχνικά επιτελεία. Σας ευχαριστώ.»

Scroll to Top