Βραβεία Αστυνομικού Αθλητισμού 2022

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος διοργάνωσε για πρώτη φορά, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, και ώρα 18.30 στην αίθουσα δεξιώσεων Β09 Christmas Catering, εκδήλωση με θέμα «Βραβεία Αστυνομικού Αθλητισμού Έτους 2022» καθώς και την ετήσια κοπή πίτας.

Η εκδήλωση αποτέλεσε συνδιοργάνωση της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν και τιμήθηκαν για την επίτευξη σημαντικών αθλητικών διακρίσεων, αθλητές και αθλήτριες μέλη της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, οι οποίοι εκπροσώπησαν επάξια την Ελλάδα, την Ελληνική Αστυνομία και την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος σε διεθνές επίπεδο, κατά το έτος 2022.

Επίσης ως ένδειξη αναγνώρισης της πολύτιμης οικονομικής τους στήριξής τους προς το έργο μας τιμήθηκαν χορηγοί και υποστηρικτές.

Το ιδρυτικό μέλος το οποίο ανέλαβε την πρωτοβουλία της ίδρυσης της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, Υποστράτηγος (ε.α) Ιωάννης Καραπανάγος, παρουσίασε σύντομο ιστορικό της ίδρυσης της Ένωσής μας.

Τέλος πραγματοποιήθηκε η τελετή της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κουρτέση.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν :

ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης, o Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών κα Δήμητρα Νάνου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής κ. Γεώργιος Δημόπουλος, η Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. κα Ιωάννα Γκελεστάθη, ο Υποστράτηγος  Χρήστος Κονδύλης Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού / Α.Ε.Α. και μέλος της Ιατρικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών Υποστράτηγος (ΥΓ) Αθανάσιος ΜΠΑΔΕΚΑΣ, ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Α/Β΄ Κρητικός Ελευθέριος, ο Πρόεδρος κ. Δημοσθένης Πάκος και ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Χύτας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής κ. Αθανάσιος Πασπαλάρης, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Νικόλαος Κορομηλάς, ο Αναπλ. Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Δελιτζάκης, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Αντιστράτηγος (ε.α) Αθανάσιος Κοκκαλάκης και Υποστράτηγος (ε.α) Ιωάννης Καραπανάγος, ο πρώτος διατελέσαντας Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Ταξίαρχος (ε.α) κ. Αλέξανδρος ΒΛΑΧΟΣ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Χαρίλαος Μαριόλης, ο Πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου, η Πρόεδρος Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου-Ζίτσου κα Μαρία Χαριτοπούλου, το Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Δημήτριος Ευαγγέλου, ο Πρόεδρος ΑΧΕΠΑ Ψυχικού κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος.

Εκτός από τους προαναφερομένους, χαιρετιστήρια μηνύματα απηύθυναν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και η Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη.

Οι αθλητές οι οποίοι τιμήθηκαν ήταν οι εξής :

9ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης αστυνομικών στο Λιμόζ της Γαλλίας, 20-27/06/2022, Χρυσό μετάλλιο (αντιπροσωπεία αθλητών)
ΚΟΥΠΙΔΗΣ Θεμιστοκλής
ΜΑΛΟΥΚΟΣ Δημήτριος|
ΚΩΝΣΤΑΝΤΩΝΗΣ Αναστάσιος

Παγκόσμιοι αγώνες Αστυνομικών και Πυροσβεστών 2022 στην πόλη Ρότερνταμ της Ολλανδίας κατά το χρονικό διάστημα 22-31/07/2022

Μαρία ΚΑΡΠΑΘΑΚΗ, Αρχηγός Αποστολής
ΠΕΤΡΑΚΗΣ Γεώργιος, Προπονητής ομάδας Τζούντο

ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ Γεώργιος (ζίου ζίτσου)
Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία No Gi  Intermediate, 30+ στα 82.1 κιλά και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Intermediate 30+ στα 82.1 κιλά.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Ιωάννης (ζίου ζίτσου)
Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Intermediate 18+ στα 82.1 κιλά και το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Intermediate No Gi, 18+ στα 82.1 κιλά.

ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗΣ Αθανάσιος (στίβος)
Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 100 μέτρα 35+ και το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μέτρα 35+.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Παύλος (στίβος)
Κατέκτησε δύο (2) αργυρά μετάλλια στα 100μ 18+ και 200μ 18+.

ΠΑΙΔΟΚΟΥΚΗΣ Αντώνιος (στίβος)
κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 800 μέτρα 18+ και το χάλκινο μετάλλιο στα 1500 μέτρα 18+.

ΓΟΥΣΙΑΣ Νικόλαος (στίβος)
Κατέκτησε δύο (2) αργυρά μετάλλια  στο άλμα επι κοντώ 45+ και στο άλμα εις ύψος 45+.

ΚΑΣΚΑΝΙΩΤΗ Ιφιγένεια (στίβος)
Κατέκτησε δύο (2) χρυσά μετάλλια στα 1500μ 18+ και 5000μ 18+.

ΠΕΤΜΕΖΑΣ Χρήστος (στίβος)
Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 400 μέτρα 18+.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Μελπομένη (κολύμβηση)
Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ ελεύθερο γυναικών 18+ και το αργυρό μετάλλιο στα 100μ ελεύθερο γυναικών 18+.

ΓΟΥΛΑΣ Κωνσταντίνος (Λειτουργική γυμναστική)
Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία Λειτουργική γυμναστική 30+.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος (τζούντο)
Κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -81 κιλά 18+.

ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ Ειρήνη (τζούντο)
Κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -78 κιλά 18+, στο άθλημα ζίου ζίτσου

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ Παναγιώτης (τζούντο)
Κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -73 κιλά 30, στο άθλημα ζίου ζίτσου

ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΟΛΗΣ Ευάγγελος (τζούντο)
Κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο, στην κατηγορία 100+ κιλών 40+, στο άθλημα του Τζούντο

Επίσης τιμήθηκαν για τις ιδιαίτερες διακρίσεις τους οι κάτωθι :

ΤΣΩΝΗΣ Διογένης
“10-11/7/2022 πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΑΜΕΑ Θεσσαλονίκη, 1η θέση σφαίρα F57, 1η θέση δίσκος F57, 2η θέση ακόντιο F57.
10/12/2022 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας Θεσσαλονίκη, 1η θέση 500μ κατηγορία ΑΜΕΑ!”

ΦΕΡΡΑ Ανδριάννα
δύο χρυσά μετάλλια στη γειτονική χώρα σηκώνοντας την ελληνική σημαία με την Εθνική Ομάδα δύο φορές στο ψηλότερο σκαλί με τις σκυτάλες 4Χ100 και 4Χ400.

ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ Φώτιος
Νικητής Σπάρταθλον 2022

ΒΑΚΟΥΛΑΣ Χάρης
2ος Έλληνας Σπάρταθλον 2022

ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ Αλέξανδρος
52ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΠΛΟΥ ΤΟΥ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ, χρόνος 8.05, 1η θέση

ΚΑΡΓΙΩΤΑΚΗΣ Ιωάννης
“Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Υποταγής, Ποντεβέντρα Ισπανία,15-16/10/2022.
Χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Υποταγής, Βουδαπέστη Ουγγαρία,25-26/03/2022.”

ΘΕΟΧΑΡΗΣ Φώτιος
“2022/02, κατέκτησε την κορυφή Cerro Pintor 4180m,  Cerro El Plomo 5424m και Cerro Leonera 4954 οι οποίες βρίσκονται στη Χιλή.
2021/02 κατέκτησε και την κορυφή Τσιμποράσο (Chimborazo) 6310m, η οποία βρίσκεται στις Άνδεις, Εκουαδόρ

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών και Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τις κάτωθι εταιρείες για την παρουσία τους στην εν θέματι εκδήλωση, για την εμπιστοσύνη τους καθώς και για την οικονομική τους στήριξη στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αστυνομικού αθλητισμού από την Ένωσή μας, ειδικότερα :

Τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, τον κ. Δημήτριο Γιαννακόπουλο Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλο του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, τον κ. Χρήστο Γραμματικογιάννη Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ATRON HEALTH, τον κ. Δημήτριο Μαντά ιδιοκτήτη της DPM Systems Technologies LTD, τον κ. Γεώργιο Μανωλόπουλο ιδρυτή της κατασκευαστικής εταιρίας CANTREVA A.E, την κα Μαρία ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας της ασφαλιστικής εταιρείας GENERALI, τον κ. Πέτρο Α. Καλκαντζάκο ιδιοκτήτη της εταιρείας Prosystem Armory, τον κ . Νάσο Λιάγκα ιδιοκτήτη της ασφαλιστικής εταιρείας NOS INSURANCE SERVICES, την εταιρεία ANGEL MARE καθώς και την εταιρεία PowerHealth

Scroll to Top