Εθιμοτυπική επίσκεψη στην χώρα μας του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών (U.S.P.E.) Α/Δ΄ IVANOV ΚΟΝSTANTIN

Γνωρίζεται ότι ο Αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών (U.S.P.E.) λίγες μέρες μετά την εκλογή του στις πρόσφατες εκλογές στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, Αστυνομικός Διευθυντής IVANOV ΚΟΝSTANTIN πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην χώρα μας.

Ο εν λόγω επίσημος, ο οποίος είναι Γενικός Γραμματέας της Ρωσικής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών, προσκλήθηκε στην χώρα μας στα πλαίσια ανάπτυξης του αστυνομικού αθλητισμού μεταξύ των δύο χωρών αλλά και των χωρών της Ευρώπης. Σκοπός της πρόσκλησης όσο και της επίσκεψης του, ήταν η ανταλλαγή απόψεων τόσο σε επίπεδο αθλητικού όσο και αστυνομικού ενδιαφέροντος, η εδραίωση της φιλίας και της συνεργασίας των δύο ενώσεων.

Η φυσική ηγεσία ανταποκρίθηκε θετικά  στο αίτημα της Αθλητικής μας Ένωσης για εθιμοτυπική συνάντηση και την 24/10/2012  αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Αθλητικής Ένωσης ΑΡΧ/ΚΑ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ Δημήτριο συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της U.S.P.E, επισκέφθηκε τον Διευθυντή του Κλάδου Οργάνωσης Ανθρωπίνου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑ Ιωάννη και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Αρχηγείου ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΤΑΤΣΗ Χαράλαμπο.

Κατά την διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, δόθηκε έμφαση σε θέματα που αφορούσαν την ανάπτυξη του αστυνομικού αθλητισμού τόσο σε εθνικό όσο και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων που αφορούσαν την συνεργασία των δυο χωρών σε αθλητικό επίπεδο, προτάσεις για διμερείς διοργανώσεις, κοινή στρατηγική και ανάπτυξη συγκεκριμένων αθλημάτων. Επισημοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η σύμπλευση απόψεων και στόχων των δύο ενώσεων. Στο τέλος της συνάντησης με την φυσική ηγεσία πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή εθιμοτυπικών και αναμνηστικών δώρων.

Ο Αντιπρόεδρος της U.S.P.E επίσης επισκέφτηκε τα γραφεία της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος. Εξέφρασε την ευχαρίστηση του για την υποστήριξη της Ελληνικής αντιπροσωπείας στις πρόσφατες εκλογές τις U.S.P.E. καθώς και για την αποδοχή και την φιλοξενία της οποίας έτυχε στην Αθήνα.  Δήλωσε ενθουσιασμένος από   τα γραφεία που στεγάζεται η Αθλητική Ένωση. Ο ανωτέρω χώρος των γραφείων είναι καταγεγραμμένος στην Πανευρωπαϊκή Ένωση Αστυνομικών Ευρώπης (U.S.P.E) που είναι μέλος και η Ένωση μας, τον έχουν δε επισκεφτεί επανειλημμένως οι εκλεγμένοι Πρόεδροι και οι Γενικοί Γραμματείς της USPE και έχουμε τύχει παρόμοιων κολακευτικών σχολίων.

Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον   στις  αναρτημένες φωτογραφίες  από  τις αθλητικές και κοινωνικές μας δραστηριότητες, καθώς και για τις επιτυχίες ,τις κατακτήσεις και  τα αναμνηστικά από τις ευρωπαϊκές συμμετοχές,. Συνεχάρη το Δ.Σ της Ένωσης για την προσεκτική επιλογή Ευρωπαϊκών αποστολών καθώς είναι αποδεδειγμένο πλέον πως η πλειοψηφία αυτών είναι επιτυχημένη γιατί  συνοδεύεται  από πρωτιές και πολλά μετάλλια, κάτι που αποδεικνύει την στοχευμένη και συγκρατημένη οικονομική πολιτική της.

Ενθουσιασμένος υπογράμμισε πως η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος αποτελεί ενεργό κύτταρο της Ελληνικής Κοινωνίας αλλά και τις Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και αναπόσπαστο μέλος και βασικό θεμέλιο στον Ευρωπαϊκό Αθλητισμό. Δεσμεύτηκε και κάλεσε την Ελληνική πλευρά για κοινή διοικητική διαδρομή των δύο χωρών στις εργασίες της Πανευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης τόσο η διοίκηση της Αθλητικής μας ένωσης όσο και της Ρωσικής δεσμεύτηκαν να διαδραματίσουν πρωταρχικό και ηγετικό ρόλο στη δραστηριοποίηση των Βαλκανικών Κρατών στις αθλητικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στην χάραξη κοινής στρατηγικής σε διοικητικό επίπεδο καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε μια κάμψη στον τομέα αυτό, εξαιτίας των κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων στα Βαλκανικά Κράτη. Συνεχάρη τον Γενικό Γραμματέα της Αθλητικής μας Ένωσης ΑΡΧ/ΚΑ ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗ Ρήγα για την εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της USPE, ως μέλος.

Κλείνοντας ο κ. IVANOV πρόσφερε στον Πρόεδρο της Αθλητικής Ένωσης ΑΡΧ/ΚΑ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ Δημήτριο  ένα αναμνηστικό της Μόσχας, όπου εδρεύει η Ρωσική Αθλητική Ένωση, με ανάγλυφη την κόκκινη πλατεία καθώς και αναμνηστικά της Αθλητικής τους Ένωσης. Ο Πρόεδρος ανταπέδωσε  μια αναμνηστική πλακέτα με τον  μαρμάρινο Δισκοβόλο, το σήμα της Αθλητικής μας Ένωσης και άλλα δώρα. Η αντιπροσωπεία του ΔΣ παρέθεσε γεύμα προς τιμή του επισήμου καλεσμένου της.

Ο  κ. IVANOV, αναχώρησε για την πατρίδα του την 25/10/2012 με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις.

Scroll to Top