Οι Τζουντόκα μας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αστυνομικών!

Στο Μιλάνο της Ιταλίας κατά  το χρονικό διάστημα 19-26 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν οι 3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Αστυνομικών. Στους αγώνες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων αθλητών μας και αθλητές – τζούντο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος. Στη διοργάνωση πήραν μέρος 37 χώρες.

Η ομάδα τζούντο αποτελούνταν από τέσσερις (4) αθλητές/τριες, ήτοι :

ΓΑΛΑΝΗΣ Σπυρίδων, (κατ. -100 κιλά)

ΓΚΑΪΝΤΑΤΖΗΣ Δημήτριος, (κατ. -90 κιλά)

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ Παναγιώτης, (κατ. -73 κιλά)

ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ Ειρήνη, (κατ. -63 κιλά)

Το αγώνισμα του Τζούντο διεξήχθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2019 και οι αθλητές μας αντιμετώπισαν κορυφαίους του αγωνίσματος αθλητές και δεν κατάφεραν να διακριθούν.

Ο ΓΑΛΑΝΗΣ Σπυρίδων αγωνίστηκε στην κατηγορία των -100 κιλών και αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από το Βούλγαρο αντίπαλό του, Πρωταθλητή Ευρώπης στο Τζούντο και μετέπειτα Παγκόσμιο Πρωταθλητή στους εν λόγω αγώνες.

Ο ΓΚΑΪΝΤΑΤΖΗΣ Δημήτριος αγωνίστηκε στην κατηγορία των -90 κιλών, ηττήθηκε από τον Ιταλό τζουντόκα από τον 1ο αγώνα, ο οποίος εν συνεχεία κι αυτός αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Ο ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ Παναγιώτης αγωνίστηκε στην κατηγορία των -73 κιλών και αποκλείστηκε από τον πολύ ικανό αθλητή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αν και προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Τέλος, η ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ Ειρήνη ηττήθηκε από τη Λευκορωσίδα αθλήτρια και εν συνεχεία έχασε την πρόκριση για το ρεπεσάζ, αφού ηττήθηκε και από την Κινέζα αντίπαλό της, έχοντας όμως πολλά παράπονα από τους κριτές του αγώνα.

Δυστυχώς δεν υπήρξε πρόβλεψη για ορισμένες οργανωτικές λεπτομέρειες που αφορούσαν το αγωνιστικό επίπεδο,  από τους υπευθύνους του αγώνα, οι οποίες επισημάνθηκαν στους διοργανωτές τόσο από την Ελληνική αποστολή όσο και από τις υπόλοιπες συμμετέχουσες χώρες.

Οι αθλητές μας συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Παγκόσμιους Αγώνες Αστυνομικών αντιπροσωπεύοντας επάξια τόσο τη Χώρα μας, την Ελληνική Αστυνομία, όσο και την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των διοργανωτών καθώς και της αντιπροσωπείας της Παγκόσμιας Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών για την εν γένει συμπεριφορά και παρουσία τους.

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα ήθελαν να συγχαρούν τους αθλητές για την προσπάθειά τους και να τους ευχηθούν καλή συνέχεια στις προσπάθειες τους, να ευχαριστήσουν τις εταιρείες Protergia, Ελληνικά Πετρέλαια, KIMBO και Admiral για την οικονομική τους στήριξη στο πλαίσιο πραγματοποίησης της αποστολής καθώς και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τη βοήθεια που προσέφερε ώστε να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και επιτυχημένα η αποστολή.

Εν κατακλείδι τονίζεται ότι η συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΔΕΝ ζημίωσε το Δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία ούτε στο ελάχιστο και το χρηματικό ποσό που απαιτήθηκε για την αποστολή καλύφθηκε από οικονομικούς πόρους  όπως προβλέπεται στο καταστατικό μας καθώς και από τους συμμετέχοντες αθλητές.

Scroll to Top