Πρωταθλήτρια η Ελληνική Αστυνομία στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ε.Δ.&Σ.Α. 2023.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Τζατζάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελαν να εκφράσουν τα συγχαρητήριά τους στην ομάδα Σκάκι της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ομαδικό στο πρωτάθλημα του Α.Σ.Α.Ε.Δ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για όγδοη συνεχόμενη χρονιά τα Σκακιστικά Πρωταθλήματα (Ατομικό και Ομαδικό) Ενόπλων Δυνάμεων &  Σωμάτων Ασφαλείας, που διεξήχθησαν από 27 Νοεμβρίου  έως 1 Δεκεμβρίου 2023, στο Αεροδρόμιο Τατοΐου, στη Δεκέλεια Αττικής.

Οι αγώνες, που διοργανώθηκαν από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) υπό την εποπτεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και τη συνδρομή της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), φιλοξενήθηκαν στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της Λέσχης Δοκίμων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ).

Στο Ατομικό Πρωτάθλημα συμμετείχαν 20 αθλητές και 1 αθλήτρια, από το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία,  την Ελληνική Αστυνομία  και το Πυροσβεστικό Σώμα. Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα συμμετείχαν το Πολεμικό Ναυτικό με 1 ομάδα, η Πολεμική Αεροπορία με 2 ομάδες και η Ελληνική Αστυνομία με 2 ομάδες.

Το Ατομικό Πρωτάθλημα έγινε με ελβετικό σύστημα 9 γύρων και το Ομαδικό Πρωτάθλημα έγινε με σύστημα πουλ 5 γύρων. Οι αγώνες έγιναν με κανονισμούς Γρήγορου Σκακιού και χρόνο σκέψης 20 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα, με προσθήκη 10 δευτερολέπτων σε κάθε κίνηση, αρχίζοντας από την πρώτη κίνηση.

Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Διεθνής Μαιτρ Αναστάσιος Παυλίδης της Ελληνικής Αστυνομίας με 7 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ιωάννης Τετεπουλίδης της Πολεμικής Αεροπορίας με 6.5 βαθμούς και στην τρίτη θέση ο Γεώργιος Καλογριδάκης του Πολεμικού Ναυτικού με 6.5 βαθμούς, επίσης.

Την τέταρτη θέση κατέλαβε η Διεθνής Μαιτρ Γυναικών Αικατερίνη Παυλίδου της Ελληνικής Αστυνομίας με 6,5 βαθμούς κι αυτή. Στην πέμπτη θέση κατετάγη ο Παύλος Δερμιτζάκης της Πολεμικής Αεροπορίας με 6 βαθμούς, ενώ την έκτη θέση πήρε ο Κωνσταντίνος Μουρούτης της Πολεμικής Αεροπορίας με 5,5 βαθμούς.

Πρωταθλήτρια ομάδα με 10 βαθμούς αναδείχθηκε η πρώτη ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτελούμενη  από τους Αναστάσιο Παυλίδη, Αικατερίνη Παυλίδου, Βασίλειο Τσιλουχά και Κωνσταντίνο Κουβελάκη. Δεύτερη με 8 βαθμούς αναδείχθηκε η πρώτη ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας, αποτελούμενη από τους Κωνσταντίνο Μουρούτη, Ιωάννη Τετεπουλίδη, Παύλο Δερμιτζάκη και Απόστολο Παρίση και τρίτη με 6 βαθμούς ήταν η ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού, που αποτελούνταν από τους Γεώργιο Καλογριδάκη, Αλέξανδρο Βλαστό και Νικόλαο Μυλωνά.

Διαιτητές ήταν ο Υπαστυνόμος Β΄ Σπύρος Νταλαμπίρας, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του ΑΣΑΕΔ για το Σκάκι,  και η Αστυνόμος Β΄ Ευαγγελία Αλεξοπούλου.

Στο Πρωτάθλημα, στο οποίο κυριάρχησαν η ευγενής άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι, πήραν μέρος αρκετοί ισχυροί σκακιστές (οι πέντε πρώτοι αθλητές στην αρχική κατάταξη είχαν διεθνή βαθμό αξιολόγησης πάνω από 2000, ενώ οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ήταν αθλητές σκακιστικών Σωματείων μελών της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας), με αποτέλεσμα να παιχτούν  πολλές συναρπαστικές παρτίδες σε όλους τους γύρους.

Από την Ελληνική Αστυνομία έλαβαν μέρος στους αγώνες οι κάτωθι αθλητές: Αστυνόμος Β΄ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ Γεώργιος, Υπαστυνόμος Α΄ ΠΕΠΟΝΗΣ Μάριος, Υπαστυνόμος Α΄ ΠΑΥΛΙΔΗΣ Αναστάσιος, Υπαστυνόμος Β΄ ΔΕΡΜΕΝΤΖΗΣ Ευθύμιος, Αρχ/κας ΚΟΚΑΛΑΣ Πασχάλης, Aρχ/κας ΤΣΙΛΟΥΧΑΣ Βασίλειος, Υπαρχ/κας ΠΑΥΛΙΔΟΥ Αικατερίνη, Υπαρχ/κας ΜΑΝΤΟΥΣΗΣ Ευάγγελος και Υπαρχ/κας ΚΟΥΒΕΛΑΚΗΣ Κωνσταντίνος.

Scroll to Top