Σεμινάρια Πρακτικής Σκοποβολής

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος στο πλαίσιο ανάπτυξης του Αστυνομικού αθλητισμού και ιδιαίτερα του αθλήματος της Πρακτικής Σκοποβολής έχει εντάξει στον ετήσιο προγραμματισμό δράσεων, σεμινάρια εκμάθησης και βελτίωσης του αγωνιστικού επιπέδου των αθλητών μελών της.

Στα σεμινάρια, που θα πραγματοποιηθούν σε 3 κύκλους, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής αστυνομικοί μέλη της Ένωσής μας. Για την ολοκλήρωση της δράσης σε βάθος χρόνου θα υπάρξει συνεργασία με Ελληνικούς Σκοπευτικούς Συλλόγους και με ιδιώτες αν αυτό χρειαστεί. Στόχος είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί και σε άλλες κεντρικές πόλεις της χώρας.

Κάθε μέλος μας που επιθυμεί να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε από τους3κύκλους εκμάθησης– βελτίωσης αθλητικού επιπέδου θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον προηγούμενο και να συμπληρώσει την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα.

Αίτηση συμμετοχής

Κάθε κύκλος εκπαίδευσης θα επαναλαμβάνεται έως ότου καλυφθεί ο αριθμός των αιτούντων και στην συνέχεια θα πραγματοποιείται ο επόμενος κύκλος εκπαίδευσης. Σε κάθε κύκλο θα συμμετέχουν έως 12 αθλητές και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος θα εκπροσωπείται από τον Αντιπρόεδρο της ΑΒΑΝΙΔΗ Δημήτριο ενώ η βασική εκπαιδευτική ομάδα θα αποτελείται από τους:

  1. Παπαδάκο Αθανάσιο
  2. Μυλωνά Δημήτριο
  3. Δουμπιώτη Βασίλειο
  4. Μαρκάκη Μάριο

Η εκπαιδευτική ομάδα θα είναι υπεύθυνη για την τήρηση του προγράμματος και την τροποποίηση όπου αυτό απαιτείται. Παρακάτω περιγράφεται συνοπτικά το περιεχόμενο της εκπαιδευτικής ύλης του Α΄ κύκλου εκπαίδευσης που απευθύνεται σε αρχάριους αθλητές θα είναι διάρκειας 2 ημερών και θα χωρίζεται σε δύο μέρη, της Θεωρίας (ξηράς προπόνησης) και της Πράξης (βολές σε σκοπευτήριο)

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ

ΘΕΩΡΙΑ
1)Νόμος περί όπλων
2)Βασικοί κανόνες ασφαλείας
3)Βασικοί κανόνες IPSC

ΠΡΑΚΤΙΚΑ
1)Στάση σώματος
2)Λαβή- σκόπευση
3)Πίεση σκανδάλης
4)Όπλιση – άδειασμα όπλου
5)«Τράβηγμα»από την θήκη
6)Αλλαγή γεμιστήρας

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ

ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ
Πρακτική εξάσκηση των ανώτερο δεξιοτήτων σύνολο 100 φυσίγγια

Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν:

  • να είναι κάτοχοι ΔΕΣΚ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗ)
  • έχουν μαζί τους ΓΥΑΛΙΑ, ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των εκπαιδευτών
  • να παρακολουθήσουν το σύνολο των θεμάτων εκπαίδευσης (Πρώτη & Δεύτερη ημέρα)
  • να καλύψουν το κόστος των σφαιρών που θα χρησιμοποιήσουν

Όσοι συμμετέχοντες δεν είναι κάτοχοι δελτίου ΔΕΣΚ υπάρχει μέριμνα προκειμένου να τους διευκολύνουμε να εκδώσουν στον σύλλογο που επιθυμούν. Προς τούτο πρέπει να απευθυνθούν στα μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Βασίλη Δουμπιώτη στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6988807706.

Scroll to Top