Την τρίτη θέση η ΔΙ.ΑΣ Β/Α Αττικής στο Κύπελλο Φιλίας

Την Παρασκευή 27/05/2022, έλαβε χώρα ο μικρός τελικός αγώνας του 8ου Κυπέλλου Φιλίας καλαθοσφαίρισης αστυνομικών υπηρεσιών Αττικής, στο Αθλητικό Κέντρο «Μάρκος Παπαδάκης» του Δήμου Χαλανδρίου, μεταξύ των ομάδων του Α.Τ. Δημοτικού Θεάτρου και της ΔΙ.ΑΣ Β/Α Αττικής. Ως ελάχιστο φόρο τιμής από την πλευρά μας οι αγώνες του μεγάλου και του μικρού τελικού του Κυπέλλου Φιλίας πραγματοποιήθηκαν στη μνήμη του αθλητή μέλους μας Αλέξανδρου Γκαμπλιώνη, του οποίου ο αδόκητος χαμός του μας συγκλόνισε.

Προ ενάρξεως του μικρού τελικού τελέστηκε Τρισάγιο από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Θρησκευτικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Α/Β΄ Αλέξιο Κουρτέση, εις μνήμη του Αλέξανδρου Γκαμπλιώνη παρουσία του αδελφού του κ. Ευάγγελου Γκαμπλιώνη.

Στο αγωνιστικό σκέλος οι δύο ομάδες προσέφεραν όμορφο θέαμα, πολλές και γρήγορες φάσεις, ένταση και πάθος για τη νίκη. Στο δίλεπτο του τελευταίου τετάρτου η ομάδα της ΔΙ.ΑΣ Β/Α Αττικής βρέθηκε με δύο πόντους πίσω, εάν και είχε τη δυνατότητα να ισοφαρίσει λίγο πριν με άστοχο σουτ του Μωραϊτη. Στο 01:26 με αιφνιδιασμό της ΔΙ.ΑΣ Β/Α Αττικής και εύστοχο καλάθι του Σιώπκα το παιχνίδι έρχεται ισόπαλο. Το σκορ παρέμεινε σταθερό για περίπου ένα λεπτό ώσπου μία εύστοχη βολή του Σιώπκα έβαλε μπροστά την ομάδα της ΔΙ.ΑΣ Β/Α Αττικής δεκαεννιά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα. Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Ζαχαρόπουλος του Α.Τ. Δημοτικού Θεάτρου αστοχεί σε σουτ δύο πόντων και ευστοχεί στη μία ελεύθερη βολή, ισοφαρίζοντας το  σκορ. Με εννιά δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη του αγώνα ένα γρήγορο κατέβασμα του Σιώπκα σε ατυχή προσπάθειά του για καλάθι, μαζεύει το ριμπάουντ ο Γάτος και βάζει το νικητήριο καλάθι. Στα υπολειπόμενα 5,2 δευτερόλεπτα η προσπάθεια για σουτ τριών πόντων από τον Δημουλιά του Α.Τ. Δημοτικού Θεάτρου δεν ήταν εύστοχη και το ροζ φύλλο αγώνα πήρε η ομάδα της ΔΙ.ΑΣ Β/Α Αττικής.

Η ομάδα της ΔΙ.ΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής κέρδισε τον αγώνα και κατέκτησε την τρίτη θέση του Κυπέλλου Φιλίας με σκορ 37-39. Πολυτιμότερος παίκτης του Τελικού αναδείχτηκε ο αθλητής της ΔΙ.ΑΣ Β/Α Αττικής Γάτος Νικόλαος.

Α.Τ. Δημοτικού Θεάτρου – ΔΙ.ΑΣ Β/Α Αττικής
Α. 14-10, Β. 13-10, Γ. 5-10, Δ. 5-9

Συνθέσεις ομάδων :
Α.Τ. Δημοτικού Θεάτρου
Προπονητής : Χαϊκάλης Η.
Αθλητές : Τζουαννόπουλος Χ., Λυμπερόπουλος Γ. 4π., Ζαϊμης Ν. 2π., Ζαχαρόπουλος Α. 4π., Δημουλιάς Π. 8π., Χαϊκάλης Η. (αρχ.), Συμεωνίδης Β., Ιωσηφόγλου Μ. 2π. 17π., Κοσμίδης Φ., Μαϊνας Ι.

ΔΙ.ΑΣ Β/Α Αττικής
Προπονητής : Τάγκας Γ.
Αθλητές : Σιώπκας Δ. 14π., Τάγκας Γ. (αρχ.), Βρακάς Χ.6π, Γάτος Ν. 8π., Λάζος Δ. 3π., Μπομπότης Ι., Γουργιώτης Ν., Μωραϊτης Π. 7π.,  Βενέτης Ι. 1π., Μποκολίνης Φ.

Διαιτητές του αγώνα : Θεοδωρόπουλος Ρ., Παπαδόπουλος Χ., Κοντογιάννης Θ.

Όλοι οι συμμετέχοντες αστυνομικοί διακρίθηκαν για την προσπάθεια που κατέβαλαν, προσφέροντας τα μέγιστα στην καλλιέργεια και ανάπτυξη του αστυνομικού αθλητικού πνεύματος, στην προβολή των αξιών και των αρχών του αθλητισμού και στην προβολή του «Ευ αγωνίζεσαι».

Κατά την τελετή λήξης, απονεμήθηκε στον κ. Ευάγγελο Γκαμπλιώνη αδερφό του Αλέξανδρου αγωνιστική φανέλα του Α.Τ. Αμπελοκήπων με το όνομά του στο έμβλημα της ομάδας.

Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση διεξήχθη αδαπάνως για το Δημόσιο.

Το Κύπελλο Φιλίας δεν επηρέασε την άσκηση καθηκόντων των αθλητών αστυνομικών αφού ο αγώνας έγινε σε ημέρα και ώρα που οι συμμετέχοντες δεν είχαν υπηρεσία.

Ο Πρόεδρος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελαν να συγχαρούν όλα τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής καλαθοσφαίρισης για το έργο της και την ορθή διεξαγωγή και ολοκλήρωση του Κυπέλλου Φιλίας καλαθοσφαίρισης, τον Δήμο Χαλανδρίου για την άψογη φιλοξενία, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την αγαστή συνεργασία, τους αθλητές και τους συμμετέχοντες όλων των ομάδων για την προσπάθεια τους!

Scroll to Top