Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3×3 στη Πλατεία Αριστοτέλους

Για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, 14 και 15 Μαΐου, το Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3×3, που διοργάνωσαν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας.

Η πρωτοβουλία των Ενώσεών μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και εξελίχθηκε σε μια γιορτή του αθλητισμού, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 30 ομάδες και 150 παίκτες, κι αγκαλιάστηκε από τους πολιτειακούς φορείς, την τοπική κοινωνία και την οικογένεια του Άλκη.

Για δυο ημέρες, η Πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο καλαθοσφαίρισης, όπου ακούγονταν γέλια, δυνατή μουσική, σφυρίγματα και ο χτύπος της μπάλας, αλλά ταυτόχρονα έγινε και τόπος μνήμης του άδικου χαμού του Άλκη.

Μόλις λίγους μήνες μετά την 1η Φεβρουαρίου που αυτό το νέο παιδί έφυγε από ζωή ως θύμα του οπαδισμού, θέλαμε και καταφέραμε να μεταφέρουμε την πεποίθηση ότι ο αθλητισμός, σε κάθε του μορφή, είναι γιορτή και όχι πόλεμος.

Οι δράσεις του Τουρνουά ξεκίνησαν με τη συμμετοχή μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έπαιξαν αλλά ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τον σκοπό του Τουρνουά και τα ολέθρια αποτελέσματα της οπαδικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

Μετά την επίσημη έναρξη και το πρώτο τζάμπολ, οι θεατές και η ατμόσφαιρα των αγώνων ήταν αντάξια του υψηλού συμβολισμού που έφερε η εκδήλωση και του σημαντικού μηνύματος που εξέπεμψε προς όλη την επικράτεια ότι “ο αθλητισμός ενώνει”.

Με ευγενή άμιλλα, συνεργασία και αδελφοσύνη, οι παίκτες απέδειξαν ότι ο υγιής αθλητισμός μπορεί να επιτευχθεί εφόσον το επιθυμούμε και το επιδιώκουμε ως κοινωνία και τα οφέλη του είναι πολλαπλά και σημαντικά για εκείνους που συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στα αθλητικά δρώμενα.

Παράλληλα με το Τουρνουά, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη αγωνιστική  του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 3×3 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, κ. Σταύρο Καλαφάτη, και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, των οποίων η συμβολή ήταν σημαντική και καθοριστική για την πραγματοποίηση του Τουρνουά.

Επίσης, ευχαριστούμε την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) που μας βοήθησε σημαντικά στην οργάνωση της εκδήλωσης, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και το Πρόεδρό της κ. Γρηγόριο Γερακαράκο, τους χορηγούς που πίστεψαν και στήριξαν το όλο εγχείρημα μας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας (Υ.Ε.Ε.Β.Ε.), το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΙΘ και τη δημοσιογράφο – Πρέσβειρα Live without bullying, κα Μαρία Σαμολαδά που πάντα είναι αρωγός στην πραγμάτωση των στόχων μας.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον πατέρα του Άλκη Καμπανού, κ. Αριστείδη Καμπανό και στην μητέρα του, κα Μελινα Κακουλίδου, που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα μας και με την παρουσία τους ενίσχυσαν την μνήμη του Άλκη.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν

ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας,
ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Ευστράτιος Σιμόπουλος,
η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κα. Άννα Ευθυμίου,
ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Δούβαλης,
ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος κ. Χρήστος Μπουλούμπασης,
ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Ευστράτιος Καρακοντίνος,
ο Διευθυντής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ευάγγελος Μουρτζίνος,
ο Διευθυντής του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Τζαλοκώστας,
το Προεδρείο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας,
η επικεφαλής Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, κα Ιωάννα Γκελεστάθη,
και ο επίτιμος Πρόξενος της Ισπανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Σαμουήλ Ναχμία.

 

Scroll to Top