Αγώνας δρόμου στη μνήμη του Γεώργιου Ανδριτσόπουλου

Το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουλίου 2022 εξήντα (60) αστυνομικοί έτρεξαν στη μνήμη του Γεώργιου Ανδριτσόπουλου στο νυχτερινό αγώνα δρόμου 5000μ. με την ονομασία «Livadia night run»,  η οποία είχε τιμητικά το όνομα του αδικοχαμένου αστυνομικού.

Η εκκίνηση δόθηκε στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, όπου τριακόσιοι τριάντα (330) δρομείς όλων των ηλικιών, πήραν μέρος στις δυο πιστοποιημένες αποστάσεις (5 και 10 χλμ.) ενώ υπήρξε και μία μικρή διαδρομή 1000μ. για παιδιά.

Την εκκίνηση του αγώνα κήρυξε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός ενώ τιμητική πλακέτα απένειμε στη σύζυγο του αδικοχαμένου αστυνομικού ο εκπρόσωπος του Δήμου Λεβαδεών.

Στον αγώνα των 5 χλμ. νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Βότσος (Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος), δεύτερος ο Αθανάσιος Κοτσωνάς και τρίτος ο Ιωάννης Καρνασόπουλος.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ιφιγένεια Κασκανιώτη (Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος), δεύτερη η Στεφανία Μπενάκη (Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ) και τρίτη η Ιωάννα Σκληβανιώτη (Α.Ψ.Λ.ΜΕΔΕΩΝ).

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ως εκπρόσωπος του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Υποστράτηγος Γεώργιος Μπάλλας.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς (ΑΚΟΛ), με συνδιοργανωτές, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. (Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας) και τον Δήμο Λεβαδέων. Επίσης είχε τη στήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Στερεάς και Εύβοιας, της  Ελληνικής Ένωσης Έρευνας Διάσωσης Λιβαδειάς, του Ε.Ε.Σ. παράρτημα Λιβαδειάς, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, της Τροχαίας Λιβαδειάς και του Ε.ΣΥ.Ν Βοιωτίας.

Ο αγώνας δεν επηρέασε την άσκηση καθηκόντων των αθλητών αστυνομικών αφού έγινε σε ημέρα και ώρα που οι συμμετέχοντες δεν είχαν υπηρεσία.

Ο Πρόεδρος Α/Α΄  Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελαν να συγχαρούν τους αθλητές για την προσπάθεια και να τους ευχηθούν καλή συνέχεια στις προσπάθειες τους.

Scroll to Top