Αγώνας καλαθοσφαίρισης με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 05/04/2023, ο αγώνας καλαθοσφαίρισης που διοργάνωσαν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής και η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, στο γήπεδο μπάσκετ εντός του Ελληνοαμερικάνικου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κολέγιο Αθηνών – Κολέγιο Ψυχικού (Στεφάνου Δέλτα 15- Ψυχικό) , με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος ΔΟΥΒΑΛΗΣ, ο Διευθυντής της  Γενικής Δ/νσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων Υποστράτηγος κ. ΜΠΑΛΛΑΣ Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κα. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ Λουκία, ο βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης (Πάνος) ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ, ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κ. ΓΑΛΑΝΗΣ Δημήτριος & ο πολιτευτής Βορείου τομέα Αττικής  με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας.Πριν την έναρξη του αγώνα πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις από τον Διευθυντή/President του Κολεγίου Αθηνών – Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος κ. Κώστα ΣΥΝΟΛΑΚΗ στην Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος και στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, για την προσφορά των Ενώσεων στο κοινωνικό σύνολο μέσα από τις δράσεις τους. Επίσης βραβεύτηκαν οι κατώθι αστυνομικοί αθλητές οι οποίοι κατέκτησαν μετάλλια σε ολυμπιακούς και παγκόσμιους αγώνες, κάνοντας  την Ελλάδα και την ΕΛ.ΑΣ υπερήφανη: Α/Α΄ κ. Μαρία ΚΑΡΠΑΘΑΚΗ Παγκόσμια Πρωταθλήτρια ΤΑΕ KWON DO  1997, Α/Β’ κ. Χρήστο ΝΥΦΑΔΟΠΟΥΛΟ Παγκόσμιο Πρωταθλητή Πάλης  2012,  Υ/Α’ κ. Ιωάννη ΚΑΡΓΙΩΤΑΚΗ Παγκόσμιο Πρωταθλητή Πάλης 2022, Α/Α΄ κ. ΣΧΙΖΑ Αναστάσιο Ολυμπιονίκη Υδατοσφαίρισης 2004 & 2008,  Α/Α’ κ. ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑ Γεώργιο Ολυμπιονίκης Πάλης 2004 και τον Α/Α’ κ. ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑ Ξενοφών Ολυμπιονίκης Πάλης 2004. Από πλευρά των Ενώσεων δόθηκε τιμητική πλακέτα στο σύλλογο βετεράνων καλαθοσφαίρισης Ελλάδος δια του προέδρου κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ Χρήστο, για την ανιδιοτελή τους προσφορά, μέσω της συμμετοχής με σε δεκάδες φιλανθρωπικούς αγώνες.

Στο συναρπαστικό παιχνίδι που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία δεν υπήρχαν νικητές και ηττημένοι, όλοι ήταν ενωμένοι και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να τιμήσουν την Παγκόσμια ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται στις 6 Απριλίου και έχει ως στόχο να εξάρει την σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση κάθε μορφής διάκρισης.

Scroll to Top