16ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Αστυνομικών, Πράγα Τσεχία, 9-12 Νοεμβρίου 2012

Ιδιαίτερη επιτυχία πέτυχε η Ελληνική Αστυνομική ομάδα της Πάλης που συμμετείχε στο 16ο  Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Αστυνομικών στην ΠΡΑΓΑ της ΤΣΕΧΙΑΣ από 09 έως 12/11/2012 και διοργανώθηκε από την Τσέχικη Αθλητική Ένωση Αστυνομικών ( UNITOP CZ ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αθλητική Ένωση Αστυνομικών  (U.S.P.E.)

Στην διοργάνωση έλαβαν μέρος 79 αστυνομικοί-αθλητές από 17 διαφορετικές εθνικές αθλητικές ενώσεις της Ευρώπης, (Αγγλία, Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Κύπρος, Νορβηγία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία). Οι αθλητές διαγωνίστηκαν και στα δύο στυλ, την Ελληνορωμαϊκή και την Ελευθέρα. Κατά την πρώτη ήμερα των αγώνων 10/11/2012 στην Ελληνορωμαϊκή συμμετείχαν 48 αθλητές και την δεύτερη 11/12/2012 στην Ελευθέρα, 47 αθλητές. Οι αγώνες διεξήχθησαν σύμφωνα με τους παγκόσμιους κανονισμούς της F.I.L.A.

Οι μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής αποστολής, με την κατάκτηση δύο (2) χρυσών μεταλλίων στην Ελληνορωμαϊκή ήρθε από τους Ολυμπιονίκες μας  Ξενοφώντα ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ στα  120 kg και τον αδελφό του Γεώργιο ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑ στην κατηγορία των  96 kg. Επίσης έλαβαν μέρος και οι  Ηλίας  ΜΠΟΥΚΗΣ  και Γεώργιος ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗΣ στις κατηγορίες των 84 kg και 74 kg αντίστοιχα.

Αναλυτικά ο Ξενοφών  ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ μετά από ένα καταπληκτικό τόσο σε δύναμη  όσο και τακτική αγώνα κέρδισε τον Ρουμάνο αντίπαλό του Chintoan Rares. Δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα κατάφερε να σηκώσει ψηλά την Ελληνική σημαία και να χαρίσει στιγμές υπερηφάνειας και συγκίνησης σε όλα τα μέλη της αποστολής. Τονίζεται ότι ο αθλητής μας κατακτά το χρυσό μετάλλιο για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση μετά το 2004 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης στην Αθήνα και το 2008 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης της Μόσχας.

Την σκυτάλη πήρε ο αδελφός του Γεώργιος ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ που στον τελικό των 96 kg βρέθηκε απέναντι στον Ohler Peter της εθνικής ομάδας της Γερμανίας τον οποίο και κατατρόπωσε εντυπωσιάζοντας όλους τους παριστάμενους στους αγώνες, όχι για μόνο για την κατάκτηση του μεταλλίου καθώς είναι γνωστή η ποιότητα του ως αθλητής, αλλά για τα τεράστια ψυχικά του αποθέματα και την αυταπάρνηση την οποία υπέδειξε. Χαρακτηριστικό είναι πως ο αθλητής μας αγωνίστηκε με ράμματα στο πιγούνι στον ημιτελικό της διοργάνωσης απέναντι σε έναν εκπληκτικό αντίπαλο. Ωστόσο καταθέτοντας την ψυχή του και την επιθυμία για κατάκτηση της πρώτης θέσης κατάφερε στον τελικό να σηκώσει ψηλά την γαλανόλευκη, ενώ ο αντίπαλος του δεν μπορούσε να πιστέψει πως έχασε και στο πρόσωπό του μπορούσες να διακρίνεις την πικρία του.

Ο Γιώργος ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗΣ αγωνίστηκε με ιδιαίτερη θέληση και προσπάθεια στην κατηγορία των 74 kg και  έλαβε τα ευμενή σχόλια όλων των αθλητών και προπονητών καθώς χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως ταλαντούχος και φέρελπις. Ο Ηλίας ΜΠΟΥΚΗΣ που αγωνίστηκε στην κατηγορία των 84 kg πραγματικά για δευτερόλεπτα δεν μπόρεσε να συμμετέχει στους ημιτελικούς καθώς μια στιγμιαία ατυχία του στέρησε το δικαίωμα αυτό. Ωστόσο ο εν λόγω αθλητής δεν το έβαλε κάτω και κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στην Ελευθέρα πάλη.

Την δεύτερη μέρα των αγώνων στο στυλ της Ελευθέρας συμμετείχαν οι αθλητές μας.

Γεώργιος ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗΣ στην κατηγορία των 74 kg, ο Νικόλαος ΚΥΔΡΟΣ στην κατηγορία των 96 kg, ο Ιωάννης ΚΑΡΓΙΩΤΑΚΗΣ στην  κατηγορία των 120 kg και ο Ηλίας ΜΠΟΥΚΗΣ κατηγορία των 84 kg ο οποίος όπως και παραπάνω διαβάσατε επανέφερε τη συγκίνηση την ελληνική αποστολή καθώς με ιδιαίτερη τακτική και μεγάλο πάθος προκρίθηκε στον τελικό της κατηγορίας των 84 kg όπου τον λύγισε ο Γερμανός αθλητής Maier Igor, ο οποίος ήταν το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας. Ωστόσο η κατάκτηση του Αργυρού μεταλλίου είναι πολύ μεγάλη επιτυχία του αθλητή μας καθώς αγωνίστηκε με ιδιαίτερα δυνατούς αντιπάλους για δεύτερη συνεχόμενη μέρα και η επιβάρυνση ήταν ιδιαιτέρα μεγάλη.

Ο Γιώργος ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗΣ δείχνοντας τεράστια θέληση αγωνιζόμενος για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, κατάφερε να συμμετέχει στον ημιτελικό και στη συνέχεια στον μικρό τελικό. Πραγματικά στις λεπτομέρειες, καθώς η τύχη δεν ευνόησε τον αθλητή μας στην πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα, κατέκτησε την τέταρτη θέση. Να σημειώσουμε ότι η επιτυχία του αθλητή μας είναι πολύ μεγάλη καθώς βάση κανονισμών της παγκόσμιας ομοσπονδίας πάλης και της ολυμπιακής επιτροπής ο αθλητής μας θα έπρεπε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Ωστόσο η απόφαση της οργανωτικής επιτροπής ήταν να μην χορηγηθούν μετάλλια στους χαμένους των μικρών τελικών.

Οι αθλητές μας Ιωάννης ΚΑΡΓΙΩΤΑΚΗΣ και Νικόλαος ΚΥΔΡΟΣ δεν στάθηκαν ιδιαιτέρως τυχεροί καθώς είχαν πολύ δύσκολη κλήρωση. Παρ’ όλα αυτά κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταπεξέλθουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Η τύχη είναι πολύ σημαντική  στο συγκεκριμένο άθλημα τόσο στον καταρτισμό των πινάκων όσο και στην εξέλιξη του πρωταθλήματος

Ιδιαίτερη αναφορά  γίνεται στον προπονητή της ομάδας  Ιωάννη ΓΟΥΝΕΛΑ καθώς σε κάθε αγώνα παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο αθλητές έτοιμους για την κατάκτηση του υψηλότερου στόχου. Καθοδήγησε, ενθάρρυνε, συμβούλεψε και υποστήριξε με κάθε θεμιτό μέσο όλους τους αθλητές του.

Κολακευτικά σχόλια για όλη την ομάδα και την αποστολή της Αθλητικής μας Ένωσης δέχτηκε ο Αρχηγός της αποστολής και Πρόεδρος της Α.Ε.Α.Ε. Δημήτριος ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ από τον πρόεδρο της U.S.P.E  κ. Luc Smeyers. Εντύπωση προκάλεσε η συνοχή, η παρουσία και η παράσταση όλης της αποστολής κατά τη διάρκεια των εργασιών του 16ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Εν κατακλείδι η Ελληνική αποστολή κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη καθώς συγκεντρωτικά κατακτήθηκαν δύο (2) Χρυσά μετάλλια, ένα (1) Ασημένιο και μία τέταρτη θέση.  Απόρροια και απόδειξη αυτού είναι πως η ομάδα μας στην συγκεντρωτική κατάταξη της Ελληνορωμαϊκής κατέκτησε την τέταρτη θέση στο σύνολο των 17 ομάδων και για λίγους μόνο πόντους δεν κατέλαβε την Τρίτη μεταλλιούχο θέση.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι πληροφορίες για τις δραστηριότητες της ένωσης, σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο μπορούν να αντλούνται από τους ιστότοπους www.aeae.gr και www.uspe.org

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε

.

Scroll to Top