Ασημένιο μετάλλιο για τους διεθνείς μας!!! 16ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ανδρών Αστυνομικών, Πράγα Τσεχία, 23-30 Ιουνίου 2014

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει πως η αντιπροσωπευτική μας ομάδα ποδοσφαίρου, κατάφερε να φτάσει στον τελικό του 16ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Αστυνομικών που διεξήχθη το χρονικό διάστημα από 23 έως και 30 Ιουνίου 2014, στην Πράγα της Τσεχίας, και να κατακτήσει την δεύτερη θέση.

Η Εθνική μας ομάδα στο ξεκίνημά της, στην πρώτη φάση των ομίλων, μετά τις δύο ισοπαλίες που έφερε με τις αντίστοιχες ομάδες της Ελβετίας (2-2), και της Σλοβακίας (1-1), αντιμετώπισε την αήττητη ως εκείνη την στιγμή, ομάδα της Γερμανίας, κερδίζοντας την με σκορ 2-0. Σημειώνεται δε, πως στην πρώτη φάση των ομίλων η Γερμανία επικράτησε τις αντίστοιχες ομάδες της Σλοβακίας με σκορ 5-0 και της Ελβετίας με σκορ 7-0. Έτσι η ομάδα μας κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου, και να περάσει στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης καταφέρνοντας να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, κερδίζοντας την διοργανώτρια χώρα Τσεχία, με σκορ 3-1.

Στον μεγάλο τελικό οι αθλητές μας αντιμετώπισαν εκ νέου την αντίστοιχη ομάδα της Γερμανίας, η οποία επικράτησε με σκορ 4-2. Αν και η ομάδα μας έμεινε πίσω στο σκορ, κατάφερε να ανακάμψει λίγο πριν την ανάπαυλα και να προηγηθεί αμέσως στην επανάληψη. Το τέλος του αγώνα όμως βρήκε την αντίπαλη ομάδα να κερδίζει τον αγώνα και την πρώτη θέση.

Γίνεται μνεία ότι η επιτυχία που σημείωσε η ομάδας μας, κρίνεται ιδιαίτερα ιστορική διότι, στην ιστορία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου  Αστυνομικών, αρχής γενομένης το 1952, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να λάβει μέρος σε τελικό αγώνα αλλά και να κατακτήσει μία εκ των τριών θέσεων. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει περίτρανα το μέγεθος της επιτυχίας και του άθλου που πέτυχαν οι αστυνομικοί αθλητές μας σε συνάρτηση της προετοιμασίας.

Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχτηκε ύστερα από ομόφωνη απόφαση της οργανωτικής επιτροπής ο ΤΑΜΠΑΚΗΣ Βασίλειος, ο οποίος διακρίθηκε για το ταλέντο και την αγωνιστικότητά του.

Μία ακόμη επιτυχία ήρθε να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες για την ελληνική αποστολή και την Ένωσή μας. Την Πανευρωπαϊκή Αθλητική Ένωση Αστυνομικών (U.S.P.E.) εκπροσώπησε κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος και του Τελικού αγώνα, ο υπογράφων Γενικός Γραμματέας  ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ Ρήγας, μέλος του Δ.Σ. της U.S.P.E. αντί του Προέδρου Ταξίαρχου κ. Luc SMEYERS, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του και επιβραβεύοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται από την Ένωσή μας για τον κοινό σκοπό της ανάπτυξης του αστυνομικού αθλητισμού και του «ευ αγωνίζεσθε» σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Ελληνική αποστολή έλαβε τα συγχαρητήρια του τεχνικού εκπροσώπου της U.S.P.E. κ. Ivar THORESEN αλλά και του Προέδρου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Τσεχίας και μέλος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων,  κ. VLADISLAV Husak για την εξαιρετική παρουσία αθλητών και μελών της αποστολής, τόσο εντός όσο και εκτός των αγωνιστικών χώρων. Το σύνολο της αποστολής επέδειξε ψυχραιμία και σοβαρότητα στις δύσκολες απαιτήσεις της αποστολής.

Άπαντες οι αθλητές μας έδωσαν τον καλύτερο τους αυτό, χωρίς κανένας από αυτούς να υστερεί σε απόδοση. Έκδηλο ήταν επίσης το πάθος και η μαχητικότητα τους σε όλη την διάρκεια των αγώνων, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα την ισχυρή θέλησή τους για την επάξια εκπροσώπηση!

Θα θέλαμε να εκφράσουμε στον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ Σπυρίδων, τις ευχαριστίες μας για την συμπαράστασή του καθότι  υπήρξε καταλυτικός παράγοντας για την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Εν κατακλείδι σημειώνουμε ότι η ανωτέρω αποστολή δεν ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία ούτε στο κατ’ ελάχιστο.

Scroll to Top