Βαλκανικό Άλμα Φιλίας 2022

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, συμμετείχε για πρώτη φορά στο Βαλκανικό Άλμα Φιλίας 2022, ένα θεσμό που έχει ξεκινήσει από το μακρινό 1993.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αλεξιπτωτισμού, Παναγιώτης Τζαμαλής έδωσε το παρών απο 6 έως 11 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιώντας άλματα στατικού ιμάντα στον σέρβικο ουρανό. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Αστυνομικός συμμετέχει και τιμά την εκδήλωση αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των παρευρισκόμενων για την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και την Ελλάδα γενικότερα.

Η Σερβία, η οποία είναι και η διοργανώτρια χώρα υποδέχτηκε εφέδρους αλεξιπτωτιστές αλλά και εν ενεργεία στελέχη του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας από την Ελλάδα, τη Σλοβενία, τα Σκόπια και το Μαυροβούνιο.

Οι αλεξιπτωτιστές είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν άλματα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης από αεροσκάφη Antonov-2 και Cessna 182, καθώς και από ελικόπτερο Augusta bell.

Μετά από μια σειρά αλμάτων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αλεξιπτωτισμού, απένειμε τον Δισκοβόλο που αποτελεί και το έμβλημα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, στον Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων 63ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών – Συνταγματάρχη εν αποστρατεία Kovacevic Vidoge και στον Πρόεδρο της Λέσχης Αλεξιπτωτιστών «ARXISTRATIG» – Συνταγματάρχη εν αποστρατεία, Kuzmanovic Nenad.

Στην ημέρα των εγκαινίων έδωσαν το παρόν εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί, οι οποίοι έδωσαν μάχες προασπιζόμενοι την πατρίδα τους κατά τη δεκαετία του 1990.

Κατά τη λήξη της διοργάνωσης δόθηκαν τα μετάλλια στους νικητές της κατηγορίας της ελεύθερης πτώσης καθώς και αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής στο «Βαλκανικό Άλμα Φιλίας 2022».

Scroll to Top