Εκδήλωση Βράβευσης Διακριθέντων Αστυνομικών – αθλητών από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, έλαβε χώρα στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μια ξεχωριστή εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε από τον όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στην εν λόγω εκδήλωση ο ανωτέρω Όμιλος βράβευσε τον Αστυνομικό Αθλητισμό και ειδικότερα αστυνομικούς Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς πρωταθλητές, οι οποίοι  έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις, ο καθένας στο άθλημα που διακρίνεται.

Οι αθλητές που βραβεύθηκαν είναι όλοι εν ενεργεία Αστυνομικοί και οι περισσότεροι εν ενεργεία αθλητές και προπονητές Εθνικών Ομάδων. Επιπλέον, έγινε ειδική μνεία στην Ένωσή μας, η οποία βραβεύθηκε από τον Διευθυντή του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιπλοίαρχο κύριο ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ, για την διαχρονική της προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό.

Η εκδήλωση αυτή, πέραν της ηθικής επιβράβευσης των Αστυνομικών – αθλητών, είχε ως ουσιαστικό σκοπό την παρουσίαση του έργου του Ομίλου  της UNESCO Πειραιώς και Νήσων στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, του Περιβάλλοντος, αλλά κυρίως της Κοινωνική ς προσφοράς του μέσα από τις «Μόνιμες Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας», με καθημερινά συσσίτια, και δομές διαβίωσης σε Πειραιά και Κόρινθο.

Με την παρουσία τους, τίμησαν τους διοργανωτές, αρκετοί Βουλευτές και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι του Ομίλου. Μεταξύ άλλων, παρέστησαν οι: Καραμανλή Άννα, Ψυχάρης Ανδρέας, Ισιδώρα Αυγερινοπούλου, Γεώργιος Κοντογιάννης, Βουδούρης Οδυσσέας, Τσούκαλης Γεώργιος, Τσακίρη Μίνα – Διευθύντρια Πολιτικού προσωπικού Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Αλέξιος Κατσαρός – Άρχων Λαμπαδάριος χοράρχης καθεδρικού Μητροπολιτικού Ναού των Αθηναίων, Σταματία Γεωργαντή – Πρέσβης της Κιβωτού του Κόσμου.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο ειδήμων σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, κύριος Αλέξης Κωστάλας, ο οποίος συνέβαλε στο εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Για την συνολική τους προσφορά στον αθλητισμό και την κοινωνία, τιμήθηκαν ξεχωριστά ο Διοικητής της Υ.Φ.Α.Α, Α/Υ΄ κ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Διονύσιος και η Υποδιοικητής της Υ.Φ.Α.Α.και τετράκις Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και προπονήτρια της Εθνικής Ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Ομάδας Κωφών στο άθλημα Τάε Κβον Ντο, A/Β΄, κ. ΚΑΡΠΑΘΑΚΗ Μαρία, από τον Πρόεδρο του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, κύριο ΜΑΡΩΝΙΤΗ Ιωάννη.

Την γενική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η Διευθύντρια Λαϊκού πολιτισμού και Νεολαίας του Ομίλου της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, κυρία ΠΑΡΑΣΧΟΥ Γεωργία. Ακολούθησε δεξίωση για τους παρευρισκόμενους.

Αναλυτικά βραβεύθηκαν οι :

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ

  1. Δροσίδου Μόρφω: 3η Ολυμπιονίκης, 1992, Βαρκελώνη – Τάε Κβον Ντο
  2. Σχίζας Αναστάσιος: 4ος Ολυμπιονίκης,2004 , Αθήνα/ 7ος Ολυμπιονίκης, 2008, Πεκίνο – Υδατοσφαίριση
  3. Δεσκουλίδης Ηρακλής: 7ος Ολυμπιονίκης, 1984, Λος Άντζελες/  7ος Ολυμπιονίκης, 1988, Σεούλ – Πάλη/ Προπονητής Εθνικής Ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων Πάλης
  4. Κουτσιούμπας Γεώργιος: 7ος Ολυμπιονίκης, 2004, Αθήνα – Πάλη
  5. Κουτσιούμπας Ξενοφώντας: 7ος Ολυμπιονίκης, 2004, Αθήνα – Πάλη
  6. Κωνσταντινίδης Χρήστος: 8ος Ολυμπιονίκης, 1988, Σεούλ – ‘Αρση Βαρών / Προπονητής Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

  1. Γιδάκος Νικόλαος: 1η θέση, Παγκόσμιος πρωταθλητής, 2012 – Καράτε
  2. Τριανταφύλλης Δημήτριος: 1η θέση, Παγκόσμιος πρωταθλητής, 2010 – Καράτε
  3. Αφεντούλης Νικόλαος: 2η θέση, Παγκόσμιος πρωταθλητής, 2012 – Κωπηλασία
  4. Γκαρίπης Κων/νος: 3η θέση, Παγκόσμιος πρωταθλητής – ‘Αρση βαρώ
  5. Παππάς Ηλίας: 3η θέση, Παγκόσμιος πρωταθλητής, 2008 – Κωπηλασία

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

  1. Μαύρος Νικόλαος: Πρωταθλητής Ευρώπης,(2009 – 2013) – Ιστιοπλοΐα
  2. Ταγαρόπουλος Αλέξανδρος:  Πρωταθλητής Ευρώπης, (2009 – 2013) – Ιστιοπλοΐα
  3. Μιχαηλίδου Μαργαρίτα: 2η θέση, Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, 2010 & 1η θέση, Μεσογειακό Πρωτάθλημα, 2010- Tae kwon Do
  4. Ψαλλίδα Αδαμαντία: 2η θέση, Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, 2004 – Tae kwon Do

ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΝΕΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

  1. Βουρδάνος Κων/νος: 2η θέση, Μεσογειακοί Αγώνες, 2012 –  Πάλη
  2. Mπούκης Ηλίας: Πρωταθλητής Ελλάδος,  (2012 – 2013) – Πάλη

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

           Μερούσης Χριστόφορος – Πανελληνιονίκης

Scroll to Top