Γερμανία, Βέλγιο και Ιταλία οι αντίπαλοι της ομάδας μας στο 9ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών Ανδρών

Στις 06 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.), η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης του 9ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών Ανδρών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Λιμόζ στη Γαλλία, κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως και 27 Ιουνίου 2022.

Στην τελική φάση συμμετέχουν οι αθλητικές ενώσεις αστυνομικών από : Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιταλία, Λιθουανία και Λουξεμβούργο.

Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών κ. Luc Smeyers, ο Γενικός Γραμματέας της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών κ. Andreas Röhner, ο Ταμίας της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών κ. Harry Brüngger, ο Τεχνικός Εκπρόσωπος του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών κ. Massimo Re, εκπρόσωπος του Κέντρου Εκπαίδευσης Αστυνομικών της Θουριγγίας κ. Fritz Schopf, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στους χειμερινούς αγώνες 2022 κ. Christopher Grotheer καθώς και εκπρόσωποι από όλες τις συμμετέχουσες ομάδες.

Η κλήρωση των ομίλων έχει ως εξής :

Α΄ όμιλος Β΄ όμιλος
1.Γαλλία 1.Ελλάδα
2.Λιθουανία 2.Γερμανία
3.Ισλανδία 3.Βέλγιο
4.Λουξεμβούργο 4.Ιταλία

Η αντιπροσωπευτική ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών, σε σύνολο οκτώ (8) Πανευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Αστυνομικών, έχει κατακτήσει τέσσερα (4) χρυσά μετάλλια και ένα (1) ασημένιο, και αποτελεί τη μεγάλη δύναμη στην Ευρωπαϊκή Καλαθοσφαίριση.

Η Εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών της Ένωσής μας αποτελείται από αθλητές που αγωνίζονται στην Α2, Β΄ και Γ΄ Εθνική Κατηγορία, και έχει διαπρέψει την τελευταία δεκαετία σε όλες τις διοργανώσεις που έχει λάβει μέρος. Αναλυτικά:

2ο Πανευρωπαϊκό, 02-06/30-05/1993, Αθήνα, Χρυσό μετάλλιο
5ο Πανευρωπαϊκό, 21-26/11/2005, Λάρνακα Κύπρος, Ασημένιο μετάλλιο
6ο Πανευρωπαϊκό, 21-28/11/2009, Hertogenbosch Ολλανδία, Χρυσό μετάλλιο
7ο Πανευρωπαϊκό, 30-09/07-10/2013, Τορίνο Ιταλία, Χρυσό μετάλλιο
8ο Πανευρωπαϊκό, 23-30/09/2017, Αθήνα, Χρυσό μετάλλιο

Για τις ανωτέρω επιτυχίες, η εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, έλαβε τιμητική βράβευση από την Ευρωπαϊκή Αθλητική Ένωση Αστυνομιών (U.S.P.E.), ως η καλύτερη εθνική ομάδα των τελευταίων ετών από όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα της (U.S.P.E.), κατά τη διεξαγωγή του 38ου Συνεδρίου το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Λίμπερετς, στην Τσεχία κατά το χρονικό διάστημα 02-04/11/2018.

Η αντιπροσωπευτική ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών της Ένωσής μας, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη και έχει μοναδικό σκοπό την κατάκτηση του προσεχούς Πανευρωπαϊκού.

Ο Πρόεδρος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελαν να ευχηθούν στην ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος κάθε επιτυχία στην τελική φάση.

Scroll to Top