Για τέταρτη φορά Πρωταθλητές Ευρώπης!!!!

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Γλυφάδας, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την Πανευρωπαϊκή Αθλητική Ένωση Αστυνομιών (U.S.P.E.), διοργάνωσε το 8ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης αστυνομικών ανδρών κατά το χρονικό διάστημα από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου 2017, στην περιοχή της Γλυφάδας και συγκεκριμένα στο κλειστό δημοτικό αθλητικό κέντρο «Μάκης Λιούγκας», στο οποίο έλαβαν μέρος οι οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και η Ελληνική.

Οι υπόλοιπες ομάδες της διοργάνωσης ήταν η Λιθουανία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ισλανδία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση η αντιπροσωπευτική μας ομάδα κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου και να κατακτήσει το Χρυσό Μετάλλιο. Οι αθλητές μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την κατάκτηση του τίτλου και ο κάθε ένας από τη δική του πλευρά προσέφερε τα μέγιστα για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού. Η Ελληνική αποστολή για ακόμα μία διοργάνωση απέσπασε τα ευμενή σχόλια των λοιπών αποστολών τόσο για την αγωνιστικότητα, όσο για το ταλέντο αλλά και την άρτια παρουσία της όλες τις ημέρες των αγώνων.

Η τέταρτη κατάκτηση της πρώτης θέσης στο θεσμό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος αποτελεί ιστορικό ρεκόρ. Αρχής γενομένης του θεσμού από το έτος 1953 οι χώρες που κατέκτησαν την πρώτη θέση είναι το Βέλγιο (1953), Λιθουανία (1997, 2005), Βουλγαρία (2001) και η χώρα μας τα έτη 1993, 2009, 2013 και 2017. Είναι προφανές ότι, η ελληνική ομάδα αποτελείται από έμπειρους αστυνομικούς αθλητές οι οποίοι συμμετέχουν τόσο στο πρωτάθλημα που διοργανώνει η Ένωσή μας όσο και σε αυτά των εθνικών κατηγοριών ( Α2΄, Β΄ και Γ ) και σχηματίζουν ένα δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο στα Ευρωπαϊκά αστυνομικά δρώμενα.

Γνωρίζεται ότι οι αστυνομικοί – αθλητές ήταν οι κάτωθι:

Προπονητής: ΦΟΡΟΣ Χαρίλαος.

Βοηθός Προπονητή: ΚΑΛΑΝΤΩΝΕΑΣ Ηλίας

Αθλητές: ΝΙΚΟΣ Θωμάς, ΒΕΛΙΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος, ΜΑΛΟΥΚΟΣ Δημήτριος, ΘΕΟΣ Σεραφείμ, ΓΕΩΡΓΟΠΑΠΑΔΑΚΟΣ Αθανάσιος, ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ Σταύρος, ΚΩΝΣΤΑΝΤΩΝΗΣ Αναστάσιος, ΝΤΑΚΟΥΛΙΑΣ Χρήστος, ΚΟΥΠΙΔΗΣ Θεμιστοκλής, ΚΑΝΕΛΛΗΣ Παντελεήμων, ΘΥΜΝΙΟΣ Ναούμ, ΤΣΟΥΤΣΟΣ Νικόλαος

Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο αθλητής, ΝΤΑΚΟΥΛΙΑΣ Χρήστος.

Τονίζεται ότι, το ανωτέρω αναφερόμενο 8ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα  καλύφθηκε εξ ολοκλήρου, όσον αφορά το συνολικό κόστος της όλης διοργάνωσης αποκλειστικά από χορηγούς και κανένα κόστος δεν προέκυψε σε βάρος του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ, τον κ. Υπαρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ, τον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ για την πολύτιμη και έμπρακτη στήριξή τους, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να διοργανώσουμε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, για τις ξένες αποστολές, διοργανώνοντας ένα άρτιο και υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα.

Επίσης ευχαριστούμε για την πολύτιμη και υλική στήριξή τους, την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα ΔΟΥΡΟΥ, το Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Γεώργιο ΠΑΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, το Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγειονομικού/Α.Ε.Α. Υποστράτηγο κ. Ηλία ΜΑΛΕΒΙΤΗ, τον Διευθυντή του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών Ταξίαρχο κ. Αθανάσιο ΜΠΑΔΕΚΑ, την Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, την εταιρεία πετρελαιοειδών «ΕΚΟ Α.Β.Ε.Ε.», την εταιρεία COCA COLA Τρία Έψιλον, την Ανώνυμη Εταιρεία «ΟΠΑΠ Α.Ε», την εταιρεία PANOLYMPIA, την εταιρεία athlos, το ραδιοφωνικό σταθμό KISS FM, την εταιρεία Papharm ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Α.Ε., την εταιρεία ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τους συνδέσμους διαιτητών και κριτών καλαθοσφαίρισης Αττικής.

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους και πολίτες για την πολύτιμη ηθική στήριξή τους με την παρουσία τους στο γήπεδο εμψυχώνοντας τους αθλητές μας στην προσπάθειά τους.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής μας συγχαίρουν τους προπονητές και τους αθλητές για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Scroll to Top