Δελτίο Τύπου

Η αποστολή της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος (Α.Ε.Α.Ε.) στους Παγκόσμιους Αγώνες Αστυνομικών και Πυροσβεστών στην Βιρτζίνια των Η.Π.Α. που έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα από 26  Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2015 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η Ελληνική αποστολή κατά τη διαμονή και τις δραστηριότητές της στις Η.Π.Α ήταν υπό την έγκριση και τη σκέπη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Συμμετείχαν δεκατέσσερις (14) αθλητές και τρεις συνοδοί (3) στην τεχνική ομάδα  της  καλαθοσφαίρισης, πέντε (5) αθλητές και δύο (2) συνοδοί στην τεχνική ομάδα του τζούντο, ένας (1) αθλητής και ένας (1) συνοδός της τεχνικής ομάδας του τάε-κβον-ντο και ένας αθλητής (1) της άρσης βαρών. Επίσης μέλη της αποστολής αποτέλεσαν και έμπειροι Αξιωματικοί του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με ειδικότητα την προβολή και οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων ύστερα και από πρόσκλησή μας για συνεργασία.

Περήφανα ανακοινώνουμε κατ’ επανάληψη τις σημαντικότατες διακρίσεις των αθλητών συναδέλφων μας: χρυσό μετάλλιο για την ομάδα Καλαθοσφαίρισης των ανδρών, χρυσό μετάλλιο για την ομάδα Τζούντο, στην κατηγορία ανδρών 45 ετών και άνω στα 100 κιλά, αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία 30 ετών και άνω στα 66 κιλά και χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 18 ετών και άνω στα 90 κιλά, αργυρό μετάλλιο για την ομάδα Τάε-κβόν-ντο, στην κατηγορία 60 κιλών, χρυσό μετάλλιο για την ομάδα Άρσης Βαρών, στην κατηγορία 50-55 ετών στα 82,5 κιλά, στο σύνολο των κιλών (345 κιλά), χάλκινο μετάλλιο στις πιέσεις πάγκου (137,5 κιλά).

Για την οργάνωση και το συντονισμό της ελληνικής αποστολής εργάστηκε όλο το Δ.Σ. της Α.Ε.Α.Ε για πάνω από ένα έτος καθώς η διοργάνωση είχε πολύ απαιτητικό προγραμματισμό. Η αρχική συμμετοχή αφορούσε μόνο την ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών. Κατόπιν έγκαιρης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αυτοπρόσωπης παρουσίας σε συνεδρίαση του Δ.Σ. και άλλων ενδιαφερομένων αθλητών – μελών μας, σε άλλα αθλήματα (τζούντο, τάε-κβον-ντο και άρση βαρών) έγινε εφικτή η συμμετοχή τους. Κανένας αθλητής δεν αποκλείστηκε εσκεμμένα από την αποστολή.

Με την παρούσα χρειάζεται να ανασκευάσουμε άμεσα ψευδείς και προσβλητικές ανακοινώσεις -πλην μεμονωμένες- από άσχετα προς την Α.Ε.Α.Ε πρόσωπα τα οποία προσπαθούν να σπιλώσουν την Α.Ε.Α.Ε και τις επιτυχίες της. Αθλητής – συνάδελφος που δεν είναι μέλος της Α.Ε.Α.Ε. εκδήλωσε προφορικά ενδιαφέρον λίγες μέρες πριν την αναχώρηση της αποστολής και αφού είχε εκδοθεί η διαταγή πορείας, γι’ αυτό και δεν συμπεριλήφθηκε στην διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Λόγω έλλειψης διαθεσίμων δωματίων στα καταλύματα που είχαν προκρατηθεί μήνες πριν, χρειάστηκε να διαμείνει με δική του επιμέλεια σε άλλο κατάλυμα.

Παρόλα ταύτα ο εν λόγω αθλητής ρωτήθηκε από την πλευρά μας ένεκα της συναδελφικής μας αλληλεγγύης, κατά τη διάρκεια των αγώνων, εάν επιθυμεί την κατά το δυνατόν παροχή συνδρομής από την πλευρά μας σε οργανωτικό ή αγωνιστικό θέμα, και προς τούτο συμμετείχε σε όλα τα γεύματα και στην μετακίνηση που παρείχε η ομογένεια προς τους αθλητές μας αλλά και ενημέρωση σχετικά με την πραγματοποίηση της τελετής βράβευσης που έλαβε χώρα στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ωστόσο τονίζουμε ότι μας έκανε περήφανους με τη «χρυσή» διάκρισή του και είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος να ενταχθεί ως μέλος στην Α.Ε.Α.Ε.. Αυτό σε απάντηση των κακόβουλων και ψευδών δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για παραμέληση του αθλητή. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα την ανακοίνωση του «χρυσού» συναδέλφου μας.

Την αποστολή των αθλητών χρειάστηκε απαραίτητα να συνοδεύσουν μέλη του Δ.Σ. της Α.Ε.Α.Ε οι οποίοι εκτελούσαν καθημερινά απαραίτητες διοικητικές και πρακτικές εργασίες σχετικά με τις διαδικασίες εγγραφών και προαγωνιστικών υποχρεώσεων, μεταφορές και σίτιση των αθλητών σε μία μεγάλη πόλη και διοργάνωση η οποία δεν μας παρείχε δωρεάν μεταφορές. Στις προαναφερθείσες ενέργειες συνδράμαν με την πολύτιμή τους εμπειρία και οι Αξιωματικοί του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Η αναγκαιότητα της στελέχωσης της συγκεκριμένης αποστολής είχε προκριθεί και αποφασιστεί ήδη από το προηγούμενο Δ.Σ. της Α.Ε.Α.Ε. και μάλιστα το προέβλεπαν και οι κανονισμοί των αγώνων.

Το σύνολο των αθλητών, των μελών του Δ.Σ. της Α.Ε.Α.Ε. και των συναδέλφων από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διέμεναν με τυχαία επιλογή σε δύο ξενοδοχεία όμοιας κατηγορίας, τα πλησιέστερα στους χώρους των αγωνισμάτων σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια. Κανένας δεν υπερτερούσε έναντι κάποιου άλλου. Αυτό σε απάντηση κακόβουλων και ψευδών δημοσιευμάτων για το ότι μέλη του Δ.Σ. απόλαυσαν πολυτέλειες έναντι των αθλητών.

Τέλος και πολύ σημαντικό σημείο στο οποίο χρειάζεται να αναφερθούμε είναι τα οικονομικά της αποστολής. Η Α.Ε.Α.Ε κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων για τη μεταφορά, διαμονή και διατροφή των παικτών. Συμμετείχαν οικονομικά και οι αθλητές. Οι συνοδοί και μέλη οικογενειών που συνόδευσαν την αποστολή κάλυψαν εξολοκλήρου τα έξοδά τους. Καμία οικονομική ενίσχυση δεν έλαβε η Α.Ε.Α.Ε  από ομογενείς ιδιώτες ή επιχειρήσεις εξωτερικού. Ωστόσο οργάνωση Ελλήνων ομογενών μας παρείχε (σε είδος) δύο γεύματα σε εστιατόρια, μία δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο κατά την τελετή έναρξης, και κληθήκαμε φιλόξενα σε  γεύμα σε σπίτι μιας Ελληνίδας ομογενούς. Σημειώνουμε και ευχαριστούμε θερμά για την έμπρακτη υποστήριξή των Ελλήνων ομογενών σε πολλά πρακτικά θέματα (όχι οικονομικά).

Εν κατακλείδι συμπεραίνεται εύλογα, πως το συνολικό κόστος που προέκυψε για την πραγματοποίηση της αποστολής καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από την πλευρά της Α.Ε.Α.Ε.  καθώς επίσης και από τους ίδιους τους συμμετέχοντες αθλητές, δίχως καμία οικονομική απαίτηση από τον προϋπολογισμό του Ελληνικού Δημοσίου, γεγονός που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την περίτρανη αγάπη όλων για τον αστυνομικό αθλητισμό, ιδιαίτερα δε για την προβολή της πατρίδας μας αλλά και της εικόνας του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συνεπώς, καταγγέλλουμε τα όσα αναφέρθηκαν περί «ύποπτων» συμμετοχών και οικονομικών ατασθαλιών στη συγκεκριμένη διοργάνωση από την πλευρά της Α.Ε.Α.Ε. Σημειώνουμε ότι η απόπειρα σπίλωσης της δραστηριότητας της Α.Ε.Α.Ε είναι μεμονωμένη και λυπηρή. Εντούτοις τα όσα διέρρευσαν είναι ψευδή και συκοφαντικά και η Διοίκηση της Α.Ε.Α.Ε οφείλει να τα αντιμετωπίζει με αυστηρότητα και αμεσότητα. Για το λόγο αυτό συνιστούμε επίμονα σε όποιον επιθυμεί να κρίνει την Α.Ε.Α.Ε να αποφύγει την μεμπτή εν γνώσει του συκοφαντία και να μας απευθυνθεί για περαιτέρω ενημέρωση.

Η Α.Ε.Α.Ε θα συνεχίσει να προάγει τον καταστατικό σκοπό της, να δίνει διέξοδο στους αθλητές αστυνομικούς που τιμούν το Σώμα και την Πατρίδα μας.

Scroll to Top