Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ανδρών ΄΄Copa del Mare΄΄ 5 επί 5, Ερέτρια Χαλκίδα, 8-12 Μαΐου 2018

Σας γνωρίζουμε ότι, η αντιπροσωπευτική ομάδα ποδοσφαίρου 5 επί 5 της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος συμμετείχε στο διεθνές τουρνουά «Copa del Mar» που διεξήχθη κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως και 12 Μαΐου 2018 στην Ερέτρια Εύβοιας, καταλαμβάνοντας την 4η θέση μεταξύ είκοσι εννέα (29) ομάδων αστυνομικών από δεκαέξι (16) χώρες.

Στην πρώτη φάση των ομίλων η ομάδα μας νίκησε την Ελβετία με σκορ 2-0, την ομάδα του Βελγίου με σκορ 4-1 και την ομάδα της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου με σκορ 2-1, αναδείχθηκε ισόπαλη με την ομάδα της Σλοβακίας με σκορ 0-0 και με την ομάδα της Ρουμανίας με σκορ 0-0, ενώ γνώρισε την ήττα από την ομάδα του Βελγίου με σκορ 1-3 και από την ομάδα της Ρωσίας με σκορ 1-2.

Στην επόμενη φάση των «8», αντιμετώπισε την ομάδα της Σλοβακίας και ύστερα από εκπληκτική εμφάνιση και νίκη με σκορ 3-1 πήρε την πρόκριση για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθόσον η κούραση των αθλητών επηρέασε τη συνοχή και την απόδοση της ομάδας μας έχοντας ως αποτέλεσμα την ήττα με σκορ 2-0 από την ομάδα της Ρουμανίας, ενώ στο μικρό τελικό η ομάδα μας γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0 από τη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου και κατετάγη στην 4η θέση.

Η Ελληνική ομάδα απέσπασε τα εγκωμιαστικά σχόλια τόσο των διοργανωτών, όσο και των αντιπάλων, για το αγωνιστικό ήθος της σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, γεγονός που μετουσιώθηκε με την απονομή του βραβείου «ευ αγωνίζεσθε», ύστερα από ψηφοφορία που έλαβε χώρα.

Η σύνθεση της αποστολής της ομάδας: (προπονητής) ΒΑΛΚΑΝΟΣ Δημήτριος, Αθλητές: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Σπυρίδων, ΔΡΟΣΟΣ Ιωάννης, ΜΠΟΥΤΑΣΗΣ Ιάσων, ΜΗΤΡΑΚΟΣ Αθανάσιος, ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑΣ Νικόλαος, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Κωνσταντίνος, ΚΩΣΤΑΚΟΣ Ανδρέας, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Παναγιώτης, ΤΙΚΤΑΠΑΝΙΔΗΣ, Αναστάσιος, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος.

Την αποστολή συνόδευσε ο Πρόεδρος της επιτροπής ποδοσφαίρου 5 επί 5 και μέλος του Δ.Σ. της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος  Υπαρχ/κας ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Αττικής της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος  Αρχ/κας ΣΦΥΡΛΑΣ Απόστολος.

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ κατά τη διάρκεια του τουρνουά επισκέφθηκε την ελληνική αποστολή στην Ερέτρια στηρίζοντας την προσπάθεια της ομάδας, ενώ παράλληλα συναντήθηκε με τον Βέλγο διοργανωτή κ. Marc Joos, ο οποίος ευχαρίστησε την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος για τη συμμετοχή της στη διοργάνωση.

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος ευχαρίστησε τον κ. Marc Joos για την επιλογή της χώρα μας, ως τόπο διεξαγωγής του τουρνουά και τον τίμησε για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Scroll to Top