Επίσκεψη Γεώργιου Τσούκαλη στα γραφεία της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος.

Στα γραφεία της Ένωσής μας παρευρέθηκε ο Γεώργιος Τσούκαλης, Ιδιωτικός Ερευνητής και θερμός υποστηρικτής των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023.  Τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Γεώργιος Τζατζάκης και τον ξενάγησε στην αίθουσα των βραβείων.

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Τσούκαλης γεννήθηκε στα Ιωάννινα τον Φεβρουάριο του 1957. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στην όμορφη πόλη της Ηπείρου και φοίτησε στο Οικονομκό Γυμνάσιο Ιωαννίνων. Στα εφηβικά χρόνια υπήρξε αθλητής του στίβου. Εισήχθη το 1974 στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά απ όπου αποφοίτησε το 1979.

Η ενασχόληση του με τα γραφεία ιδιωτικών ερευνών, που ήταν όνειρο ζωής, ήλθε μετά την απόκριση του σε αναγγελία μιας εφημερίδας που ζητούσε “έναν νεαρό άτομο για μερική απασχόληση κι ικανοποιητικό μισθό”. Το 1982 άνοιξε το δικό του γραφείο στην οδό Σωκράτους και αργότερα μετακινήθηκε στο σημερινό του γραφείο στην οδό Πανεπιστημίου. Έχει πολλές επιτυχίες σε διαφόρους τομείς των ερευνών,  έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε Ελληνικά και Ξένα έντυπα σε σχέση με το ερευνητικό του έργο και το 1990 ίδρυσε τον άτυπο σύλλογο καταπολέμησης της αρχαιοκαπηλίας  “Αθηνά”, ο οποίος έχει αναδείξει τη δράση συνολικά είκοσι κυκλωμάτων κλοπής αρχαίων αντικειμένων και συμμοριών ιερόσυλων.

Σημαντική στιγμή ήταν η συμμετοχή του στη διαλεύκανση της υπόθεσης του 12χρονου Άλεξ από τη Βέροια, γεγονός που είχε απασχολήσει την Ελληνική κοινωνία.

Έχει βραβευτεί με το “Δίπλωμα Αξίας” από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca του Βατικανό, από την “Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών¨ και από τον “Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων”.

*Το βιογραφικό του κ. Τσούκαλη αντλήθηκε από το βιβλίο του ιδίου, Εκδόσεων Σιδέρη, με τίτλο “ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ , Επιστροφή των 20 θησαυρών” 

 

Scroll to Top