Παγκόσμιοι Αγώνες Αστυνομικών και Πυροσβεστών FAIRFAX 2019, Τσενγκτού Κίνα, 8-18 Αυγούστου 2019, Απόλυτα επιτυχημένη παρουσία

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος συμμετείχε στους Παγκόσμιους Αγώνες Αστυνομικών και Πυροσβεστών 2019 στην πόλη Τσενγκτού στην Κίνα το χρονικό διάστημα 08-18 Αυγούστου 2019, καταγράφοντες υψηλές διακρίσεις και κατακτήσεις πολλών μεταλλίων.

Οι εν λόγω αγώνες επέχουν θέση ολυμπιάδας σωμάτων ασφαλείας και η υψηλή αναγνωσιμότητά τους αποδεικνύεται από τους περίπου δώδεκα χιλιάδες (12.000) αθλητές που συμμετείχαν και τους περίπου τρείς χιλιάδες (3.000) εθελοντές.

Τα μέλη της ομάδας Τάε-κβο-ντο: Α/Α΄  Μαρία ΚΑΡΠΑΘΑΚΗ (Αρχηγός Αποστολής και προπονήτρια) Α/Β ΄ ΠΑΓΩΝΑΚΗ Σαραντούλα, Αστ/κας ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΟΥ Μαρία.

Τα μέλη της ομάδας Τζούντο: Αστ/κας ΖΑΚΕΣΤΙΔΗΣ Κωνσταντίνος, (Συνοδός) Υ/Α΄ ΠΕΤΡΑΚΗΣ Γεώργιος, Α/Α΄ ΖΗΣΗΣ Βασίλειος, Ααρχ/κας ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ Παναγιώτης. Αρχ/κας ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Μάριος, Δ.Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Παύλος

Πιο συγκεκριμένα:

Το Χρυσό μετάλλιο, με τέσσερις νίκες κατέκτησε αήττητος ο Υ/Α΄ ΠΕΤΡΑΚΗΣ Γεώργιος στο άθλημα του Τζούντο, στην κατηγορία 100+ κιλών και έτσι ξεκίνησε το σερί των κατακτήσεων, με την σημαία της Ελλάδος να αναρτάται στον υψηλότερο ιστό και τον εθνικό ύμνο να ανακρούεται στην μακρινή Κίνα.

Το Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι αθλητές, Α/Α΄ ΖΗΣΗΣ Βασίλειος στην κατηγορία των -81 όπου κατέκτησε την τρίτη θέση καθώς ηττήθηκε στον ημιτελικό από το Χρυσό Ρώσο νικητή καθώς και ο Αρχ/κας ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ Παναγιώτης στην κατηγορία των -66, ο οποίος μετά από τέσσερις αμφίρροπες μάχες χάρισε ένα ακόμα μετάλλιο στην Ελληνική αποστολή.

Μετάλλια στην Ελληνική αποστολή χάρισαν και οι αθλήτριες του ταε-κβο-ντο καθώς η Α/Β΄  ΠΑΓΩΝΑΚΗ Σαραντούλα κατέκτησε την πρώτη θέση και το Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -67, ενώ η Αστ/κας ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΟΥ Μαρία στην κατηγορία +67 κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Την επιτυχημένη παρουσία της αποστολής ολοκλήρωσαν ο Αρχ/κας ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Μάριος ο οποίος κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, το Ασημένιο στο άλμα εις μήκος και το Χάλκινο στο άλμα εις ύψος. Ο Δ.Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Παύλος κατέβαλε εξαιρετική προσπάθεια, απέναντι σε εγνωσμένης αξίας αθλητές και αγωνίστηκε στον τελικό αγώνα των διακοσίων μέτρων κατακτώντας την τιμητική έκτη (6η) θέση.

Η συγκεντρωτική συγκομιδή των αγώνων είναι τρία (3) Χρυσά μετάλλια, δύο (2) Ασημένια και τρία (3) Χάλκινα, χαρακτηρίζοντας άκρως επιτυχημένη της αποστολή της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος. Μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας αναλογεί και στους Α/Α΄ Μαρία ΚΑΡΠΑΘΑΚΗ και Αστ/κα ΖΑΚΕΣΤΙΔΗ Κωνσταντίνο, οι οποίοι οργάνωσαν άρτια την αποστολή και ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις των αγώνων.

Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί η πρόσκληση και βράβευση της αντιπροσωπευτικής ομάδας Τζούντο στην Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Πεκίνο την 13/05/2019. Συγκεκριμένα θερμή υποδοχή επιφύλασσαν, εκ μέρους του Πρέσβη της Ελλάδος στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και της Μογγολίας κ. Λεωνίδα Ροκανά, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής Αρχής, κ. Γιώργος Αρναούτης, Σύμβουλος Πρεσβείας Α’ και ο Διευθύνων το Προξενικό Γραφείο, κ. Τάσος Κέζας, Γραμματέας Πρεσβείας Α’, οι οποίοι απένειμαν τα συγχαρητήρια του Πρέσβη, υπογραμμίζοντας την αξία των επιτυχιών και της εκπροσώπησης στην μακρινή και φιλόξενη Κίνα.

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Α/Α’ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, την εταιρεία Protergia, την εταιρεία Cosmoroes Travel Services καθώς και την εταιρεία Q Brokers, για την οικονομική τους στήριξη τους στο πλαίσιο πραγματοποίησης της αποστολής.

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Α/Α΄  Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελαν να συγχαρούν όλα τα μέλη της αποστολής, για τις πολλές επιτυχίες και την αξιοπρεπή παρουσία. Θα ήθελαν επίσης να ευχαριστήσουν το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, την Πολιτική και Φυσική ηγεσία για τη βοήθεια που προσέφεραν ώστε να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και επιτυχημένα η αποστολή.

Εν κατακλείδι, τονίζεται ότι η συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΔΕΝ ζημίωσε το Δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία ούτε στο ελάχιστο, και το χρηματικό ποσό που απαιτήθηκε για την αποστολή καλύφθηκε από οικονομικούς πόρους της Ένωσής μας όπως προβλέπεται στο καταστατικό μας καθώς και από τους συμμετέχοντες αθλητές.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε

Scroll to Top