Η Ένωσή μας θυμάται : 12ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής Σκόπευσε αργυρό ο Διονύσης ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεχίζοντας την ιστορική αναδρομή της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, ο Αντιπρόεδρος Β΄ Α/Α΄ Δημήτριος ΑΒΑΝΙΔΗΣ εξιστορεί με τη βοήθεια του Α/Δ΄ Διονυσίου ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και της Υ/Α΄ ΜΠΙΡΗ Ζαχαρούλα τη συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής ομάδας σκοποβολής στο 12ο  Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έλαβε χώρα στο Μόναχο της Γερμανίας, κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου 1999.

Απόσπασμα από την εφημερίδα «Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδας, αριθμός φύλλου 4 – Ιανουάριος 2000.

Ήταν ακριβώς μετά το τέλος του καλοκαιριού, όπου οι περισσότεροι αναζητούν ακόμα στιγμές χαλάρωσης και διακοπών. Μία συνήθεια που στη χώρα μας κανείς δεν επιθυμεί να κόψει. Και όμως μέσα σε αυτόν το καλοκαιριάτικο συμφερτό , μία ομάδα ετοιμοπόλεμη και ομοιόμορφα ντυμένη μάλλον αλλάζει το ρου της … συνήθειας. Δεν αναζητεί διακοπές αλλά μέσα από την αγωνιστική συμπεριφορά και το προσωπικό ταλέντο αναζητεί την αναγνώριση και την καταξίωση στο προσεχές Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Άξιο λόγου είναι το γεγονός πως η εν λόγω συμμετοχή ήταν μόλις η δεύτερη στο σύνολο των δώδεκα ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Είκοσι εννέα χώρες πήραν μέρος και γίνεται αμέσως κατανοητό το δύσκολο έργο που είχαν να επιτελέσουν οι Έλληνες αθλητές. Η ανησυχία έδωσε τη θέση της στον ενθουσιασμό όταν άρχισαν οι πρώτες πιστολιές από τον Υ/Β΄ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ Διονύσιο, οι οποίες έδειχναν πως ο ενθουσιασμός θα καταλήξει σε πανηγυρισμούς.

Με 650,4 βαθμούς ο Έλληνας αθλητής έκλεψε την σκοπευτική παράσταση, τερμάτισε δεύτερος στο ελεύθερο πιστόλι, κάνοντας όλους τους παρευρισκόμενους να αναγνωρίσουν την αξία του νέου αθλητή, τα μέλη της αποστολής και όχι μόνο να αισθανθούν υπερήφανοι.

Οι υπόλοιποι αθλητές υπερβάλλοντας τους εαυτούς τους όχι μόνο ξεπέρασαν αλλά παρότι είχαν να αντιμετωπίσουν με μεγάλα ονόματα του αθλήματος τους συναγωνίσθηκαν σαν ίσον προς ίσο.

Έτσι η Ανθ/μος ΜΠΙΡΗ Ζαχαρούλα κατέλαβε τη δέκατη θέση με 582 βαθμούς στο τουφέκι 50 μέτρων. Η Βασιλική ΛΟΥΤΖΗ με 542 βαθμούς κατέλαβε την εικοστή όγδοη θέση στο sport πιστόλι. Ο Αρχ/κας Πελοπίδας ΗΛΙΑΔΗΣ με 587 βαθμούς πήρε τη δέκατη έβδομη θέση στο τουφέκι πρηνηδόν, ενώ ικανοποιητική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Στάθης ΑΥΓΕΡΗΣ, Βασίλης ΚΟΛΟΒΟΣ, Παναγιώτης ΦΡΑΓΚΟΥΛΙΔΗΣ, Γιώργος ΔΑΒΙΛΑΣ καθώς επίσης και προπονήτρια Ναυσικά ΓΑΡΙΝΗ.

Η αποστολή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία όχι μόνο στον αγωνιστικό τομέα αλλά και στον οργανωτικό, τομείς στους οποίους συνέβαλαν τόσο τα μέλη της αποστολής όσο και η εταιρεία Replay  του Κώστα ΤΖΟΥΒΕΛΕΚΑΚΗ.

Οι συνοδοί της αποστολής ήταν  : Αρχηγός αποστολής Α/Δ΄ Γεώργιος ΜΑΚΡΥΑΛΕΑΣ Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, Αρχηγός ομάδας Σεραφείμ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ και Διερμηνέας Ουρανία ΝΤΟΤΣΙΚΑ.

Δύο εκ των μελών της αποστολής θυμούνται σήμερα…

Διονύσιος ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : Ήταν η πρώτη μου αποστολή με την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, μαζί με τους καταξιωμένους σκοπευτές της Ελληνικής Αστυνομίας, νέος σκοπευτής τότε, θυμάμαι με νοσταλγία τους αγώνες αυτούς. Όλη η ομάδα είμασταν “δεμένοι”, με τη χαρά της συμμετοχής και τα πειράγματα της παρέας. Η άριστη διοργάνωση των αγώνων από την Γερμανική Αστυνομία, στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο του Μονάχου, η συμμετοχή μου στους αγώνες και η μεγαλοπρεπής τελετή στο Μέγαρο της LOWENBRAU, θα μου μείνουν αξέχαστα. Με την ευκαιρία αυτή Θα ήθελα να συγχαρώ τον Α/Α΄ Γεώργιο ΤΖΑΤΖΑΚΗ Πρόεδρο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος για την ανάπτυξη του αστυνομικού αθλητισμού και ειδικότερα της πρακτικής σκοποβολής.

Ζαχαρούλα ΜΠΙΡΗ : Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Μεγάλη ικανοποίηση για το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε ο τότε Υπαστυνόμος ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Διονύσης, σε μία άψογη διοργάνωση. Η διαμονή μας, αν και δίπλα στο στρατόπεδο  συγκέντρωσης, ήταν καταπληκτική. Και ενώ φθάσαμε στην Ελλάδα στις 6/9/199 ικανοποιημένοι και αναπολώντας τους αγώνες, την επόμενη μέρα προσγειωθήκαμε ανώμαλα, βιώνοντας τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας. Θα ήθελα και εγώ να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Αθλητικής Ένωσης Α/Α΄ Γιώργο ΤΖΑΤΖΑΚΗ, για τις προσπάθειες που καταβάλλει στο πλαίσιο ανάπτυξης της πρακτικής σκοποβολής.

Scroll to Top