Κυπελλούχος Φιλίας 2021-2022 η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας

Την Πέμπτη 26/05/2022, έλαβε χώρα ο μεγάλος τελικός αγώνας του 8ου Κυπέλλου Φιλίας καλαθοσφαίρισης αστυνομικών υπηρεσιών Αττικής, στο Αθλητικό Κέντρο «Μάρκος Παπαδάκης» του Δήμου Χαλανδρίου, μεταξύ των ομάδων της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (Υ.Δ.Ε.Α.Π.) και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας (Δ.Ο.Α.). Ως ελάχιστο φόρο τιμής από την πλευρά μας οι αγώνες του μεγάλου και του μικρού τελικού του Κυπέλλου Φιλίας πραγματοποιήθηκαν στη μνήμη του αθλητή μέλους μας Αλέξανδρου Γκαμπλιώνη, του οποίου ο αδόκητος χαμός του μας συγκλόνισε.

Προ ενάρξεως του μεγάλου τελικού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του Αλέξανδρου Γκαμπλιώνη.

Στο αγωνιστικό σκέλος οι δύο ομάδες προσέφεραν όμορφο θέαμα, πολλές και γρήγορες φάσεις, ένταση και πάθος για τη νίκη, με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας να κρατάει τα ηνία του αγώνα από την αρχή δίχως να απειληθεί από την αξιόμαχη ομάδα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων. Παρόλο που η Υ.Δ.Ε.Α.Π. έφτασε τη διαφορά στους μείον πέντε πόντους 1,5 λεπτό πριν το τέλος του αγώνα, εύστοχες βολές από τη γραμμή της φιλανθρωπίας του αθλητή Κωνσταντίνου Δαμίγου δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης του νικητή. Η ομάδα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας κέρδισε τον αγώνα και στέφθηκε Κυπελλούχος Φιλίας με σκορ 45-52. Πολυτιμότερος παίκτης του Τελικού αναδείχτηκε ο αθλητής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας  Κωνσταντίνος Δαμίγος.

Δ.Ο.Α. – Υ.Δ.Ε.Α.Π. : 52-45
Α. 14-18, Β. 17-3, Γ.8-16, Δ. 13-18

Συνθέσεις ομάδων :
Υ.Δ.Ε.Α.Π.
Προπονητής : Τσίτσος Ι., Βοηθός προπονητή : Πετρόπουλος Γ.
Αθλητές : Ουσταμπασίδης Ρ., Μπον Π. 18π., Ζακεστίδης Κ.6π., Ποπώλης Σ., Λύρος Π., Ορλώφ Ι. 7π. (αρχ.), Μαυρακάκης Δ., Ουζουνίδης Θ. 2π., Καλύβας Δ. 8π., Πρωτόπαππας Δ. 4π., Καββαδίας Α.

Δ.Ο.Α.
Προπονητής : Καλογριάς Θ.
Αθλητές : Δαμίγος Κ. 20π., Κοντακτσής Ε., Αναστασόπουλος Ηλίας-Ιάσων 3π., Ιωσηφίδης Ι. 10π., Τζόκας Π. 4π.,  Τακούδης Π. 9π., Καλογριάς Θ. 5π., Δημητρούκας Σπ., Καλαμποκανάς Π.,2π. Παπαμιχαήλ Π. 2π.

Διαιτητές του αγώνα : Σέλληνας Γ., Σώμος Ν., Θεονάς Γ.

Όλοι οι συμμετέχοντες αστυνομικοί διακρίθηκαν για την προσπάθεια που κατέβαλαν, προσφέροντας τα μέγιστα στην καλλιέργεια και ανάπτυξη του αστυνομικού αθλητικού πνεύματος, στην προβολή των αξιών και των αρχών του αθλητισμού και στην προβολή του «Ευ αγωνίζεσαι».

Κατά την τελετή λήξης, απονεμήθηκε στον κ. Χάρη Μαυρουδή Αντιδήμαρχο Αθλητισμού – Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Χαλανδρίου τιμητική πλακέτα για τη προσφορά του Δήμου Χαλανδρίου και τη διάθεση του γηπέδου για τη διεξαγωγή των αγώνων του μεγάλου και μικρού τελικού Κυπέλλου Φιλίας.

Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση διεξήχθη αδαπάνως για το Δημόσιο.

Το Κύπελλο Φιλίας δεν επηρέασε την άσκηση καθηκόντων των αθλητών αστυνομικών αφού ο αγώνας έγινε σε ημέρα και ώρα που οι συμμετέχοντες δεν είχαν υπηρεσία.

Ο Πρόεδρος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελαν να συγχαρούν όλα τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής καλαθοσφαίρισης για το έργο της και την ορθή διεξαγωγή και ολοκλήρωση του Κυπέλλου Φιλίας καλαθοσφαίρισης, τον Δήμο Χαλανδρίου για την άψογη φιλοξενία, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την αγαστή συνεργασία, τους αθλητές και τους συμμετέχοντες όλων των ομάδων για την προσπάθεια τους!

Scroll to Top