Πανελλήνιο Κύπελλο Χιονοδρομίας στο Ελατοχώρι

Το Πανελλήνιο Κύπελλο Χιονοδρομίας δεν ολοκληρώθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν την ημέρα διεξαγωγής (09/02/2012), τόσο στην περιοχή του Νομού Πιερίας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Η Οργανωτική Επιτροπή που συγκροτήθηκε για την διεξαγωγή του αγώνα, έχοντας ως κύριο γνώμονα την ασφάλεια των αστυνομικών αθλητών ανέβαλλε τον αγώνα, γεγονός  που βρήκε απόλυτα σύμφωνους τους αντιπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (Ε.Ο.Χ.), οι οποίοι πάντα μας συνδράμουν με την πολύτιμη γνώση και την δεδομένη εμπειρία τους.

Παρά το γεγονός αυτό, είναι αξιοσημείωτο πως υποβλήθηκαν ενενήντα πέντε (95) αιτήσεις συμμετοχής, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον το οποίο επιδεικνύουν για την συγκεκριμένη διοργάνωση οι συνάδελφοι αθλητές από όλη τη χώρα. Σημειώνεται ότι οι Πανελλήνιοι Αγώνες Χιονοδρομίας Αστυνομικών διοργανώνονται τουλάχιστον μία φορά κάθε χειμερινή αγωνιστική περίοδο εδώ και 24 χρόνια.

Αστυνομικοί – χιονοδρόμοι υπηρετούντες σε Υπηρεσίες ανά τη Χώρα αντιμετωπίζουν την διεξαγωγή τέτοιων αγώνων ως ευκαιρία για άθληση και ευγενή ανταγωνισμό μεταξύ τους, έχοντας πάντα στόχο την ανάπτυξη του αστυνομικού αθλητισμού.

Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης (08/02/2012), στην αίθουσα συσκέψεων του Ξενοδοχείου Σεμέλη, πραγματοποιήθηκε από τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή (ΥΓ) Μπαδέκα Αθανάσιο, Αντιπρόεδρο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, ομιλία με θέμα ΄΄Τραυματισμοί και κακώσεις αθλητών της Χιονοδρομίας΄΄. Η παραπάνω εξειδικευμένη ομιλία η οποία ήταν απόσπασμα ομιλίας σε σεμινάριο τραυματιολογίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας F.I.S. είχε ως στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση των αθλητών  για την πρόληψη και αποφυγή τραυματισμών. Το ενδιαφέρον των αθλητών αλλά και των εκπροσώπων της Ε.Ο.Χ. υπήρξε έκδηλο για την ομιλία αυτή.

Ακολούθως έλαβε χώρα η κλήρωση του αγώνα και στην συνέχεια η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μέσα σε οικογενειακό κλίμα.

Το αυξημένο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, η οποία τις μέρες αυτές ήταν στο πλευρό των διοργανωτών, η πρωτοφανής συμμετοχή αστυνομικών, η άρτια διοργάνωση όπως και η γενικότερη παρουσία των Αστυνομικών ήταν τέτοια που για ακόμα μια φορά ξεχώρισε και έλαβε τα ευμενέστερα των σχολίων.

Scroll to Top