Μπορούμε να είμαστε ήρωες για μια μέρα (και μια νύχτα)! Αγώνας 24 Ώρες Ελλάδα

Το 24 Ώρες Ελλάδα έχει καθιερωθεί εδώ και 22 χρόνια σαν το δυσκολότερο ράλι ιστορικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Το ηλιόλουστο πρωινό του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου 2019 παρατάχθηκαν στον πεζόδρομο της παραλίας Χαλκίδας 72 ετοιμοπόλεμα πληρώματα με τα αστραφτερά και πάνοπλα ιστορικά αυτοκίνητα τους.

Στις 10:01 σήκωσε η Δήμαρχος Χαλκιδαίων την σημαία της εκκίνησης, πάνω από τα καπό των κλασσικών αυτοκινήτων. Ακολούθησαν πολλοί τοπικοί παράγοντες που έδωσαν με τη σειρά τους εκκίνηση στα αυτοκίνητα.

Πρώτη ειδική διαδρομή η φημισμένη Ριτσώνα, που από την αρχή έδειξε τα δόντια της και έπιασε κάποια πληρώματα στον ύπνο. Ακολούθησαν οι ειδικές Λούτσι, Σφάκα και Ξυλικοί και αμέσως μετά η πρώτη ανασυγκρότηση στο εκθεσιακό κέντρο Λαμίας.

Μετά την ανάβαση της Μοσχοκαρυάς σειρά είχε η δυτική όχθη της λίμνης Πλαστήρα και οι ειδικές Απίδια, Αράπης και Κερασιά. Ο ήλιος είχε δύσει και οι συμμετέχοντες μπήκαν στα Τρίκαλα για τη μεγάλη Ανασυγκρότηση και τον τερματισμό του επάθλου «12 Ώρες Ελλάδα». Ο κόσμος υποδέχθηκε τα πληρώματα με ενθουσιασμό και πλημμύρισε έως αργά τη νύχτα την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου που είχε δοθεί από τον φιλόξενο Δήμο Τρικκαίων.

Στις 11:30 το βράδυ άναψαν οι προβολείς και 59 αποφασισμένοι μονομάχοι όρμησαν για την ανατολική πλευρά της λίμνης Πλαστήρα και το δυσκολότερο κομμάτι του αγώνα.

Εκεί έπεσε και η αυλαία για το πλήρωμα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος. Το αδύναμο αυτοκίνητο 34 ίππων είχε αρχίσει να δείχνει σημάδια κούρασης και προκειμένου να μπορέσει να επιστρέψει στην έδρα του, εγκατάλειψε τις προσπάθειές του σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο αγώνα.

Παρόλα αυτά οι εντυπώσεις που άφησε το πλήρωμα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος ήταν οι καλύτερες και προκάλεσαν το θαυμασμό των υπολοίπων πληρωμάτων. Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 21:00 έπεσε στο Μουσείο Ελληνικού Αυτοκινήτου η αυλαία του 22ου ράλλυ «24 Ώρες Ελλάδα», όπου παρατέθηκε μία αστραφτερή δεξίωση.

Επόμενος σταθμός,  το 23ο ράλλυ «24 Ώρες Ελλάδα»,17-18 Οκτωβρίου 2020!

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στηρίζουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και συγχαίρουν τον Υπαρχ/κα ΑΜΟΛΟΧΙΤΗ Νικόλαο και τον ΠΙΤΣΑΚΗ Νικόλαο για την αγωνιστική τους επίδοση!

Scroll to Top