Νίκες για τους πρωτοπόρους είχε η 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος.

Το πενθήμερο 07/03-11/03 είχαμε το κύριο μενού για την 5η αγωνιστική των ομάδων της ΑΕΑΕ.

Με το καλημέρα της αγωνιστικής ημέρας είχαμε ένα δυνατό ντέρμπι το οποίο διεξήχθη μεταξύ της ομάδας της ΥΤΑ με την ομάδα της ΥΑΒΕ. Σε γενικές γραμμές ένα πολύ κλειστό σε σκορ παιχνίδι και δυνατό σε μαρκαρίσματα με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν καλάθι καλάθι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Βλέποντας την διαφορά με την οποία έκλεισε για τις δύο ομάδες το ημίχρονο(27-28) καταλάβαινε κανείς πως το δεύτερο μισό θα επεφύλασσε συγκινήσεις σε όλους τους συμμετέχοντες. Όπως και έγινε. Με τις χαμένες βολές στο δεύτερο μισό του τετάρτου δεκαλέπτου και την αμέριστη προσοχή της ΥΤΑ στο κομμάτι της επίθεσης φτάσαμε στην τελευταία φάση η οποία έκρινε το τελικό αποτέλεσμα με ένα χαμένο τρίποντο από την ΥΑΒΕ φτάνοντας έτσι στο τελικό 51-48 υπέρ της ΥΤΑ.

Σε επόμενο παιχνίδι είχαμε την ομάδα του ΑΤ Αμπελοκήπων απέναντι στην ομάδα του ΑΤ Καισαριανής. Εκεί η γηπεδούχος ομάδα έδειξε τα δόντια της μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στην ομάδα του ΑΤ Καισαριανής σε κανένα σημείο του αγώνα φτάνοντας σε μία άνετη και ευρεία επικράτηση με 79-53. Την ίδια ώρα διεξάγονταν ο αγώνας μεταξύ του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου και του Α’ ΤΤ Ν/Α Αττικής. Η έμπειρη ομάδα του Α’ ΤΤ Ν/Α Αττικής πήρε κεφάλι στο σκορ από την αρχή του αγώνα φτάνοντας στο ημίχρονο να προηγείται της ομάδας του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου με 20 πόντους διαφορά. Εν τέλει το ροζ φύλλο αγώνα πήρε η ομάδα του Α’ ΤΤ Ν/Α Αττικής με το ευρύ 47-67.

Η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος έκλεισε με τον αγώνα της ΥΟΑΕΕΑ απέναντι στην ομάδα της Δίας Β/Α Αττικής. Το δυνατό ξεκίνημα της Δίας Β/Α Αττικής στο πρώτο δεκάλεπτο δεν απέφερε την ανάλογη συνέχεια στον αγώνα καθώς η ΥΑΟΕΕΑ φάνηκε να ξυπνάει από αυτό και να ανακτά το προβάδισμα στο σκορ κλείνοντας το ημίχρονο 36-32 υπέρ της. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της ΥΑΟΕΕΑ πάτησε γκάζι στο σκοράρισμα με την ομάδα της Δίας  Β/Α Αττικής να μην μπορεί να την ακολουθήσει στον ανάλογο ρυθμό και έτσι πήρε τη νίκη με το τελικό 72-63.

Το παιχνίδι του ΤΔΜΑ με το ΤΑ Παπάγου Χολαργού δεν διεξήχθη καθώς η ομάδα του ΤΑ Παπάγου Χολαργού δήλωσε αδυναμία στο να κατέβει στον αγώνα όπως επίσης και ο αγώνας της ΥΜΕΤ με την ΔΟΑ καθώς και εδώ η ομάδα της ΔΟΑ δήλωσε αδυναμία στο να κατέβει στον αγώνα. Έτσι τα αποτελέσματα ήταν 20-00 άνευ αγώνος υπέρ των γηπεδούχων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα :

ΥΤΑ – ΥΑΒΕ 51-48  

Δεκάλεπτα : Α. 09-15  Β.27-28  Γ. 39-38  Δ.51-48

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος της ομάδας της ΥΤΑ υποστήριξε : “ Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι με πολλές ανατροπές στο σκορ. Ξεκινήσαμε πολύ νωχελικά στο πρώτο δεκάλεπτο και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ανεβήκαμε επιθετικά και καταφέραμε να ισορροπήσουμε το ματς. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ντέρμπι και κρίθηκε στο τέλος! Μπράβο σε όλους τους παίκτες!”

ΑΤ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΑΤ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 79-53  

Δεκάλεπτα : Α. 23-11  Β.40-26  Γ. 65-31  Δ.79-53

ΑΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ – Α’ ΤΤ Ν/Α ΑΤΤΙΚΗΣ 47-67  

Δεκάλεπτα : Α. 03-19  Β.14-34  Γ. 33-49  Δ.47-67

ΥΑΟΕΕΑ – ΔΙΑΣ Β/Α ΑΤΤΙΚΗΣ 72-63  

Δεκάλεπτα : Α. 11-18  Β.36-32  Γ. 55-49  Δ.7-63

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος της ομάδας της Δίας Β/Α Αττικής υποστήριξε : “Δεδομένης της διαφοράς δυναμικότητας και την ελλιπή σύνθεση που κατεβάσαμε ήταν πολύ τιμητικό για εμάς να προηγούμαστε στο πρώτο δεκάλεπτο απέναντι στην δυνατή ομάδα των αντιπάλων. Κατά διαστήματα παίξαμε ωραίο μπάσκετ και άνετο από άποψη μαρκαρισμάτων λόγω της μικρής σύνθεσης και των δύο ομάδων. Για εμάς έμοιαζε ένα πολύ δυνατό φιλικό εννοείται πάντα σε πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας.”

ΤΔΜΑ – ΤΑ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ 20-00  

Άνευ αγώνα 20-00

ΥΜΕΤ – ΔΟΑ 20-00  

Άνευ αγώνα 20-00

Εδώ μπορείτε να δείτε την βαθμολογία των ομάδων μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής

Scroll to Top