Oι διοργανώσεις του μπάσκετ επιστρέφουν!

Μετά από αρκετούς μήνες αγωνιστικής απραξίας, οι διοργανώσεις του μπάσκετ επιστρέφουν!

Οι αθλητές της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος έπιασαν ξανά μπάλα και μετά την διακοπή όλων των διοργανώσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, επανήλθαν ξανά και έδειξαν έτοιμοι να μπουν στην «μάχη» για την διεκδίκηση μίας θέσης στους τελικούς!

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Α/Α΄ Γεώργιος Τζατζάκης και τα μέλη του ΔΣ παρείχαν στις διαγωνιζόμενες ομάδες όλο το απαραίτητο υγειονομικό υλικό για την ασφαλή επιστροφή τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Αθλητές και προπονητές επιδεικνύοντας ατομική ευθύνη και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αγωνίσθηκαν για τους τρεις θεσμούς του μπάσκετ Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Κύπελλο Φιλίας.

Στον πρώτο ημιτελικό (νοκ άουτ) του Πρωταθλήματος, η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής αντιμετώπισε το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής.  Στο πρώτο ημίχρονο οι ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ ενώ στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα της ΔΑΕΑ ανέβασε ρυθμό και πήρε μια διαφορά φτάνοντας στη νίκη. Για την ομάδα του Α΄ ΤΤ ΝΟΤ/ΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ξεχώρισαν οι Ακρίβος (10) και Μαλλιάρας (21,5 τρίποντα), ενώ για την ομάδα της ΔΑΕΑ ξεχώρισαν οι Δήμητσας (13) και Μπέης (20,4 τρίποντα)

 ΔΑΕΑ – Α΄ ΤΤ ΝΟΤ/ΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ : 65-52 (8-10, 25-26, 33-48, 65-52)

Έτσι η ομάδα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής θα αντιμετωπίσει στον Μεγάλο Τελικό του Πρωταθλήματος την ομάδα του Α.Τ. Πεντέλης μετά την αποχώρηση της ομάδας του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου. ΔΑΕΑ και ΑΤ Πεντέλης θα έχουν τη δυνατότητα να αναμετρηθούν και στον τελικό του Κυπέλλου διεκδικώντας έναν ακόμα τίτλο για την τροπαιοθήκη τους.

Στο θεσμό του Κυπέλλου Φιλίας, αρκετές ομάδες διεκδικούν τον τίτλο του Κυπελλούχου Φιλίας, με πιο μπροστά από αυτές να βρίσκονται η ομάδας της ΔΙ/ΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, η οποία έκανε το 2-0 απέναντι στην ομάδα της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η νίκη ήρθε τελικά στα χέρια της ΟΠΚΕ μετά από πολλές εναλλαγές του σκορ στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Για την ομάδα της ΥΤΑ ξεχώρισαν οι Γηρούσης (9) και Βαφάκης (8) ενώ για την ΟΠΚΕ, Φελεμέγκας (11), Γωγάκης (10) και Μούρτζος (6).

Οι ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙ/ΑΣ Ν/Α, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στον νοκ άουτ ημιτελικό και η νικήτρια ομάδα θα πάρει το πρώτο εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό.

ΟΠΚΕ – ΥΤΑ : 38-35 (10-8, 19-16, 29-30, 38-35)

Στους υπόλοιπους αγώνες η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στην ομάδα του Τμήματος Δίωξης Μετανάστευσης Αθηνών η οποία έκανε το 1-0.  Οι αμυντικοί της ΔΟΑ δεν κατάφεραν να βάλουν φρένο στους Αρβανίτη και Μπακάλη οι οποίοι βρέθηκαν σε πολύ καλή φόρμα σημειώνοντας 39 πόντους της ομάδας τους. Από την ομάδα της ΔΟΑ ξεχώρισαν οι Δαμίγος και Καλογριάς οι οποίοι πέτυχαν 46 πόντους με 7 τρίποντα.

Τους ανοιχτούς λογαριασμούς όμως που έχουν αφήσει οι δύο ομάδες θα κλείσουν , ίσως , το προσεχές διάστημα, σε δεύτερο αγώνα.

ΔΟΑ – ΤΔΜΑ : 57-71 (10-17, 32-32, 45-63, 57-71)

Ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Ρήγας Ουσταμπασίδης ευχαριστεί θερμά όλους τους υπευθύνους των ομάδων για την υπεύθυνη στάση που επέδειξαν κατά τη διεξαγωγή των αγώνων και τη συνεργασία που υπάρχει για την διεξαγωγή και ολοκλήρωση των διοργανώσεων.

Scroll to Top