Ολοκληρώθηκε το 21ο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών Υπηρεσιών Αττικής.

Την Τετάρτη 17 Μαΐου διεξήχθησαν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Μετς ο μικρός και ο μεγάλος τελικός για το 21ο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης των αστυνομικών υπηρεσιών Αττικής.

Μικρός τελικός 21ου Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών Υπηρεσιών Αττικής.

Ξεκινώντας το πρόγραμμα με τον μικρό τελικό είχαμε αντιμέτωπες την ομάδα του ΑΤ Λαυρεωτικής με την ομάδα του ΤΔΜΑ. Ένα κλειστό παιχνίδι που φάνηκε από το πρώτο τέταρτο καθώς η διαφορά δεν ξέφυγε πάνω από τους 5 πόντους καταλήγοντας επίσης στο ημίχρονο με τη μικρή διαφορά (31-28) υπέρ του ΑΤ Λαυρεωτικής. Το τρίτο τέταρτο συνέχισε στο ίδιο μοτίβο με την διαφορά να φτάνει και στην μικρότερη τιμή της(46-45). Κλείνοντας τον αγώνα η ομάδα του ΑΤ Λαυρεωτικής κατάφερε να χτίσει την διαφορά που ήθελε παίρνοντας έτσι το ροζ φύλλο αγώνα και παράλληλα την τρίτη θέση στο φετινό πρωτάθλημα με τελικό σκορ 74-62.

Μεγάλος τελικός 21ου Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών Υπηρεσιών Αττικής.

Το κυρίως πιάτο της αγωνιστικής ημέρας ήταν ο τελικός ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες στο πρωτάθλημα. Η τυπικά γηπεδούχος και έμπειρη ομάδα της ΥΑΜΚΠΠ και η σκληροτράχηλη ομάδα της ΔΑΕΑ/ΥΜΕΤ ρίχτηκαν στη μάχη για να διεκδικήσουν τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή. Από το πρώτο λεπτό του αγώνα και κυρίως στο πρώτο τέταρτο η τυπικά γηπεδούχος ομάδα της ΥΑΜΚΠΠ έδειξε πως δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για τον τίτλο αλλά υπολόγιζε χωρίς την μαχητικότητα της ομάδας της ΔΑΕΑ/ΥΜΕΤ η οποία έκλεισε το ημίχρονο όντας πίσω μόνο κατά 6 πόντους(38-32). Μπαίνοντας στο τρίτο τέταρτο η ομάδα της ΥΑΜΚΠΠ έδειξε την διάθεση να τελειώνει την υπόθεση νίκη και με επί μέρους 22-10 έχτισε μια διαχειρίσιμη διαφορά για την συνέχεια του αγώνα, παρά την προσπάθεια της ΔΑΕΑ/ΥΜΕΤ να ακολουθήσει στο σκορ και κάπως έτσι έφτασε εν τέλει στη νίκη που σήμαινε τίτλος με τελικό σκορ 83-62.

Υ.Α.Μ.Κ.Π.Π (Γρίμμας Ι.) : 8. ΝΤΑΚΟΥΛΙΑΣ Χ.(12) , 15.  ΜΑΛΟΥΚΟΣ Δ.(14) , 14. ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ Α.(23) , 41.  ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ Π.(04) , 22. ΣΚΟΝΔΡΑΣ Π.(07) , 12. ΒΕΛΙΖΙΩΤΗΣ Ν.(06) , 5. ΧΩΜΑΤΑΣ Θ.(06) , 23. ΚΩΤΟΥΛΑΣ Δ.(050 , 16.  ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Π.(03) , 21. ΚΑΡΑΔΑΓΛΗΣ Π.(03) , 13. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Θ. , 24. ΤΑΣΟΥΛΑΣ Α.

ΔΑΕΑ/ΥΜΕΤ (ΜΠΟΥΤΣΗΣ Σ,  ΜΑΡΜΑΤΑΚΗΣ) : 17.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.(09) , 14. ΔΗΜΗΤΣΑΣ Π.(21) , 20. ΤΣΙΚΟΥΡΑΣ Θ.(10) , 18. ΜΙΧΑΛΑΣ Μ.(09) , 5. ΔΗΜΟΥ Σ.(02) , 7.  ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Δ.(07) , 11. ΣΑΜΩΝΑΣ Θ.(02) , 1.  ΜΟΥΣΚΗΣ Χ.(02) , 8. ΔΡΑΓΑΝΗΣ Θ. , 10.  ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ι. , 22.  ΜΑΛΛΙΑΡΑΣ Α.

Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ Αλέξανδρος της Υ.Α.Μ.Κ.Π.Π σημειώνοντας και την βράβευση του έκανε ο Γενικός Γραμματέας της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος  ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ Ρήγας.

Τους διαιτητές του αγώνα κ.κ  ΣΩΜΟ Νικόλαο , ΜΗΛΑΠΙΔΗ Νικόλαο και ΣΚΑΛΤΣΗ Παναγιώτη βράβευσε το μέλος της επιτροπής του πρωταθλήματος της Ένωσης Τούσης Ναπολέων.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελαν να συγχαρούν όλα τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής καλαθοσφαίρισης για το έργο της και την ορθή διεξαγωγή και ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης, τον Δήμαρχο Αθηναίων για την παραχώρηση των γηπεδικών τους εγκαταστάσεων και την άψογη φιλοξενία, τη Διεύθυνση Επικοινωνίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αγαστή συνεργασία και τους αθλητές και τους συμμετέχοντες όλων των ομάδων για την προσπάθεια τους.

Εν κατακλείδι, τονίζεται ότι η διεξαγωγή της ανωτέρω διοργάνωσης δεν ζημίωσε το Δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία ούτε στο ελάχιστο.

Scroll to Top