Η Ένωσή μας θυμάται: Ο Π.Σ.Α.Τ. επιβράβευσε το αθλητικό έργο της Αθλητικής Ένωσης

Απόσπασμα από την εφημερίδα «Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδας, αριθμός φύλλου 4 – Ιανουάριος 2000.

Η τελετή στην οποία παρέστη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, άρχισε με τις βραβεύσεις των κορυφαίων αθλητών του 1999. Λίγο πριν ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, μίλησε για ενεργοποίηση όλων των φορέων, προκειμένου να βελτιωθούν και κάποιοι άλλοι τομείς που υπολειτουργούν.

Τον Κάχι Καχιασβίλι, που ανακηρύχθηκε κορυφαίος αθλητής για το 1999, βράβευσε ο κ. Στεφανόπουλος, ενώ ακολούθησε η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο τριπλούν, Βούλα Τσιαμήτα. Η τελευταία παρότι ταλαιπωρείται από σοβαρά τραυματισμό, προσήλθε κανονικά. Κορυφαία ομάδα αναδείχθηκε η Εθνική Γυναικών Ασάνμπλ που κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οσάκα.

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η βράβευση μετά θανάτον του παλιού Βαλκανιονίκη Πυγμαχίας Παναγιώτη Πολυκανδριώτη, ο οποίος «θυσιάσθηκε» κατά τη διάρκεια των καταστρεπτικών σεισμών του Σεπτεμβρίου 1999, όταν με το σώμα του έγινε ασπίδα, προκειμένου να σώσει τα παιδιά του. Ένα εκ των οποίων ο μικρός Τζαννής, που επέζησε, παρέλαβε το βραβείο από τον πρώην Υπουργό Σήφη Βαλυράκη καταχειροκροτούμενος από όλους τους παρευρισκομένους.

Ανάμεσα στους «εκλεκτούς» που βραβεύτηκαν ήταν και η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, για την προσπάθειά της να καλλιεργήσει την αθλητική παιδεία στις τάξεις της Αστυνομίας.

Την απονομή έκανε η πρώην Υπουργός Αθλητισμού Φάνη Πάλλη – Πετραλιά και το έπαθλο παρέλαβε εκ μέρους όλων των μελών της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος ο Πρόεδρός της, Αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος ΜΑΚΡΥΑΛΕΑΣ. Ωστόσο μέσα στην αθλητική αυτή ατμόσφαιρα, εκείνο που προκάλεσε την εντύπωση όλων, ήταν η μικρής διάρκειας συνομιλία που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος με τον κ. Μακρυαλέα. Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώτος εξέφρασε την απορία να μάθει, πως είναι δυνατόν οι Αστυνομικοί, επιφορτισμένοι με πολλά προβλήματα, βρίσκουν ελεύθερο χρόνο να αθληθούν.

Ο κ. Μακρυαλέας του απήντησε, πως «ο άνθρωπος είναι ανήμερο θηρίο και δεν κάνει μόνο ότι δεν θέλει. Όταν υπάρχει θέληση, τότε βρίσκει το χρόνο και κάνει τα πάντα.» Επίσης την απορία, «πως, ενώ όλοι έχουν συνηθίσει την Αστυνομία σ’ έναν άλλο ρόλο, ξαφνικά την βλέπουμε σ’ έναν τελείως διαφορετικό», που εκφράσθηκε εκ μέρους της συμπαρουσιάστριας της εκδήλωσης Ζέτας Θεοδωρακοπούλου, και πάλι ο κ. Μακρυαλέας απήντησε: «Η πρόκληση-πρόσκληση, εν όψει της Ολυμπιάδας του 2004, «ακούμπησε» τους αστυνομικούς και οι αστυνομικοί ξεκίνησαν ήδη να αποκτούν την απαιτούμενη αθλητική παιδεία, έτσι ώστε το 2004 να μας βρει έτοιμους και κάθε αστυνομικός να είναι έτοιμος, όταν και όποτε κληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες, να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο.» Επίσης ο κ. Μακρυαλέας τόνισε ότι αυτή η βράβευση, δεν απηχεί στο πρόσωπό μόνο του παραλαμβάνοντος ή της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, αλλά ανήκει σε όλους τους Αστυνομικούς, οι οποίοι αποδεικνύουν ότι διαθέτουν ευαισθησίες.

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στις 31/01/2000 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, διήρκησε δύο ώρες και μεταδόθηκε απ ‘ ευθείας από την ΕΤ 1.

Να ευχαριστήσω θερμά, εκ μέρους του ΔΣ τον πρώην Πρόεδρο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος κ. Γιώργο ΜΑΚΡΥΑΛΕΑ, για τη διάθεση σχετικού υλικού που αφορά την ανωτέρω βράβευση της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος.

Ρήγας Ουσταμπασίδης Γενικός Γραμματέας της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος

Scroll to Top