Παγκόσμιοι αγώνες Αστυνομικών και Πυροσβεστών 2022

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος συμμετείχε στους παγκόσμιους αγώνες Αστυνομικών και Πυροσβεστών 2022 στην πόλη Ρότερνταμ της Ολλανδίας κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως 31/07/2022, καταγράφοντες υψηλές διακρίσεις και κατακτήσεις πολλών μεταλλίων.
Οι εν λόγω αγώνες επέχουν θέση ολυμπιάδας σωμάτων ασφαλείας και η υψηλή αναγνωρισιμότητά τους αποδεικνύεται από τους περίπου επτά χιλιάδες (7.000) αθλητές που συμμετείχαν και τους περίπου δύο χιλιάδες (2.000) εθελοντές.

Στο άθλημα του Ζιου – Ζιτσου ο ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ Γεώργιος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία No Gi  Intermediate, 30+ στα 82.1 κιλά και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Intermediate 30+ στα 82.1 κιλά .
Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Ιωάννης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Intermediate 18+ στα 82.1 κιλά και το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Intermediate No Gi, 18+ στα 82.1 κιλά.

Στο άθλημα του Τζούντο, ο ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΟΛΗΣ Ευάγγελος κατέκτησε  το ασημένιο μετάλλιο, στην κατηγορία 100+ κιλών 40+.
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι αθλητές, ο ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ Παναγιώτης στην κατηγορία -73 κιλά 30+, η ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ Ειρήνη  στην κατηγορία -78 κιλά 18+ και ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος στην κατηγορία -81 κιλά 18+. Ενώ πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν  ο  Α/Α΄ Βασίλειος ΖΗΣΗΣ και ο Αρχ/κας ΓΚΑΒΟΣ Γρηγόριος.
Στο στίβο, ο Αθανάσιος ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗΣ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 100 μέτρα 35+ και το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μέτρα 35+.
Η ΚΑΣΚΑΝΙΩΤΗ Ιφιγένεια κατέκτησε δύο (2) χρυσά μετάλλια στα 1500μ 18+ και 5000μ 18+.
O ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Παύλος κατέκτησε δύο (2) αργυρά μετάλλια στα 100μ 18+ και 200μ 18+.
Ο ΠΑΙΔΟΚΟΥΚΗΣ Αντώνιος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 800 μέτρα 18+ και το χάλκινο μετάλλιο στα 1500 μέτρα 18+.
Ο ΓΟΥΣΙΑΣ Νικόλαος κατέκτησε δύο (2) αργυρά μετάλλια  στο άλμα επι κοντώ 45+ και στο άλμα εις ύψος 45+.
Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Μάριος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επι κοντώ 40+ με ηλικιακό ρεκόρ αγώνων, το αργυρό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος 40+ και το αργυρό  μετάλλιο στο άλμα εις ύψος 40+.
Ο ΠΕΤΜΕΖΑΣ Χρήστος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 400 μέτρα 18+.
Μετάλλια στην Ελληνική αποστολή χάρισε και η αθλήτρια της κολύμβησης ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Μελπομένη όπου  κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ ελεύθερο γυναικών 18+ και το αργυρό μετάλλιο στα 100μ ελεύθερο γυναικών 18+.
Στη λειτουργική γυμναστική ο Κωνσταντίνος ΓΟΥΛΑΣ  κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία CrossFit 30+.
Την επιτυχημένη παρουσία της αποστολής ολοκλήρωσαν οι αθλητές της πετοσφαίρισης άμμου ΦΙΛΙΠΠΟΥ Αντώνιος  και ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, οι οποίοι κατέβαλαν εξαιρετική προσπάθεια και κατέκτησαν την τιμητική τέταρτη (4η) θέση

Η συγκεντρωτική συγκομιδή των αγώνων είναι επτά (7) Χρυσά μετάλλια, δέκα (10) Ασημένια και οχτώ (8) Χάλκινα, χαρακτηρίζοντας άκρως επιτυχημένη της αποστολή της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος.

Μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας αναλογεί και στην Αρχηγό Αποστολής Μαρία ΚΑΡΠΑΘΑΚΗ και στον συνοδό ΣΟΥΛΟ Απόστολο, οι οποίοι οργάνωσαν άρτια την αποστολή και ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις των αγώνων.

Ο Πρόεδρος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας συγχαίρουν τα μέλη της αποστολής που συμμετείχαν στο εν θέματι Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τα οποία κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια όχι μόνο κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλά και κατά τη διάρκεια της προετοιμασία τους το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επέδειξαν αξιοσημείωτο αγωνιστικό ζήλο και κέρδισαν τις εντυπώσεις και το σεβασμό των συναθλητών τους από την αγωνιστική και μη παρουσία τούς!

Επιπρόσθετα ευχαριστούμε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την έμπρακτη στήριξη των προσπαθειών μας. Για την οικονομική τους στήριξη στο πλαίσιο πραγματοποίησης της αποστολής ευχαριστούμε τις εταιρείες PLUMO LTD, NOS INSURANCE SERVICE και POWER HEALTH.

Εν κατακλείδι, τονίζεται ότι η συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής ομάδας στους εν θέματι αναγραφόμενους αγώνες ΔΕΝ ζημίωσε το Δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία ούτε στο ελάχιστο.

Scroll to Top