Παγκόσμιοι Αγώνες Αστυνομικών και Πυροσβεστών FAIRFAX 2015, Η.Π.Α., 26 Ιουνίου – 5 Ιουλίου 2015

Η αποστολή της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος (Α.Ε.Α.Ε.) συμμετείχε στους Παγκόσμιους Αγώνες Αστυνομικών και Πυροσβεστών στη Βιρτζίνια των Η.Π.Α. που έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα από 26  Ιουνίου έως 05 Ιουλίου 2015 και η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Οι παγκόσμιοι αγώνες αστυνομικών και πυροσβεστών FAIRFAX 2015 επέχουν θέση «μικρής» Ολυμπιάδας καθώς σε αυτούς λαμβάνουν χώρα πληθώρα διαφορετικών ομαδικών και ατομικών αθλημάτων. Η συγκεκριμένη διοργάνωση είχε επετειακό χαρακτήρα καθώς εορτάστηκαν τα τριάντα (30) χρόνια της και σε αυτή συμμετείχαν είκοσι πέντε περίπου χιλιάδες (25.000) αστυνομικοί και πυροσβέστες από όλα τα σημεία του πλανήτη. Το πόσο σημαντική ήταν η διοργάνωση, το κατέδειξε η παρουσία χιλιάδων εθελοντών προς την επιθυμητή περάτωση των αγώνων και των δραστηριοτήτων.

Η Ελληνική αποστολή κατά τη διαμονή και τις δραστηριότητές της στις Η.Π.Α ήταν υπό την έγκριση και τη σκέπη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, γεγονός που συνετέλεσε στο μέγεθος της συνολικής επιτυχίας. Ειδικότερα συμμετείχαν δεκατέσσερις (14) αθλητές και τρεις συνοδοί (3) στην τεχνική ομάδα  της  καλαθοσφαίρισης, πέντε (5) αθλητές και δύο (2) συνοδοί στην τεχνική ομάδα του τζούντο, ένας (1) αθλητής και ένας (1) συνοδός της τεχνικής ομάδας του τάε-κβον-ντο και ένας αθλητής (1) της άρσης βαρών.

Αναλυτικά και πιο συγκεκριμένα αναφέρονται ως κάτωθι, για κάθε άθλημα ξεχωριστά οι επιτυχίες που σημειώθηκαν.

Στο ιδιαίτερα δυναμικό άθλημα του τζούντο οι Έλληνες Αστυνομικοί ανόρθωσαν το ανάστημα τους απέναντι σε ομάδες που παραδοσιακά κρατούν τα σκήπτρα στο χώρο αυτόν όπως είναι η Ρωσία, οι χώρες των Βαλκανίων, η Γερμανία και χώρες της Ασίας. Οι Έλληνες δεν πτοήθηκαν από τη φήμη των υπολοίπων αθλητών, αγωνίστηκαν με στρατηγική δείχνοντας το απαιτούμενο πάθος μέσα στα αγωνιστικά ταρτάν καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να ανέβουν τρεις φορές στο βάθρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ Γεώργιος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -100 κιλών, ο ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ Παναγιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία -66 κιλών και ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ Χρήστος το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -90 κιλών έχοντας τη συμπαράσταση των Ελλήνων ομογενών που παρακολούθησαν τους αγώνες.

Σημειώνουμε και τη συμμετοχή των υπολοίπων αθλητών της ομάδας μας ΖΗΣΗ Βασιλείου και ΨΑΛΛΙΔΑ Περικλή, οι οποίοι αγωνίσθηκαν στις κατηγορίες τους χωρίς να καταφέρουν διάκριση.

Στο απαιτητικό άθλημα της άρσης βαρών ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Χρήστος κατέκτησε χρυσό μετάλλιο για την ομάδα άρσης βαρών, στην κατηγορία 50-55 ετών στα 82,5 κιλά, στο σύνολο των κιλών (345 κιλά), χάλκινο μετάλλιο στις πιέσεις πάγκου (137,5 κιλά). Αξίζει να αναφέρουμε εκ νέου το γεγονός ότι ο εν λόγω αθλητής έχει στο ενεργητικό του αρκετές επιτυχίες με τις πιο σημαντικές την 8η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες στη Σεούλ καθώς και το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς το 1993.

Στο ιδιαίτερα σκληρό άθλημα του τάε-κβον-ντο ο ΜΠΟΔΟΣΟΓΛΟΥ Νικόλαος κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 60 κιλών, δείχνοντας την αγωνιστικότητά του και το πάθος του εντός του αγωνιστικού χώρου. Ο ανωτέρω αστυνομικός αγωνίστηκε στον τελικό  και ηττήθηκε από τον αθλητή της Κίνας ΤΑΪΠΕΙ.

Τέλος η αντιπροσωπευτική ομάδα καλαθοσφαίρισης κατέλαβε την (1η) πρώτη θέση κατακτώντας το Χρυσό μετάλλιο. Συγκεκριμένα η ομάδα μας στο πρώτο γύρο της διοργάνωσης σημείωσε έξι νίκες και μηδέν ήττες με αποτέλεσμα να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου της και να προκριθεί στην επόμενη φάση. Στον προημιτελικό κέρδισε την ομάδα της Ουάσιγκτον με σκορ 61- 46, στον ημιτελικό τους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης με 39 – 53 και στον Τελικό την Αθλητική Ένωση Πυροσβεστών Ελλάδος με σκορ 52 – 32.

Η αντιπροσωπευτική ομάδα καλαθοσφαίρισης έχοντας την πλήρη υπεροχή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο κατακτώντας δύο χρυσά (2009, 2013) και ένα ασημένιο μετάλλιο (2005) στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Καλαθοσφαίρισης, κατέκτησε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Όλοι οι αθλητές που την απαρτίζουν, αγωνίζονται σε υψηλότατο επίπεδο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Το συνολικό κόστος που προέκυψε για την πραγματοποίηση της αποστολής καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από την πλευρά της Α.Ε.Α.Ε. καθώς επίσης μέρος των εξόδων καλύφθηκε και από τους ίδιους τους συμμετέχοντες αθλητές, δίχως καμία οικονομική απαίτηση από τον προϋπολογισμό του Ελληνικού Δημοσίου, γεγονός που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την περίτρανη αγάπη όλων για τον αστυνομικό αθλητισμό, ιδιαίτερα δε για την προβολή της πατρίδας μας αλλά και της εικόνας του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Φυσική Ηγεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την έμπρακτη στήριξη και την εμπιστοσύνη που επέδειξε στα μέλη της αποστολής να εκπροσωπήσουν τη Χώρα και την Ελληνική Αστυνομία κατ’ επέκταση στους Παγκόσμιους αγώνες, όπως επίσης και για την ηθική επιβράβευση και αμοιβή του « Επαίνου » σε όλα τα μέλη της αποστολής που συμμετείχαν στους ανωτέρω αγώνες.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους έμπειρους Αξιωματικούς του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι συνόδευσαν την αποστολή και συνετέλεσαν στην επίτευξη της επιτυχίας, έχοντας ειδικότητα στην προβολή και την οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.

Επίσης ευχαριστούμε την ένωση ομογενών (Helping Hellenic Heroes) για τη βοήθεια και την υποστήριξή τους σε πρακτικά θέματα.

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος θα συνεχίσει να προάγει τον καταστατικό σκοπό της, να δίνει διέξοδο στους αθλητές αστυνομικούς που τιμούν το Σώμα και την Πατρίδα μας.

Scroll to Top