Προκριματική Φάση για το 10ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Ανδρών Αστυνομικών, Θεσσαλονίκη, 20-23 Φεβρουαρίου 2017

Σας γνωρίζουμε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες του Β’ Ομίλου της Προκριματικής Φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης Ανδρών στο κλειστό Δημοτικό γυμναστήριο Σίνδου. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος σε συνεργασία με το παράρτημα Βορείου Ελλάδος υπό την αιγίδα της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.).

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Στους εν λόγω αγώνες συμμετείχαν οι αντιπροσωπευτικές ομάδες της Σλοβακίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδος.

Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, οι αποστολές των ομάδων αφίχθηκαν και κατέλυσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου και έλαβε χωρά η σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής υπό την προεδρεία του Γερμανού τεχνικού εκπροσώπου της U.S.P.E. για το άθλημα της πετοσφαίρισης Κου Andreas Röhner. Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν οι αρχηγοί των αποστολών καθώς και οι προπονητές των ομάδων. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν και οι διαιτητές των αγώνων.

Την επομένη μέρα κατά τις πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης με την παρέλαση των ομάδων και αμέσως μετά ξεκίνησε η αγωνιστική δράση. Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα αντιμετώπισε την αντιπροσωπευτική ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου και επικράτησε άνετα με 3-0 σετ, βάζοντας έτσι  τα θεμέλια για την πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Ανδρών που θα διεξαχθεί στην πόλη της Βάρνας στη Βουλγαρία στις 24-31 Μαΐου 2017.

Την τελευταία ημέρα έλαβαν χώρα δύο αγώνες. Στον πρώτο αγώνα η αντιπροσωπευτική ομάδα της Σλοβακίας επικράτησε άνετα του Ηνωμένου Βασιλείου με 3-0 σετ. Στον δεύτερο και καθοριστικότερο αγώνα η Ελλάδα δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της ομάδας της Σλοβακίας και ηττήθηκε με 1-3 σετ, πλην όμως μπορεί να πανηγυρίζει καθώς πήρε το εισιτήριο για την Τελική  Φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ως καλύτερη δεύτερη των προκριματικών ομίλων.

Το ίδιο βράδυ έλαβε χώρα η τελετή λήξης σε δείπνο που παρέθεσε η Ένωσή μας στις αποστολές των ομάδων.

Η τελική βαθμολογία του Β’ ομίλου της Προκριματικής Φάσης είναι:

Α/Α ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕΤ
1 ΣΛΟΒΑΚΙΑ 6 6-1
2 ΕΛΛΑΔΑ 3 4-3
3 ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ 0 0-6

Η αντιπροσωπευτική ομάδα της Σλοβακίας και του Ηνωμένου Βασιλείου αναχώρησαν για τις πατρίδες τους με τις καλύτερες εντυπώσεις από την χώρα μας.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής μας συγχαίρουν τον προπονητή Ιωάννη ΒΑΓΓΕΛΗ καθώς και τους αθλητές:

ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ, ΘΕΟΔΟΣΙΟ ΒΑΡΒΕΡΗ, ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΑΜΗΤΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΕΜΕΛΟΥΔΗ, ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΑ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΜΟΥΣΙΚΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΧΑΡΙΖΑΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΗΤΣΙΑΚΗ, ΑΝΤΩΝΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΖΩΡΤΖΑΝΑ για το αγωνιστικό τους σθένος, το ήθος και το ύφος που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Επίσης ευχαριστούν θερμά τους διαιτητές της διοργάνωσης:

ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΕΛΩΝΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΑΒΡΑΜΙΔΗ, ΘΕΟΦΙΛΟ ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΨΑΧΕΙΛΗ, ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΑΥΡΙΔΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΝ/ΝΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ που με την αμερόληπτη κρίση τους συνέδραμαν στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων.

Επιπρόσθετα ευχαριστούν το Δήμο Δέλτα για την παραχώρηση των γηπεδικών τους εγκαταστάσεων και την συνδρομή τους στα πλαίσια των αγώνων.

Εν κατακλείδι ευχαριστούμε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και όλους τους συναδέλφους που μας στήριξαν έμπρακτα, στην προσπάθεια διοργάνωσης και διεξαγωγής του προκριματικού γύρου, η βοήθεια των οποίων ήταν σημαντική και καταλυτική.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των τεσσάρων ομίλων.

Scroll to Top