Προκριματικοί αγώνες αντισφαίρισης για το 10ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Στο πλαίσιο συμμετοχής της ομάδας αντισφαίρισης της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, στο 10ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Αστυνομικών, διεξήχθησαν  κατά το χρονικό διάστημα από 25 έως και 27 Μάϊου 2022 στην Αθήνα, προκριματικοί αγώνες με τη συμμετοχή 18 αθλητών.

Οι αθλητές, αγωνίστηκαν με πάθος και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να εξασφαλίσουν το εισιτήριο συμμετοχής στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Από το σύνολο των συμμετοχών προέκυψαν οι πέντε άνδρες αθλητές και οι δύο γυναίκες αθλήτριες οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, την Ελληνική Αστυνομία και την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το οποίο θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από 31 Ιουλίου έως και 7 Αυγούστου 2022, στην πόλη Münster στη Γερμανία.

Οι αθλητές που διακρίθηκαν στους προκριματικούς αγώνες είναι οι : Ιωσήφ Αγγελάκης, Ιωάννης Βαλόκης, Ανδρέας Λίβανος, Ευστράτιος Κουτούφαρης και Ιωάννης Τσατσάνης καθώς και οι : Αφροδίτη Κατσίμπα και Κωνσταντίνα Καρκάνη.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διοργανώνεται από την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών της Γερμανίας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκή Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών.

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Α/Α΄ Γεώργιος Τζατζάκης και τα μέλη του Δ.Σ. εύχονται κάθε επιτυχία στα μέλη της αποστολής.

Ιστορικό της ομάδας αντισφαίρισης

Κατά το παρελθόν η ομάδα αντισφαίρισης έχει λάβει μέρος στα κάτωθι Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα :
4ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Αστυνομικών, Pistoia Ιταλία, 19-25 Ιουνίου 1999
7ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Αστυνομικών, Balatonboglar Ουγγαρία, 5-12 Ιουνίου 2011
9ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Αστυνομικών, Βουδαπέστη Ουγγαρία, 23-30 Ιουνίου 2017

Επιπρόσθετα συμμετείχε στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, Αθήνα, 6-9/10/2021, όπου κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία γυναικών και ένα ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των ανδρών.

Scroll to Top