Προκριματικός Αγώνας για το 3ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών Αστυνομικών, Σπάτα, 21-23 Νοεμβρίου 2019

Στο πλαίσιο του 3ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου αστυνομικών γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί στο Τρονχάϊμ της Νορβηγίας κατά το χρονικό διάστημα από 15 Ιουνίου έως και 22 Ιουνίου 2020, η αντιπροσωπευτική μας ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών αστυνομικών, κλήθηκε να αγωνιστεί απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να προκριθεί στην τελική φάση.

Κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 23 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Σπάτων της Αττικής υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.), ο προκριματικός αγώνας του εν θέματι Πρωταθλήματος.

Μετά το όραμα των τριών πρωτεργατών, του Προπονητή ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΥ Αποστόλη και των Υπευθύνων της ομάδας Αναπλ. Γενικού Γραμματέα ΤΖΑΦΟΛΙΑ Δημητρίου και του Μέλους του Δ.Σ. ΜΑΝΟΥΡΑ Νικολάου, για την στελέχωση της ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών το 2018, ήρθε και το πρώτο επίσημο παιχνίδι με αντίπαλο την έμπειρη ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία μετρά 10 χρόνια παρουσίας στους αγωνιστικούς χώρους με συμμετοχή στα δύο προηγούμενα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συγκροτήθηκε ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών στην ιστορία της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών κάνοντας πράξη το αίτημα των μελών της για όλο και περισσότερα αθλήματα γυναικών.

Η ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος παρά την αξιόμαχη προσπάθεια στην παρθενική της εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό αγώνα, γνώρισε την ήττα με σκορ 0-3 και δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Ηνωμένου Βασιλείου προηγήθηκε μόλις στο 8ο λεπτό έπειτα από κοντινό σουτ της DICKINSON. Στη συνέχεια η Ελληνική ομάδα ισορρόπησε  το παιχνίδι έχοντας κάποιες καλές στιγμές. Εκεί όμως ήρθε στο 56ο λεπτό το δεύτερο τέρμα από την Hare και το τρίτο τέρμα από την WHITE στο 78ο λεπτό, κλειδώνοντας τη νίκη για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαιτητές του αγώνα ήταν ο ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος με βοηθούς τον ΓΚΟΥΒΑ Χρήστο και τον ΒΙΝΤΣΕΤΖΑΤΟ Κυριάκο. 4ος ήταν ο ΡΕΝΤΙΦΗΣ Λάζαρος, ενώ χρέη Παρατηρητή Διαιτησίας εκτέλεσε η ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ Ελένη.

Τα μέλη της αποστολής :

ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΣ Αποστολής Προπονητής, ΜΑΝΟΥΡΑΣ Νικόλαος Βοηθός Προπονητή,

Συνοδοί : ΧΟΪΚΑΣ Σπυρίδων, ΚΑΡΡΑΣ Αλέξανδρος

Οι αθλήτριες της αποστολής :

ΚΙΣΣΑ Ελευθερία, ΓΙΑΝΝΟΥ Ελένη, ΜΑΪΝΟΥ Φιλοθέη, ΚΑΡΑΜΟΥΣΟΥΔΑΚΗ Αργυρώ, ΣΟΥΜΕΛΙΔΟΥ Ευαγγελία, ΝΤΟΪΜΑ Ορσαλία, ΚΟΥΓΙΑ Δήμητρα, ΠΕΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Δέσποινα, ΠΕΛΕΤΙΔΟΥ Ελένη, ΝΤΟΚΟΥ Ελένη, ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ Βασιλική, ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ Ραφαηλία, ΚΑΡΠΟΥΖΑ Αλεξάνδρα, ΜΑΓΚΩΝΑΚΗ Μαρία, ΚΑΡΑΝΔΙΝΑΚΗ Άρτεμις

Με την ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου αγωνίσθηκαν οι εξής :

MANCA-WILCOX, OSMAN, KIDD, GIDDINGS, YOUNS, ASHTON-JONES, SMITH, DICKINSON, FAIRLIE, DANBY, HARE, WENTWORTH, JOHNSTON, EHITE, JONES CH. (Προπονητής: LUKE TERNER, Βοηθός Προπονητή: VICKY CAUSBROCH, Εκπρόσωπος Ομάδος: MICHELLE GREGORY)

Παρών σε όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής της προκριματικής φάσης ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών κ. Andreas Röhner, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την επιτυχή διοργάνωση του αγώνα.

Κατά την τελετή λήξης του προκριματικού αγώνα η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος παρέθεσε δείπνο στις αθλήτριες και των δύο ομάδων, στο πλαίσιο σύσφιξης των σχέσεων των αστυνομικών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Στη τελετή λήξης έδωσε το παρόν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής Ταξίαρχος Βασίλειος ΒΡΑΝΤΖΑΣ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γεώργιος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ, ο Ταμίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Νικόλαος ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ, η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Αθηνών Αττικής κα Έφη ΑΝΤΩΝΙΟΥ.

 Εν κατακλείδι, τονίζεται ότι η συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής ομάδας στον προκριματικό αγώνα ΔΕΝ ζημίωσε το Δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία ούτε στο ελάχιστο, και το χρηματικό ποσό που απαιτήθηκε για την αποστολή καλύφθηκε από οικονομικούς πόρους της Ένωσής μας όπως προβλέπεται στο καταστατικό μας καθώς και από τις συμμετέχουσες αθλήτριες.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Ανδρέα ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τη βοήθεια που προσέφεραν ώστε να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και επιτυχημένα η αποστολή.

Επιπρόσθετα θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Διοικητή του Α.Τ. Σπάτων Α/Α΄ Κωνσταντίνο ΛΕΒΕΝΤΑΚΟ για τη συνδρομή του, στην εταιρεία Admiral για τη χορήγηση αθλητικού υλικού, στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για την οικονομική του στήριξη, στον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάτων Αρτέμιδας για την παραχώρηση των γηπεδικών εγκαταστάσεων καθώς και σε όλους τους θεατές που έδωσαν το παρόν και παρακολούθησαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

Ο Πρόεδρος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελαν να συγχαρούν τις αθλήτριες για την προσπάθεια και να τις ευχηθούν καλή συνέχεια στις προσπάθειες τους!

Scroll to Top