10ο Πρωτάθλημα, 8ο Κύπελλο Φιλίας και 2ο Silver Cup Ποδοσφαίρου 8Χ8

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση και η διεξαγωγή του 10ου Πρωταθλήματος 8χ8, για την περίοδο 2019, που διοργάνωσε η Ένωσή μας, στο οποίο συμμετείχαν σαράντα τρεις (43) ομάδες – αστυνομικές Υπηρεσίες του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Η προσπάθεια όλων των αθλητών – συναδέλφων ήταν άξια αναφοράς και βοήθησε στην ομαλή διεξαγωγή ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος από τον πρώτο αγώνα έως και τους Τελικούς.

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 στα γήπεδα του Campo de Futbol στο Ρέντη διεξήχθη κατά σειρά ο Τελικός του 8ου Κυπέλλου 8χ8 μεταξύ των ομάδων της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών/ΤΟ.Τ.Α. και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης-526, δύο ομάδες που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε έναν τελικό. Μετά από έναν  αμφίρροπο αλλά και συναρπαστικό τελικό η Υ.Τ.Α./Τ.Ο.Τ.Α. κερδίζοντας με σκορ 4-2 έγινε η κάτοχος του 8ου Κυπέλλου 8χ8 Αστυνομικών Υπηρεσιών Ν. Αττικής.

Την Τρίτη 02 Ιουλίου 2019 διεξήχθη ο Τελικός του 2ου Silver Cup,  θεσμός ο οποίος επανήλθε από το 2015, πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στην περσινή πρωταθλήτρια ομάδα του 8χ8, Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, η οποία αντιμετώπισε την πρωτοεμφανιζόμενη σε έναν τελικό, ομάδα του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς. Νικήτρια αναδείχθηκε η Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης με την πρώτη να κατακτά το 2ο Silver Cup με σκορ 5-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Υ.Α.Τ.: ΤΣΑΒΑΡΗΣ Κωνσταντίνος, ΓΙΩΤΑΣ Δημήτριος, ΚΑΜΕΝΙΔΗΣ Αναστάσιος, ΤΕΛΛΙΟΣ Γεώργιος, ΔΡΟΣΟΣ Ιωάννης, ΛΙΑΚΟΣ Ευάγγελος, ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Παντελής, ΚΡΙΠΙΝΤΙΡΗΣ Παναγιώτης-Ραφαήλ, ΜΙΜΑΡΟΣ Στυλιανός, ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Κωνσταντίνος, ΣΦΥΡΛΑΣ Αποστόλης.

Τ.Α. ΚΗΦΙΣΙΑΣ: ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ Δημήτριος, ΣΑΡΟΓΛΟΥ Νικόλαος, ΧΡΙΣΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημήτριος, ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ Παναγιώτης, ΤΣΑΡΤΣΑΛΗΣ Ανδρέας, ΔΕΛΕΦΕΡΗΣ Χρήστος, ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κώστας, ΜΑΝΤΖΟΥΡΗΣ Άρης, ΜΠΕΛΑΛΗΣ Νικόλαος.

Στον μικρό τελικό του 10ου Πρωταθλήματος συμμετείχαν οι ομάδες της Υπηρεσίας Ασφαλείας Βουλής Ελλήνων, ως περσινή φιναλίστ του θεσμού και η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών η οποία είχε κατακτήσει την 3η θέση. Σε έναν τελικό με πολλές ευκαιρίες και πολύ καλό ρυθμό η ομάδα της Υ.Α.Β.Ε. με σκορ 3-0 κατέλαβε την 3η θέση του Πρωταθλήματος, έχοντας ως σκόρερ του Κοθρά, Γαβριήλ, Μπαξεβάνη.

Στον Μεγάλο Τελικό του 10ου Πρωταθλήματος συμμετείχε για 6η φορά στην ιστορία της η ομάδα του Α.Τ. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (πρώην Α.Τ. Βουλιαγμένης) η οποία είναι κάτοχος τριών πρωταθλημάτων 8χ8 και ενός Silver Cup 8χ8, όπου αντιμετώπισε την ομάδα της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών στον πρώτο της τελικό στην διοργάνωση του 8χ8.

Η ομάδα του Α.Τ. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ξεκίνησε εμφανώς περισσότερο έτοιμη και έμπειρη ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στις αρχές του Β’ ημιχρόνου στο 3-0, δίνοντας την εικόνα πως όλα είχαν τελειώσει. Εκεί οι ποδοσφαιριστές του Αεροδρομίου με συνεχόμενη αντεπίθεση μείωσαν και εν τέλει ισοφάρισαν σε 3-3 οδηγώντας τον Τελικό στην παράταση.

Εκεί η κάθε ομάδα έχασε από μία πολύ καλή ευκαιρία να σκοράρει και να πάρει το προβάδισμα, βρίσκοντας εμπόδιο τους δύο τερματοφύλακες. Ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι φίλαθλοι ήταν έτοιμοι να παρακολουθήσουν την διαδικασία των πέναλτι, με ένα σουτ της τελευταίας στιγμής η ομάδα του Α.Τ. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης πήρε το πολυπόθητο προβάδισμα με 4-3 μη δίνοντας περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Αεροδρομίου, καθώς μετά την σέντρα ήρθε το τελευταίο σφύριγμα του Διαιτητή, με  τους παίχτες και τους φίλους του Α.Τ. Β.-Β.-Βουλιαγμένης να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 4ου Πρωταθλήματος 8χ8 στην ιστορία τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Α.Τ. ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ:
ΟΥΣΙΟΣ Σταύρος, ΑΡΓΥΡΗΣ Νικόλαος, ΜΑΓΓΙΖΗΣ Τρύφωνας, ΚΟΡΔΑΣ Αντώνιος, ΚΟΥΚΟΥΝΑΣΟΥΛΗΣ Ευάγγελος, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Μιλτιάδης, ΣΑΜΑΡΑΣ Κυριάκος, ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ Ευστάθιος, ΣΚΟΥΡΑΣ Χρήστος, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ Νικόλαος, ΦΑΣΟΥΛΑΣ Αθανάσιος, ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Κων/νος, ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Παρασκευάς [Προπονητές: ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος, ΧΑΝΤΖΗΣ Κων/νος.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ:
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Βασίλειος, ΚΟΣΜΑΣ Νικόλαος, ΑΙΒΑΛΗΣ Νικόλαος, ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ Ιωάννης, ΚΟΥΡΟΥΒΑΚΑΛΗΣ Νικόλαος, ΓΚΑΓΚΑΣΤΑΘΗΣ Δημήτριος, ΓΙΟΥΒΡΗΣ Γεώργιος, ΒΕΛΚΟΣ Νικόλαος, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Αλέξανδρος, ΤΣΟΠΟΥΡΙΔΗΣ Γεώργιος, ΚΑΡΥΚΗΣ Δημήτριος
[Προπονητής: ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Λυμπέρης].

Τους Τελικούς του Silver Cup καθώς και του Μεγάλου Τελικού του Πρωταθλήματος διεύθυναν ο Διεθνής Διαιτητής Ποδοσφαίρου Σάλας κος. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Αντώνιος καθώς και ο 1ης Κατηγορίας Διαιτητής Ποδοσφαίρου Σάλας κος. ΠΑΧΑΚΗΣ Νικόλαος, λαμβάνοντας τα εύσημα από όλες τις ομάδες.

Ο Πρόεδρος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος συγχαίρουν όλους τους συναδέλφους – αθλητές καθώς και τα μέλη των ομάδων που συμμετείχαν στη διεξαγωγή του 10ου πρωταθλήματος, 8ου Κυπέλλου & 2ου Silver Cup ποδοσφαίρου 8X8.

Το πρωτάθλημα δεν επηρέασε την άσκηση καθηκόντων των αθλητών αστυνομικών αφού οι αγώνες έγιναν σε ημέρα και ώρα που οι συμμετέχοντες δεν είχαν υπηρεσία.

Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση διεξήχθη αδαπάνως για το Δημόσιο.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε

Scroll to Top