Ράλλυ 24 Ώρες Ελλάδα

Στο πλαίσιο διοργάνωσης και διεξαγωγής της Εβδομάδας Αστυνομικού Αθλητισμού η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος συμμετείχε στο Ράλλυ 24 Ώρες Ελλάδα κατά το χρονικό διάστημα 17-20 Οκτωβρίου 2020, το οποίο έχει καθιερωθεί εδώ και 23 χρόνια σαν το δυσκολότερο ράλι ιστορικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.
Το πρωινό της 17ης Οκτωβρίου ξεκίνησε με βροχή και αέρα, αλλά τα 80 ετοιμοπόλεμα πληρώματα του 23ου Ράλλυ «24 Ώρες Ελλάδα» αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και παρατάχθηκαν στην μαρίνα της Κορίνθου.
Στις 11.00 ακριβώς ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια με κατεύθυνση προς Ρυτό, Άγιο Ιωάννη και μετά προς Λύρκεια και Δούκα Βρύση. Το νέο σύστημα δορυφορικής χρονομέτρησης μπέρδεψε τους συμμετέχοντες αλλά τα πληρώματα γρήγορα προσαρμόστηκαν σε αυτό και οι θέσεις κατάταξης εναλλάσσονταν με γρήγορο ρυθμό. Καρτέρι και Μάτι ολοκλήρωσαν το πρώτο σκέλος ως τη Βυτίνα.
Στις 16.00 συνεχίστηκαν οι μάχες των ειδικών προς Μαγούλιανα και Βαλτεσίνικο, μετά προς Ζάτουνα, Ανδρίτσαινα, Ίσαρη και Αρχαία Μεσσήνη.
Στο σκέλος αυτό ο Βλαχοράφτης και το Διαβολίτσι έδειξαν τα δόντια τους και ταλαιπώρησαν τα πληρώματα υπενθυμίζοντας ότι το 24 Ώρες Ελλάδα δεν είναι ρομαντική βόλτα προς το ηλιοβασίλεμα. Από τις 20.30 τα εξουθενωμένα πληρώματα άρχισαν να φθάνουν στην Καλαμάτα για την τρίωρη ανάπαυση και επισκευές.
Το νυχτερινό σκέλος ξεκίνησε στις 23.30. Το πλήρωμα μας εγκατέλειψε εκεί την προσπάθεια του, αφού μια άτυχη στιγμή στην σκληρή διαδρομή έθεσε το όχημα μη ικανό να συνεχίσει. Μία λακκούβα επάνω σε στροφή κατέστρεψε το ρουλεμάν του αριστερού τροχού και το τιμόνι έχασε την ευθυγράμμισή του και έγινε πολύ βαρύ. Είναι άξιο μνείας το γεγονός ότι μέχρι και την εγκατάλειψη μας βρισκόμασταν στην τρίτη θέση της κατηγορίας μας, σε έναν τόσο δύσκολο ανταγωνισμό, δυστυχώς όμως η τύχη, δεν ήταν με το μέρος μας.
Ο Πρόεδρος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελαν να συγχαρούν τα πληρώματα, Αρχ/κα Νικόλαο Αμολοχίτη, Κωνσταντίνο Γιαγιουρτά, Νικόλαο Κλέωπα και Νικόλαο Πιτσάκη, για την αγωνιστικότητά τους και να τους ευχηθούν καλή συνέχεια στις προσπάθειές τους, καθώς και την εταιρεία bugsontour για την υποστήριξή της.
Επισημαίνεται ότι, η συμμετοχή στη διοργάνωση διεξήχθει αδαπάνως για το Δημόσιο.

Scroll to Top