Στον τελικό Πρωταθλήματος η ΥΑΜΚΠΠ και η ΔΑΕΑ/ΥΜΕΤ

Φτάνοντας στο τέλος της φετινής συναρπαστικής σεζόν σε πρωτάθλημα και κύπελλο φιλίας διεξήχθησαν οι ημιτελικοί από τους οποίους προέκυψαν οι φιναλίστ της κάθε διοργάνωσης.

Ξεκινώντας λοιπόν με τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος είχαμε αρχικά το ματς της ΔΑΕΑ/ΥΜΕΤ με το μαχητικό ΤΔΜΑ όπου η γηπεδούχος ομάδα δεν άφησε και πολύ στη φαντασία το τι μέλλει γενέσθαι στον αγώνα αυτό. Με ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, το οποίο έκλεισε προηγούμενη με το ευρύ 40-14 έβαλε βάσεις για τη νίκη πρόκριση, όπως και έγινε φτάνοντας άνετα στο τελικό 72-43 αποτελώντας έτσι τον πρώτο εκ των δύο φιναλίστ του τελικού.

Ο δεύτερος ημιτελικός ήταν αυτός ανάμεσα στην ΥΑΜΚΠΠ και το ΑΤ Λαυρεωτικής που όπως φάνηκε ήταν πιο συναρπαστικός σε εξέλιξη. Το πρώτο τέταρτο έκλεισε με το σκορ υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας 22-25 και το ημίχρονο με το ισχνό 45-44 υπέρ της γηπεδούχου γεγονός που προμήνυε την συναρπαστική εξέλιξη του δευτέρου ημιχρόνου. Η ΥΑΜΚΠΠ με ένα εξαιρετικό τρίτο τέταρτο και το επιμέρους 25-17 κατάφερε να χτίσει μια διαφορά για την έκβαση του τέταρτου τετάρτου. Με την διαχείριση ως όπλο και την αντοχή στην πίεση του ΑΤ Λαυρεωτικής η ομάδα της ΥΑΜΚΠΠ κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και την θέση της στον τελικό όπου την περιμένει η ομάδα της ΔΑΕΑ/ΥΜΕΤ.

Συνεχίζοντας με τους ημιτελικούς του κυπέλλου φιλίας πρώτο διεξήχθη το ματς μεταξύ της ΓΔΠΕΕΣ και της ΔΟΑ. Δύο πολύ δυνατές ομάδες που από το πρώτο τέταρτο έδειξαν την θέλησή τους για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Με το πρώτο τέταρτο να κλείνει στο 19-14 είδαν και οι δύο ομάδες το ημίχρονο να τους έχει κοντά με το σκορ 31-30. Το πολύ καλό τρίτο τέταρτο της ΔΟΑ της έδωσε μία διαφορά της τάξεως των 6 πόντων 38-44 και παράλληλα ένα μπουστάρισμα για το τελευταίο κρίσιμο τέταρτο. Σε αντίθεση μ’ αυτό η ομάδα που ξύπνησε με αυτή την εξέλιξη ήταν η ΓΔΠΕΕΣ κάνοντας εξαιρετικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση και με το επιμέρους 26-12 στο τέταρτο τέταρτο πήρε τη νίκη με 64-56 και την θέση στον τελικό της Τετάρτης.

Εκεί δεύτερος φιναλίστ θα ήταν μία εκ των ΔΑΑΑ και ΥΤΑ που κοντραρίστηκαν στον δεύτερο ημιτελικό. Με την φιλοξενούμενη ομάδα να έχει το μομέντουμ και το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο (22-27) το δεύτερο ημίχρονο θα έδειχνε τον νικητή. Με το τρίτο τέταρτο να είναι ισόπαλο στο επιμέρους σκορ (11-11) το τέταρτο τέταρτο και η αντεπίθεση της ΔΑΑΑ ήταν αυτή που έκρινε το αποτέλεσμα υπέρ της γηπεδούχου ομάδας με τελικό σκορ το 49-48 και την πρόκριση στον τελικό όπου περιμένει η ομάδα της ΓΔΠΕΕΣ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα :

Ημιτελικοί play off πρωταθλήματος
ΔΑΕΑ/ΥΜΕΤ – ΤΔΜΑ 72-43
ΥΑΜΚΠΠ – ΑΤ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ 85-78

Διάγραμμα Final four

Ημιτελικοί κυπέλλου φιλίας
ΓΔΠΕΕΣ – ΔΟΑ 64-56
ΔΑΑΑ – ΥΤΑ 49-48

Διάγραμμα Κυπέλλου Φιλίας

Scroll to Top