Συνέχεια για την αγωνιστική δράση στο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης

Με την δεύτερη αγωνιστική των play off πρωταθλήματος καθώς και με κύπελλο φιλίας συνεχίστηκε η αγωνιστική δράση την περασμένη εβδομάδα για τις ομάδες της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος.

Στο παιχνίδι που προηγήθηκε χρονικά για τα play off του πρωταθλήματος βρέθηκαν αντιμέτωπες η ομάδα της ΥΚΑ με το ΑΤ Λαυρεωτικής. Εκεί η επιθυμία του γηπεδούχου να φέρει στα ίσια τη σειρά ήταν μεγάλη αλλά η εμπειρία του ΑΤ Λαυρεωτικής το οδήγησε στο να δείξει από το πρώτο τέταρτο την όρεξή του να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Το επιμέρους σκορ 09-23 στο πρώτο τέταρτο οδήγησε την φιλοξενούμενη ομάδα προηγούμενη στο ημίχρονο με 30-40. Διαχειριζόμενη το σκορ αυτό στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πάρει τη νίκη που την οδήγησε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος όπου την περιμένει η ομάδα της ΥΑΜΚΠΠ.

Στον δεύτερο αγώνα που διεξήχθη για την ίδια διοργάνωση η ομάδα του ΑΤ Αμπελοκήπων αντιμετώπισε το ΤΔΜΑ. Το ΑΤ Αμπελοκήπων με την πλάτη στον τοίχο μπήκε με άγχος στον αγώνα και αυτό φάνηκε καθώς στο ημίχρονο το ΤΔΜΑ προηγούταν με 10 πόντους (14-24). Το άγχος αυτό λοιπόν φάνηκε δημιουργικό έτσι ώστε να γυρίσει ο αγώνας υπέρ της γηπεδούχου ομάδας. Έτσι το ΑΤ Αμπελοκήπων με εξαιρετικό τρίτο τέταρτο και επί μέρους σκορ 22-13 κατάφερε να φέρει το ματς στον πόντο και έτσι να μπορέσει να διεκδικήσει τη νίκη στο τέταρτο τέταρτο. Εκεί λοιπόν η γηπεδούχος ομάδα κατάφερε να ανατρέψει τελείως το παιχνίδι και πήρε τη νίκη με 56-48 στέλνοντας τη σειρά σε τρίτο και κρίσιμο παιχνίδι για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Για την δεύτερη αγωνιστική του κυπέλλου φιλίας διεξήχθη ο αγώνας της ΥΑΒΕ με την ΓΔΠΕΕΣ. Μετά τη νίκη στον πρώτο αγώνα η ΓΔΠΕΕΣ ήθελε να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση εκεί. Μπήκε δυνατά στον αγώνα παρά την σθεναρή αντίσταση της ΥΑΒΕ που ήθελε με νίκη να δώσει παράταση στη σειρά. Το ημίχρονο έκλεισε με 28-35 με την φιλοξενούμενη ομάδα να δείχνει πως έχει τον έλεγχο του αγώνα. Έτσι μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πάρει τη νίκη με 49-66 και την πρόκριση στα ημιτελικά όπου την περιμένει η ομάδα της ΔΟΑ. Η ομάδα της ΔΟΑ πέρασε στα ημιτελικά με δεύτερη νίκη επί της ομάδας του ΤΑ Παπάγου Χολαργού άνευ αγώνα με 00-20. Το ίδιο συνέβη και με την ομάδα της ΥΤΑ η οποία κέρδισε τον αγώνα εναντίον της ΥΑΑ με 00-20 λόγω αδυναμίας των γηπεδούχων και έτσι προκρίθηκε και αυτή με δύο νίκες στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα :
2η αγωνιστική play off πρωταθλήματος
ΥΚΑ – ΑΤ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ 62-69
ΑΤ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΤΔΜΑ 56-48
2η αγωνιστική κυπέλλου φιλίας
ΥΑΒΕ – ΓΔΠΕΕΣ 49-66
ΤΑ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΔΟΑ 00-20 (Άνευ αγώνα)
ΥΑΑ – ΥΤΑ 00-20 (Άνευ αγώνα)

Scroll to Top