Τελικοί αγώνες καλαθοσφαίρισης

Σας γνωρίζουμε ότι οι διοργανώσεις της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος για το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης, της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014, περατώθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Στους τρεις θεσμούς που διεξήχθησαν, Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Κύπελλο Φιλίας, αγωνίστηκαν τριάντα δύο (32) ομάδες, με περίπου εφτακόσιους (700) αστυνομικούς αθλητές και ολοκληρώθηκαν τετρακόσιες σαράντα δύο (442) αναμετρήσεις. Αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών.

Συγκεκριμένα στις 08/04/2014 στο γήπεδο «Εθνικής Αντίστασης» στην Καλλιθέα Αττικής έλαβαν χώρα οι τελικοί αγώνες του 1ου Κυπέλλου Φιλίας και του 7ου Κυπέλλου καλαθοσφαίρισης της Αθλητικής μας Ένωσης. Επίσης στις 30/4/2014 στο γήπεδο του «Α.Σ. Παπάγου» διοργανώθηκε ο Μεγάλος Τελικός του 13ου Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης αστυνομικών υπηρεσιών.

Ιστορική πρωτιά για την ομάδα του Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι. καθώς κατέκτησε το 1ου Κύπελλο Φιλίας στον τελικό που διεξήχθη στο γήπεδο «Εθνικής Αντίστασης», έδρα της ομάδας. Μπροστά σε πλήθος κόσμου και φιλάθλων των δύο ομάδων αλλά και του αστυνομικού αθλητισμού το Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι. νίκησε το Α.Τ. Συντάγματος με σκορ 92-77. Πρώτος σκόρερ και πολυτιμότερος παίκτης των  Κυπελλούχων Φιλίας αναδείχθηκε ο ηγέτης της ομάδας ΜΠΟΓΔΑΝΙΔΗΣ Αχ. με 21 πόντους (5 τρίποντα), οποίος με όπλο την μαχητικότητά του αλλά και την τεράστια εμπειρία του οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Το 7ο Κύπελλο Α.Ε.Α.Ε. κατέκτησε για ακόμα μια χρονιά η ομάδα του Α.Τ. Πεντέλης η οποία χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες επιβλήθηκε της Δ.Α.Ε.Α. με σκορ 69-95. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του κ. ΓΡΙΜΜΑ Ι. αναδείχθηκε ο ΚΟΥΠΙΔΗΣ Θ. με 22 πόντους (4 τρίποντα), ενώ με το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα βραβεύτηκε ο ΑΛΜΠΑΝΗΣ Ε. του Α.Τ. Πεντέλης. Επίσης ο ΓΕΩΡΓΟΠΑΠΑΔΑΚΟΣ Α. πέτυχε 18 πόντους (4 τρίποντα) και ο  ΘΕΟΣ Σ. με 14 πόντους (2 τρίποντα). Από τους ηττημένους ξεχώρισαν ο ΜΑΛΛΛΟΥΧΟΣ Δ. με 19 πόντους και ο  ΜΗΤΡΙΤΖΙΚΟΣ Δ. με 10 πόντους.

Τέλος, το 13ο Πρωτάθλημα κατέκτησε το Α.Τ. Πεντέλης κατακτώντας για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και για δεύτερη συνεχή χρονιά  τους δύο τίτλους (του Πρωταθλητή και του Κυπελλούχου), στον τελικό που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του «Α.Σ. Παπάγου». Κέρδισε με σκορ 73-101 την ομάδα του Β΄ Τμ. Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής  η οποία πρώτη φορά έφτασε σε μεγάλο τελικό. Η ομάδα της Πεντέλης επέβαλε το ρυθμό της από το πρώτο δεκάλεπτο και δεν δυσκολεύτηκε να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της στις φετινές διοργανώσεις της Α.Ε.Α.Ε. Σημειώνεται ότι το Α.Τ. Πεντέλης τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει συνολικά δέκα (10) τίτλους , (4 Πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και 1 Super Cup).  Πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών ήταν ο ΓΕΩΡΓΟΠΑΠΑΔΑΚΟΣ Α. με 23 πόντους (4 τρίποντα) και πολυτιμότερος παίκτης του τελικού έπειτα από ψηφοφορία αναδείχτηκε ο  ΕΛΙΖΙΩΤΗΣ Ν. .

Ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Αρχ/κας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ Δημήτριος στο τέλος των αγώνων ευχαρίστησε τους παίκτες όλων των ομάδων για το ήθος που επέδειξαν όλη την αγωνιστική περίοδο, συγχάρηκε τις ομάδες των τελικών για την παρουσία τους και δεσμεύτηκε για την πρόοδο των διοργανώσεων της Αθλητικής Ένωσης.

Το παρόν στους τελικούς έδωσαν πολλοί φίλοι του αστυνομικού αθλητισμού καθώς και ο Υπ/γος (ε.α.) ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Κ., η Α/Δ΄ ΓΚΟΥΒΑ Γ. της Δ.Α.Β/Α.Α., ο Α/Δ΄ ΚΑΤΣΙΦΑΣ Λ. της Δ.Α.Α.Α., ο Α/Δ΄ ΚΟΚΑΛΑΚΗΣ Α. του ΚΕ.ΜΕ.Α., ο Α/Υ΄  ΜΑΡΡΕΣ Λ. της Δ.Α.Ε.Α, ο Διοικητής του Α.Τ. Παπάγου Α/Υ΄ ΒΑΛΣΑΜΑΣ Β..

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελε σα ευχαριστήσει την Διεύθυνση επικοινωνίας για την συνεργασία καθ’ όλη την αγωνιστική περίοδο και την στήριξη σας στην ανάπτυξη του αστυνομικού αθλητισμού.

Scroll to Top