Τελικοί Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης “ΚΟΡΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ”

Ξεχωριστή μέρα για την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος ήταν η 25η Μαΐου του 2012. Συνεχίζοντας το άνοιγμα προς τις κοινωνικές ομάδες η Αθλητική μας Ένωση ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών Υπηρεσιών Αττικής με μια πολύ όμορφη εκδήλωση που έλαβε χώρα στο κλειστό γήπεδο Νέας Σμύρνης. Η διοργάνωση έγινε σε συνεργασία με τα SPECIAL OLYMPICS HELLAS όπου και πραγματοποιήθηκε αγώνας UNIFIED μεικτών ομάδων special Olympics και αθλητών της Αθλητικής Ένωσης μας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον μικρό και τον μεγάλο Τελικό του Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης.

Συγκεκριμένα στον Μικρό Τελικό διαγωνίστηκαν οι ομάδες της Δ.Α.Ε.Ε.Β. και του ΑΤ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Ένας καταπληκτικός σε εξέλιξη αγώνας που νικητή είχε τη σταχτοπούτα του θεσμού, το ΑΤ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, η οποία ομάδα με την νίκη της το τελευταίο πραγματικά δευτερόλεπτο κέρδισε την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Φοβερός σε ένταση και πάθος αγώνας με το ΑΤ Συντάγματος να προηγείται με βραχεία κεφαλή σχεδόν σε όλο τον αγώνα. Ωστόσο στη τελευταία φάση και με το σκορ 59-61. φάνηκε ιδιαίτερα τυχερό καθώς ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Δ.Α.Ε.Ε.Β. αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο. Η τύχη του πρωτάρη χαμογέλασε στους αθλητές του ΑΤ Συντάγματος οι οποίοι πανηγύρισαν την μεγάλη τους νίκη με 59-61.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ Παν – ΣΤΡΕΜΠΑΣ Κων. – ΣΚΑΛΤΣΗΣ Παν.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος ανακηρύχθηκε το ΑΤ ΠΕΝΤΕΛΗΣ.

Αγώνας για γερά νεύρα ήταν για ακόμα μια χρονιά ο Μεγάλος Τελικός του πρωταθλήματος.

Σε ένα καταπληκτικό αγώνα που κρίθηκε στην παράταση το ΑΤ Πεντέλης κέρδισε το τρόπαιο απέναντι στο ΑΤ Καλλιθέας. Και αν η αξία του ηττημένου δίνει ιδιαίτερη σημασία στον νικητή τότε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως ο Αστυνομικός Αθλητισμός είναι ο μεγάλος νικητής.

Καταπληκτικός αγώνας, φοβερή ένταση, μέγα πάθος από τις δύο ομάδες. Το ΑΤ Πεντέλης οδηγούσε το σκορ σε όλο τον αγώνα χωρίς ωστόσο να αποκτήσει μια διαφορά ασφαλείας. Η ομάδα του ΑΤ Καλλιθέας με κινητήριο μοχλό τις επελάσεις τόσο του Ντακούλια όσο και του Γεωργοπαπαδάκου πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ 1’:36¨ πριν τη λήξη του αγώνα με 83-81 . Το τέλος ήταν δραματικό με τον Κωνσταντώνη να ισοφαρίζει με δύο ελεύθερες βολές 0:46¨ το σκορ 83-83. Στην επαναφορά τραγικό λάθος από τους παίκτες του ΑΤ Καλλιθέας και ο Θέος με τρίποντο κάνει στο 0:25¨ πριν το τέλος το 83-86. Εξαιρετική επαναφορά από την Καλλιθέα κ ενώ όλοι είχαν χρήση πρωταθλητή την Πεντέλη ο Συγλέτος 4¨δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ισοφαρίζει με δικό του τρίποντο. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση όπου το ΑΤ Πεντέλης πιο ψύχραιμο στις ελεύθερες βολές επικράτησε με 96-100.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΨΑΡΙΑΝΟΣ – ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΠΙΚΑΣ

Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού ανακηρύχτηκε ο ΘΈΟΣ Μάκης του ΑΤ Πεντέλης, και νικητής τριπόντων ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΩΝΗΣ Αναστάσιος επίσης του ΑΤ Πεντέλης.

Πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος κ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ Δημ. ευχαρίστησε τους αθλητές όλων των ομάδων για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, το ήθος τους, την ανταγωνιστικότητα τους καθώς και την αυταπάρνηση που υπέδειξαν. Καλωσόρισε την ομάδα των special Olympics στην εκδήλωση, ευχαρίστησε το κοινό για την αθρόα του παρουσία του καθώς και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις δύο ομάδες του τελικού.

Χαιρετισμό απηύθυνε η διευθύντρια των Special Olympics Hellas κα. ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ Άρτεμις η οποία ευχαρίστησε την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος και ανέπτυξε την προσπάθεια των special Olympics στην χώρα μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ταξίαρχος της ΔΑΒ/ΑΑ κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης, οι κκ Αστυνομικοί Διευθυντές ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος Δ/ντης Δ΄ Υπ/νσης Αστυν. Β/Α Αττικής, ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Ευάγγελος Δ/ντής της Γ΄ Υπ/νσης Αστυν. Β/Α Αττικής, ΒΑΡΣΟΣ Ιωάννης Δ/ντής της Ε΄ Υπ/νσης Αστυν. Β/Α Αττικής, ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Υπ. Προστασίας του Πολίτη Αστυν. Υποδιευθυντής ΚΟΚΚΑΛΑΚΗΣ Αθανάσιος, οι κκ Αστυν. Υποδιευθυντές ΚΑΤΣΙΦΑΣ Λάμπρος της Δ/νσης Αστυν. Αερολιμένα Αθηνών, ο Α/Α ΣΑΡΡΑΝΤΑΡΗΣ Αθανάσιος ο Δ/της του Α.Τ. Βριλησσίων, ο διοικητής του ΑΤ Πεντέλης Α/Β ΚΟΜΠΟΧΟΛΗΣ Απ., ο Προσωπάρχης της Δ/νσης Αστυν. Β/Α Αττικής Α/Α ΔΙΓΑΛΕΤΟΣ Δημήτριος, ο Τμηματάρχης Γραφείου Επιχειρήσεων της Δ/νσης Αστυν. Β/Α Αττικής Α/Β ΤΣΙΑΛΟΥΚΗΣ Απόστολος καθώς και αντιπροσωπεία δοκίμων της Σχολής Αξιωματικών με επικεφαλής τον Υ/Α΄ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ Παναγιώτη.

Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν καθώς και χίλιοι συνάδελφοι αστυνομικοί και φίλοι του αστυνομικού αθλητισμού.

Όλοι οι αθλητές, όλοι οι παραβρισκόμενοι, όλα τα τιμώμενα πρόσωπα αφιέρωσαν την καταπληκτική αυτή βραδιά στον ΦΙΛΟ και ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΟΡΩΝΗ Δημήτριο ο οποίος λείπει από κοντά μας.

Scroll to Top