Τελικός Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης

Αλλαγή είχαμε στο θρόνο του Κυπελλούχου ΑΕΑΕ καθώς η ομάδα του ΑΤ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ επικράτησε στον τελικό τον πολυνίκη του θεσμού με τρείς συνεχείς κατακτήσεις ΑΤ ΠΕΝΤΕΛΗΣ.

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος με την ευκαιρία του Τελικού Κυπέλλου 2012 διοργάνωσε μια εκδήλωση που συζητήθηκε αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Για πρώτη φορά σε αστυνομική αθλητική εκδήλωση συμμετείχαν τμήματα υποδομής αθλητικού σωματείου. Συγκεκριμένα  40 παιδιά από τις ακαδημίες του ΑΟΝΣ «Ο ΜΙΛΩΝ» έδωσαν ένα αγώνα επίδειξης  πριν τον τελικό και  εντυπωσίασαν με τη αγωνιστικότητα αλλά και το ήθος τους. Πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές και αντάλλαξαν δώρα και αναμνηστικά  με τους παίκτες των δύο ομάδων.

Επίσης  μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια, που διέθεσε ο Δ/ντης της Δ/νσης Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος κ. ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗΣ Ανδρέας, με θέμα την κυκλοφοριακή συμπεριφορά των πεζών και των οδηγών, έχοντας ως στόχο την ενημέρωση για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας αλλά και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Στον αγώνα η ομάδα του ΑΤ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ διαθέτοντας μεγαλύτερο πάθος αλλά και τους ΝΤΑΚΟΥΛΙΑ (32 π) και ΣΥΓΛΕΤΟ (17 π) σε τρομερή μέρα και τον ΓΕΩΡΓΟΠΑΠΑΔΑΚΟ στα συνήθη στάνταρ (18) κατέκτησε το τρόπαιο. Με μεγάλη ευστοχία στα σουτ εκτός παιδιάς αλλά και με πολλά κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ μπόρεσαν  έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και διατήρησαν την διαφορά που πήραν από τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου. Από το ΑΤ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ο μόνος που ύψωσε ανάστημα στους συναδέλφους του είναι ο ΚΟΥΠΙΔΗΣ (23 π) μην μπορώντας να κάνει κάτι περισσότερο για την ομάδα του. Ο αγώνας έληξε με σκορ 89-79 υπέρ του ΑΤ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ. Τον αγώνα διεύθυναν οι κ.κ. Αφεντουλίδης, Μπίκας, Θεωνάς οι οποίοι για ακόμα μια φόρα τίμησαν με την παρουσία τους τον ένστολο και αστυνομικό αθλητισμό. Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού ανακηρύχτηκε ο ΝΤΑΚΟΥΛΙΑΣ του ΑΤ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.

Δεκάλεπτα: 23-27, 23-15, 22-11, 21-26

ΑΤ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΛΟΥΝΤΖΗΣ): Κόλλιας 13, Συγλέτος  17(3), Ντακούλιας 32 (3), Βαινας , Μπούργος, Σμυρλής 6, Γεωργοπαπαδάκος 18, Μακρής, Κανέλλης 3, Χαλκιάς, Χρονόπουλος, Βορρές.

ΑΤ ΠΕΝΤΕΛΗΣ (ΒΕΛΙΖΙΩΤΗΣ, ΓΡΙΜΜΑΣ): Αλμπάνης, Θέος  12(1), Χριστοφάκης  11(1), Κουπίδης 23(5), Θυμνιος  2, Τσούτσος  13, Κωνσταντώνης  16, Μυλωνίδης 2 , Αρκουμάνης, Κοθρας , Κορώνης, Παπαδόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο εκπρόσωπος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης  Αττικής, Σπυρίδων – Θεόδωρος ΜΩΡΑΪΤΗΣ,  Δ/ντης Β΄ Υποδ/νσης Αστυνομίας Αθηνών, ο Διοικητής του ΑΤ Πεντέλης  Α/Β ΚΟΜΠΟΧΟΛΗΣ Απ., εκπρόσωπος του ΔΣ του ΑΟΝΣ «Ο ΜΙΛΩΝ», ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης ΝΑ κ. ΤΖΑΜΑΡΑΣ Γ. καθώς και πάρα πολλά μέλη και φίλοι της Αθλητικής μας  Ένωσης.

Χαιρετισμό απέστειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όθωνας.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Αρχ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ Δημ. ευχαρίστησε τους αθλητές για το ήθος αλλά και την αγωνιστικότητά τους, τους θεατές για την πολυπληθή παρουσία τους και επεσήμανε το έργο των μελών του συμβουλίου αλλά και την ανάγκη για στήριξη στις διοργανώσεις της Ένωσης.

Scroll to Top