Τελικός Κυπέλου Καλαθοσφαίρισης

Συνεπής στο ραντεβού του φάνηκε στις 03/05/2011 το ΑΤ Πεντέλης και κατέκτησε για 3η συνεχόμενη χρονιά το κύπελλο καλαθοσφαίρισης που διοργάνωσε η Αθλητική Ένωση για την περίοδο 2010-2011 σε μια εκδήλωση που θα ζήλευαν όλες οι διοργανώτριες αρχές αθλητικών γεγονότων.

Ο τελικός αγώνας διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Μελισσίων, παρουσία του Ταξίαρχου κ. Διαμαντόπουλου, και την συμμετοχή πολλών μελών της οικογένειας  της ΕΛ.ΑΣ και τις τοπικής κοινωνίας.

Το παιχνίδι είχε ξεκάθαρο φαβορί  και αυτό επιβεβαίωσε το ΑΤ Πεντέλης που έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση της ΔΑΕΒ με πρωταγωνιστή τον Ν. Τσούτσο και άξιους συμπαραστάτες τους Στ. Μυλωνίδη, Αν. Κωνσταντώνη και Σ. Θέο. Από την αρχή η Πεντέλη πήρε κεφάλι στο σκορ ωστόσο στο πρώτο μισό του αγώνα η ΔΑΕΒ ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γεωργοπαπαδάκο. Στο δεύτερο ημίχρονο η Πεντέλη περιόρισε  τα ατού της ΔΑΕΒ  και ανέβασε στροφές στην επίθεση, έτσι πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα και το διατήρησε ως το τέλος του παιχνιδιού με μπροστάρη το Ν. Τσούτσο και τον Στ. Μυλωνίδη. Η νίκη ήρθε φυσιολογικά για τους παίκτες του Ηλ. Καλαντωνέα με τελικό σκορ 81-69 και πανηγυρίστηκε αναλόγως. Η διαμόρφωση του σκορ ανά δεκάλεπτο ήταν α’ 23-12, β’ 23-22, γ’ 20-14, και δ’ 15-21.

Οι παίκτες της ομάδας αφιέρωσαν την κατάκτηση του κυπέλλου στον γενικό αρχηγό της ομάδος Ανθ/μο Ιωάννη Γρίμμα, το διοικητή του ΑΤ Πεντέλης Α/Υ Λάμπρο Κατσίφα καθώς και στον Πρόεδρο της ομάδας κ. Ηλιακίδη. Επίσης πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αναδείχτηκε ο Ν. Τσούτσος. Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ.κ. Μπίκας, Νανούρης και Στρέμπας οι οποίοι τιμήθηκαν για την συμμετοχή τους  από τον αν. γ.γ. της ΑΕΑΕ Ουσταμπασίδη Ρήγα.

Scroll to Top