Τελικός του 20ου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών Υπηρεσιών Αττικής

Την Τρίτη 31/05/2022, έλαβε χώρα ο μεγάλος τελικός αγώνας του 20ου Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης αστυνομικών υπηρεσιών Αττικής, στο κλειστό γήπεδο Ψυχικού, μεταξύ των ομάδων του Τ.Α. Αγίου Δημητρίου και της Υ.Α.Α.Ο.Ε.Ε.Α./Τ.Π.Μ.. Ως ελάχιστο φόρο τιμής από την πλευρά μας οι αγώνες του μεγάλου και του μικρού τελικού του Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης αστυνομικών υπηρεσιών Αττικής αφιερώθηκαν στη μνήμη των δύο αστυνομικών Ευάγγελου Νοϊδη και Αντωνίου Νίκου της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι απεβίωσαν εν ώρα καθήκοντος.

Προ ενάρξεως του μεγάλου τελικού τελέστηκε Τρισάγιο από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Θρησκευτικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Α/Β΄ Αλέξιο Κουρτέση, εις μνήμη των δύο συναδέλφων, παρουσία των οικογενειών και συγγενικών τους προσώπων.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος για την πρόσκληση και συνεχάρει τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για την ανάληψη της πρωτοβουλίας ο τελικός αγώνας να αφιερωθεί στη μνήμη των δύο συναδέλφων, γεγονός που αποδεικνύει πως εκλιπόντες συνάδελφοι, οι οποίοι έφυγαν εν ώρα υπηρεσίας κρατώντας τον όρκο τους δεν λησμονούνται ποτέ και συλλυπήθηκε τις δύο οικογένειες. Επίσης μετέφερε το χαιρετισμό του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις διαγωνιζόμενες ομάδες.

Στο αγωνιστικό σκέλος οι δύο ομάδες προσέφεραν όμορφο θέαμα, πολλές και γρήγορες φάσεις, ένταση και πάθος για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Σε όλη τη διάρκεια σχεδόν του αγώνα, η ομάδα της Υ.Α.Α.Ο.Ε.Ε.Α./Τ.Π.Μ. ήταν μπροστά στο σκορ. Στο 5.30 του τρίτου τετάρτου του αγώνα η ομάδα του Τ.Α. Αγίου Δημητρίου προηγήθηκε με έξι πόντους και έδειξε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού.  Στο 3.13 το παιχνίδι ήρθε ισόπαλο μετά από προσπάθεια του Χωματά. Και στη συνέχεια η επιθετική εμπειρία του Ντακούλια έβαλε μπροστά την ομάδα στο σκορ και την οδήγησε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Η Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη απένειμε το αναμνηστικό μετάλλιο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος με τον δισκοβόλο Μύρωνα, στους τρεις διαιτητές και στους τρεις κριτές, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους στον τελικό αγώνα.

Η κ. Υφυπουργός Υγείας στο χαιρετισμό της ευχαρίστησε την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος για την πρόσκληση και για την πρωτοβουλία, συνεχάρει όλους τους συμμετέχοντες αθλητές, διαιτητές και κριτές, την Αθλητική Ένωση Ψυχικού, σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία όλων λαμβάνοντας υπόψιν την περίοδο της πανδημίας. Ανέφερε πως η άθληση αποτελεί θεραπευτικό μέσο για τη ψυχή και ρίχνει τα επίπεδα του στρες. Τέλος επισήμανε το γεγονός πως οι αστυνομικοί βρίσκονται ανελλιπώς στα καθήκοντά τους και στον ελεύθερο χρόνο τους αθλούνται αποτελώντας παράδειγμα προς τα παιδιά και δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως αθλητισμός, ψυχική υγεία και επάγγελμα είναι αλληλένδετα.

Η ομάδα της Υ.Α.Α.Ο.Ε.Ε.Α./Τ.Π.Μ., πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και κατέκτησε το 20ο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης με σκορ 84-87.

Πολυτιμότερος παίκτης του Τελικού αναδείχτηκε ο αθλητής της Υ.Α.Α.Ο.Ε.Ε.Α./Τ.Π.Μ. Ντακούλιας Χρήστος σημειώνοντας 49 πόντους.

Τ.Α. Αγίου Δημητρίου-Υ.Α.Ο.Ε.Ε.Α/Τ.Π.Μ. : 84-87
Α. 11-24, Β. 26-23, Γ. 22-14, Δ. 25-26

Συνθέσεις ομάδων :
Τ.Α. Αγίου Δημητρίου
Προπονητής : Μαρινάκης Κ.
Αθλητές : Μπογδανίδης Α. 12π., Καραϊσκάκης Μ. 2π., Δρίβας Ν., Γεωργοπαπαδάκος Α. 9π., Παντσιόπουλος Γ. 15π., Τσόλης Θ. 30π., Δέλλιος Γ. 11π., Μαρινάκης Κ. 5π., Βαρσαμούλης Δ.

Υ.Α.Ο.Ε.Ε.Α/Τ.Π.Μ.
Προπονητής : Γρίμμας Ι. Βοηθός προπονητή : Γρηγορίου Π.
Αθλητές : Καυμενάκης Δ., Χωματάς Θ. 14π., Σκόνδρας Π. 3π., Τσίνας Δ., Ντακούλιας Χ. 49π., Κωτούλας Δ. 9π., Αναγνωστόπουλος Χ. 4π., Κοθράς Π. 3π., Αρκουμάνης Α. 5π.

Διαιτητές του αγώνα : Τσολάκος Ε., Σκαλτσής Π., Μπον Π.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν : η Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας κα Ζωή Ράπτη, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας Α/Α΄ Ανδρέας Βέλλιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής Α/Δ΄ Κανέλλος Νικολάου, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κ. Βλάσιος Βαλατσός, ο Γραμματέας του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Θεόδωρος Χαντζόπουλος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της κ. Γρηγόρη Γερακαράκου, ο Α/Δ΄ Παντελής Αναστασόπουλος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Ψυχικού κ. Ερωτόκριτος Νεόφυοτος.

Όλοι οι συμμετέχοντες αστυνομικοί διακρίθηκαν για την προσπάθεια που κατέβαλαν, προσφέροντας τα μέγιστα στην καλλιέργεια και ανάπτυξη του αστυνομικού αθλητικού πνεύματος, στην προβολή των αξιών και των αρχών του αθλητισμού και στην προβολή του «Ευ αγωνίζεσαι».

Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση διεξήχθη αδαπάνως για το Δημόσιο.

Το Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης δεν επηρέασε την άσκηση καθηκόντων των αθλητών αστυνομικών αφού οι αγώνας πραγματοποιήθηκαν σε ημέρες και ώρες που οι συμμετέχοντες δεν είχαν υπηρεσία.

Ο Πρόεδρος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελαν να συγχαρούν όλα τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής καλαθοσφαίρισης για το έργο της και την ορθή διεξαγωγή και ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την αγαστή συνεργασία, την Αθλητική Ένωση Ψυχικού για τη διάθεση των γηπεδικών της εγκαταστάσεων και τη φιλοξενία, τους αθλητές και τους συμμετέχοντες όλων των ομάδων για την προσπάθειά τους!

Scroll to Top