Το τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών του ΠΒΕ στο Ζωγράφειο Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη.

Το Τμήμα Εκμάθησης Παραδοσιακών χορών του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Ζωγράφειου Λυκείου, συμμετείχε  στο  11ο Φεστιβάλ Χορωδιών και Παραδοσιακών Χορών που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα  15-16 Μαρτίου 2024 στην Κωνσταντινούπολη.

Το Ζωγράφειο Λύκειο  είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Κωνσταντινούπολη και ξεκίνησε το εκπαιδευτικό του ταξίδι το έτος 1893. Το σχολείο βρίσκεται στο κέντρο της Πόλης σε μικρή απόσταση από την προσφυγική περιοχή του  Πέρα.

Παρουσιάστηκαν χοροί από την περιοχή της Αλμωπίας όπως Συρτός Μακεδονίας, Τρίτε Πάτε, Ζάικος, Γκάιντα και Λιτός.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και τη Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Α/Β΄ Γεώργιος Ζάχαρης, ο οποίος μετέφερε τις ευχαριστίες στη Διοίκηση του Ζωγράφειου Λυκείου για την πρόσκληση.

Το γεγονός της παρουσίας του τμήματος Εκμάθησης Παραδοσιακών χορών του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος αποτελεί σταθμό για την ιστορία του αστυνομικού αθλητισμού και μέγιστη τιμή για την Ένωσή μας.

Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση διεξήχθη αδαπάνως για το Δημόσιο.

Η ανωτέρω δράση δεν επηρέασε την άσκηση καθηκόντων των χορευτών αστυνομικών.

Scroll to Top