ΥΔΕΑΠ και ΔΟΑ στον Τελικό του Κυπέλλου Φιλίας

Βάζοντας πλώρη για την ολοκλήρωση της σεζόν σειρά έχει το final four για το κύπελλο φιλίας το οποίο είχε δύο πολύ δυνατές αναμετρήσεις που έκριναν το ζευγάρι του τελικού.

Στην πρώτη αναμέτρηση είχαμε αντιμέτωπες την ομάδα της ΥΔΕΑΠ με την ομάδα της ΔΙΑΣ Β/Α. Από το πρώτο τέταρτο φάνηκε ότι θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να διεκδικούν την πρόκριση. Το σκορ ημιχρόνου φανερώνει την επιθυμία και των δύο να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό καθώς έκλεισε με 28-24 υπέρ της ΥΔΕΑΠ. Την ίδια εικόνα είχαμε και στο τρίτο τέταρτο του αγώνα όπου το επί μέρους 13-12 οδήγησε τον αγώνα σε ένα πολύ κρίσιμο τέταρτο τέταρτο. Σε αυτό η ΥΔΕΑΠ φάνηκε πιο ψύχραιμη και με καλές επιθέσεις και άμυνες κατάφερε να αντέξει στην πίεση της αξιόμαχης ΔΙΑΣ Β/Α Αττικής και να πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό και το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό  62-57 αναμένοντας τον αντίπαλο της από τον δεύτερο ημιτελικό.

Η δεύτερη αναμέτρηση δεν έκρυβε κάποιες συγκινήσεις στην εναλλαγή του σκορ καθώς και για τον νικητή. Η ΔΟΑ απέναντι στο ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου έδειξε από νωρίς πως θέλει να καθαρίσει την πρόκριση κλείνοντας το ημίχρονο με διαφορά 20 πόντων (36-16). Το τρίτο τέταρτο ξεκίνησε επίσης δυνατά για την ομάδα της ΔΟΑ μην αφήνοντας περιθώριο στην ομάδα του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου να αντιδράσει. Το τελευταίο τέταρτο απέκτησε έτσι διαδικαστικό χαρακτήρα και η προσμονή όλων ήταν απλά το τελικό σκορ του αγώνα. Η ομάδα της ΔΟΑ κέρδισε τον αγώνα με 64-43 και μαζί την θέση στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την δυνατή ομάδα της ΥΔΕΑΠ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα :

ΥΔΕΑΠ – ΔΙΑΣ Β/Α ΑΤΤΙΚΗΣ 62-57
Δεκάλεπτα : Α. 12-11  Β. 28-24  Γ. 41-36  Δ. 62-57

ΔΟΑ – ΑΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 64-43
Δεκάλεπτα : Α. 27-11  Β. 36-16  Γ. 53-29  Δ. 64-43

Scroll to Top