Διεθνής Φιλικός Αγώνας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών με την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών του Μονακό, Αθήνα, 17-19 Οκτωβρίου 2016

Διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία την 18/10/2016 στο κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Πεντέλης, διεθνής φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης που διοργάνωσε η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος μεταξύ της Πρωταθλήτριας ομάδας Α.Τ. Πεντέλης και της εθνικής ομάδας της Αστυνομίας του Πριγκιπάτου του Μονακό. Στον πάγκο της Ελληνικής ομάδας κάθισε τιμητικά ο πρώην Υπουργός Αθλητισμού και πολυνίκης Έλληνας προπονητής κ. Γιάννης Ιωαννίδης. Η ελληνική ομάδα έδειξε από νωρίς την υπεροχή της παίζοντας ένα σοβαρό και ελκυστικό μπάσκετ για τους θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο, κερδίζοντας με το τελικό σκορ 115-53, με έναν Γιάννη Ιωαννίδη που θύμισε τον προπονητή του Άρη – Ολυμπιακού – Α.Ε.Κ. και πρώτους σκόρερ τους Γεωργοπαπαδάκο Αθανάσιο και Κουπίδη Θεμιστοκλή.

Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους εκτός των άλλων οι:

  1. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ κ. ΤΟΣΚΑΣ Νικόλαος
  2. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ Πέτρος
  3. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ κ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΑΨΑΛΗΣ Δημήτριος
  4. ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΕΛ.ΑΣ. ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης
  5. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Α.Β/Α.Α. ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ κ. ΒΟΥΤΣΕΛΑΣ Κωνσταντίνος
  6. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ κ. ΚΟΚΟΡΟΣΚΟΣ Κωνσταντίνος
  7. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Υ.Α.Β/Α.Α. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ κ. ΛΑΣΠΑΣ Ιωάννης
  8. ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Υ.Α.Β/Α.Α ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ κ. ΣΚΟΥΡΑΣ Ιωάννης
  9. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Τ.Α. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Α΄ κ. ΜΠΑΒΕΛΗΣ Αλέξανδρος
  10. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Α.Τ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Α΄ κ. ΠΛΕΞΟΥΣΑΚΗΣ Δημοσθένης
  11. ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Τ.Α. ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Α΄ κ. ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ Φώτιος
  12. ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ (ε.α.) κ. ΖΩΓΡΑΦΟΣ Νικόλαος
  13. ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ (ε.α.) κ. ΚΑΡΟΥΖΟΣ Νικόλαος
  14. ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ (ε.α.) κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Σωτήριος

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. ΤΟΣΚΑΣ Νικόλαος, στην ομιλία του, τόνισε την ανάγκη και άλλων τέτοιων εκδηλώσεων που αναδεικνύουν το κοινωνικό προφίλ της Ελληνικής Αστυνομίας και την έμπρακτη στήριξή του σε τέτοιες προσπάθειες.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΑΨΑΛΗΣ Δημήτριος, αφού καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους αστυνομικούς αθλητές από το Μονακό, στη μητρική τους γλώσσα, παρέδωσε στον αρχηγό της αποστολής τιμητική πλακέτα με το έμβλημα της πόλης της Πεντέλης και ευχαρίστησε την Α.Ε.Α.Ε. για τη διοργάνωση αυτού του αγώνα που προβάλλει το κοινωνικό προφίλ της ΕΛ.ΑΣ. όσο και την πόλη της Πεντέλης.

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Υπαστυνόμος Α΄ κ. ΓΡΙΜΜΑΣ Ιωάννης, αφού επέδωσε τιμητική πλακέτα στους επισήμους προσκεκλημένους για τη βοήθειά τους και στήριξή τους στο έργο της Α.Ε.Α.Ε., όσο και στη φιλοξενούμενη ομάδα του  Μονακό, τόνισε ότι τέτοιοι αθλητικοί αγώνες είναι αναγκαίοι τόσο για να τονίσουν το κοινωνικό πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., το αθλητικό πνεύμα των Ελλήνων Αστυνομικών όσο και τη συνεργασία που υπάρχει σε αθλητικό επίπεδο και με τους αστυνομικούς των υπολοίπων Ευρωπαϊκών Χωρών.

Με την Ελληνική ομάδα αγωνίστηκαν:

  • Προπονητής: ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Γιάννης
  • Παίκτες: ΚΩΝΣΤΑΝΤΩΝΗΣ Α.(αρχηγός), ΜΠΑΚΑΣ Γ., ΔΟΥΒΛΑΝΤΩΝΗΣ Α., ΚΟΥΠΙΔΗΣ Θ., ΚΩΤΟΥΛΑΣ Δ., ΧΩΜΜΑΤΑΣ Χ., ΓΕΩΡΓΟΠΑΠΑΔΑΚΟΣ Α., ΝΙΚΟΥ Θ., ΓΑΤΟΣ Ν., ΜΑΛΟΥΚΟΣ Δ., ΚΑΥΜΕΝΑΚΗΣ Δ., ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ Σ. ΚΑΙ ΒΕΛΙΖΙΩΤΗΣ Ν.
  • Υπεύθυνοι ομάδας: ΓΡΙΜΜΑΣ Ι., ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ Γ.

Με την ομάδα του Πριγκιπάτου του Μονακό αγωνίστηκαν:

  • Προπονητές: PERALDI JEAN-CHARLES και PAGNOTTA MICHEL
  • Παίκτες: QUESSADA CEDRIC, CALCAGNO JEAN-BAPTISTE, THOUVENIN CLEMENT, HURTELOUP THIERRY, PAVE ΗUGO, BOON SEBASTIEN, ORENGO MATTHIEU, OPERTO MATHIAS, MACHU PAULINE, CANDES FREDERIC, GOLOSETTI KEVIN, LANTIN GERALD
  • Υπεύθυνος ομάδας: RUCKEBUSCH GILLES

Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Υπαρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη, την Διεύθυνση Επικοινωνίας / Α.Ε.Α. καθώς και τον Δήμαρχο Πεντέλης κ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΑΨΑΛΗ Δημήτριο για την αγαστή συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου η διοργάνωση και η διεξαγωγή του αγώνα να ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Scroll to Top