Χάλκινα μετάλλια στην κολύμβηση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αστυνομικών!

Στο Μιλάνο της Ιταλίας κατά  το χρονικό διάστημα 19-26 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν οι 3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Αστυνομικών. Στους αγώνες συμμετείχαν μεταξύ άλλων αθλητών μας και αθλητές της κολύμβησης της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος.

Η κολυμβητική ομάδα αποτελούνταν από τρεις (3) αθλήτριες, ήτοι :

ΒΑΪΤΣΑΚΗ Δήμητρα (κατ. 50μ. ελεύθερο και 100μ. πεταλούδα)

ΑΓΙΑΝΝΗ Βασιλική-Δήμητρα (κατ. 50μ. ελεύθερο και 100μ. πρόσθιο)

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Νικολέττα (κατ. 50μ. ύπτιο και 100μ. ύπτιο)

Το αγώνισμα της κολύμβησης διήρκησε δύο (2) ημέρες (23-24/09/2019) όπου οι αθλήτριες είχαν να αντιμετωπίσουν η κάθε μία στο αγώνισμά της, κολυμβήτριες από διάφορες χώρες του κόσμου, όπως Γαλλία, Ρωσία κ.α

Την πρώτη ημέρα των αγώνων οι αθλήτριές μας αγωνίστηκαν τρεις φορές, γεγονός που απαιτούσε μεγάλο ψυχικό και σωματικό σθένος. Στην προκριματική φάση πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις, έχοντας να αντιμετωπίσουν αθλήτριες παγκόσμιας εμβέλειας και με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό τους.

Η επιμονή και υπομονή απέφεραν καρπούς και διάκριση για την Ελλάδα. Το 1ο μετάλλιο της διοργάνωσης και συγκεκριμένα στο αγώνισμα των 50μ. ύπτιο κατάφερε να κερδίσει η ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Νικολέττα κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Τη δεύτερη ημέρα των αγώνων της κολύμβησης, όπου υπήρχαν οι ίδιες αγωνιστικές συνθήκες, οι αθλήτριές μας έδωσαν και πάλι τον καλύτερό τους εαυτό συμμετέχοντας σε περισσότερα από ένα αγωνίσματα, κατάφεραν ξεπερνώντας κάθε δυσκολία και αντιξοότητα. Ειδικότερα η αθλήτρια  ΒΑΪΤΣΑΚΗ Δήμητρα κατάφερε να διακριθεί κατακτώντας ένα ακόμα χάλκινο μετάλλιο για την Ελληνική αποστολή, στο αγώνισμα της πεταλούδας των 100μ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αθλήτρια ΑΓΙΑΝΝΗ Βασιλική-Δήμητρα μπορεί να μην κατάφερε κάποια διάκριση, όμως έδωσε το μέγιστο των δυνατοτήτων της, ξεπέρασε τον εαυτό της και κατάφερε να κάνει ατομικό ρεκόρ επίδοσης!

Οι αθλήτριές μας συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Παγκόσμιους Αγώνες Αστυνομικών αντιπροσωπεύοντας επάξια τόσο τη Χώρα μας, την Ελληνική Αστυνομία, όσο και την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των διοργανωτών καθώς και της αντιπροσωπείας της Παγκόσμιας Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών για την εν γένει συμπεριφορά και παρουσία τους.

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα ήθελαν να συγχαρούν τους αθλητές για την προσπάθειά τους και να τους ευχηθούν καλή συνέχεια στις προσπάθειες τους, να ευχαριστήσουν τις εταιρείες Protergia, Ελληνικά Πετρέλαια, KIMBO και Admiral για την οικονομική τους στήριξη στο πλαίσιο πραγματοποίησης της αποστολής καθώς και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τη βοήθεια που προσέφερε ώστε να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και επιτυχημένα η αποστολή.

Εν κατακλείδι τονίζεται ότι η συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΔΕΝ ζημίωσε το Δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία ούτε στο ελάχιστο και το χρηματικό ποσό που απαιτήθηκε για την αποστολή καλύφθηκε από οικονομικούς πόρους  όπως προβλέπεται στο καταστατικό μας καθώς και από τους συμμετέχοντες αθλητές.

Scroll to Top