Προκριματικός αγώνας για το 16ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ανδρών Αστυνομικών, Σάλτσμπουργκ, 11-13 Απριλίου 2014 – Χρυσή πρόκριση για την ομάδα ποδοσφαίρου μας!

Την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου κατάφερε να πάρει η αντιπροσωπευτική ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Αυστρίας με σκορ 2-1, κερδίζοντας έτσι την πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει το χρονικό διάστημα από 23 έως 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους στην Πράγα της Τσεχίας. Ο αγώνας διεξήχθη την 13-03-2013 στις άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις του  προαστίου του Σάλτσμπουργκ Anif, με τους οικοδεσπότες τις προηγούμενες μέρες να έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή του αγώνα στα τοπικά ΜΜΕ.

Η ομάδα μας υπό τις οδηγίες του Προπονητή ΜΩΡΑΙΤΗ Ιωάννη με βοηθό του τον ΣΙΛΕΒΙΣΤΑ Ιωάννη παρατάχθηκε σε σχήμα 4-2-3-1 με τον ΟΥΣΙΟ Σταύρο  κάτω από τα δοκάρια, αριστερά του στα μπακ τον ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟ Σωκράτη, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους ΑΡΓΑΝΗ Νικόλαο και ΚΑΡΑΚΑΣΗ Γεώργιο, δεξί μπακ τον ΣΑΜΑΡΑ Κυριάκο, στα αμυντικά χαφ τους ΜΕΘΕΝΙΤΗ Σταμάτιο μαζί με τον Αρχηγό της Ομάδας ΑΓΓΕΛΑΚΗ Νικόλαο,  πιο μπροστά τους τον ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Αλέξανδρο ,δεξιά τον ΜΠΙΤΣΑΝΗ Μάριο, αριστερά τον ΤΖΑΝΕΤΟ Διονύσιο και προωθημένο τον ΤΑΜΠΑΚΗ Βασίλειο. Στον πάγκο παρέμειναν οι: ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΣ Ανδρέα, ΜΠΟΥΓΑΤΣΙΑΣ Κωνσταντίνος, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Χαράλαμπος και ΜΠΑΚΟΛΑΣ Αθανάσιος .Η πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα ήταν για την ομάδα μας όταν το σουτ του ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ μετά από όμορφη προσπάθεια του ΤΑΜΠΑΚΗ, αποκρούστηκε την τελευταία στιγμή, ενώ αντίθετα οι Αυστριακοί κατάφεραν στην πρώτη τους ευκαιρία να σκοράρουν με κεφαλιά του υψηλόσωμου GAHLEITNER μετά από σέντρα στο πρώτο δοκάρι από τα αριστερά. Η εθνική μας δεν έχασε την ψυχραιμία της και μετά από λίγα λεπτά κέρδισε πέναλτι, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ σπρώχτηκε εμφανώς λίγο πριν πιάσει την κεφαλιά. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο ΤΖΑΝΕΤΟΣ ο οποίος σημάδεψε εύστοχα την αριστερή γωνία του Αυστριακού τερματοφύλακα γράφοντας το 1-1. Το παιχνίδι στο 1ο ημίχρονο συνεχίστηκε στον ίδιο γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Αυστριακός διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, το οποίο απέκρουσε ο ΟΥΣΙΟΣ πέφτοντας στη σωστή γωνία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας προτίμησε να δώσει χώρο στην αντίπαλη ομάδα και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα μας στην επιθετική γραμμή. Με τις αναγκαστικές αλλαγές  του ΜΠΟΥΓΑΤΣΙΑ στη θέση του ΜΠΙΤΣΑΝΗ στο 52’ και του ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ στη θέση του ΜΕΘΕΝΙΤΗ στο 57’, η εθνική μας έγινε ακόμη πιο γρήγορη στα άκρα με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Στο 83’ έγινε η φάση που έκρινε τον αγώνα , όταν ο ΜΠΟΥΓΑΤΣΙΑΣ από δεξιά πέρασε με πολύ όμορφη προσπάθεια τρεις αντιπάλους, έβγαλε παράλληλη μπαλιά στον ΤΑΜΠΑΚΗ, ο οποίος με ωραίο πλασέ έκανε το 1-2, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς για την Ελληνική αποστολή. Μέχρι το τέλος του αγώνα η Εθνική μας θα μπορούσε να τριπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ο οποίος πέρασε στην θέση του ΤΖΑΝΕΤΟΥ στο 90’,  στην πρώτη του επαφή με την μπάλα , δεν θα καταφέρει σε τετ α τετ  να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η πρόκριση αυτή ήταν το επιστέγασμα του πολύ καλού κλίματος και της άψογης συνεργασίας που υπήρξε μεταξύ του προπονητικού τιμ, των παικτών και των συνοδών της αποστολής.

Scroll to Top