1η Περιπατητική εκδήλωση για τις οικογένειες των μελών μας στο Ελατόδασος της Πάρνηθας

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, προγραμματίζει να διοργανώσει την 1η περιπατητική εκδήλωση για τα μέλη της και τις οικογένειες τους, στις 21/10/2018 στο Ελατοδάσος της Πάρνηθας. Για την ομαλή διεξαγωγή, έχει ληφθεί μέριμνα για τη μεταφορά των συμμετεχόντων από την έδρα της Ένωσής μας προς το σημείο εκκίνησης του περιπάτου και αντιστρόφως.

Επικεφαλής συντονιστής, καθοδηγητής και χαράκτης της διαδρομής έχει οριστεί το μέλος μας Θεοχάρης Φώτιος, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν, έκανε υπερήφανη την οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας κατακτώντας την κορυφή Kangchenjunga ύψους 8586m των Ιμαλάιων. Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς το σεμινάριο «Αρχηγών Αναβάσεων Σωματείων» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) και έχει πιστοποιηθεί ως Αρχηγός Αναβάσεων Σωματείων. Επιπρόσθετα είναι απόφοιτος των σχολών :

  • χειμερινού βουνού της Ε.Ο.Ο.Α.,
  • αναρρίχηση βράχου αρχαρίων και μέσου επιπέδου της Ε.Ο.Ο.Α.,
  • σχολή μέσου επιπέδου ορειβασίας της Ε.Ο.Ο.Α.
  • πρώτων βοηθειών από την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και μετεκπαιδευθείς  στην ιατρική βουνού.

Οι ενδιαφερόμενοι αστυνομικοί, μαζί με τις οικογένειες τους, που επιθυμούν να λάβουν συμμετοχή στην προαναφερόμενη διοργάνωση παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν και αποστείλουν μέσω φαξ (210-7782311) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( helathpo@otenet.gr ) τη σχετική αίτηση συμμετοχήςτο αργότερο μέχρι και την 17/10/2018. Άπαντες οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται την 21/10/2018 και ώρα 08:30 στον χώρο έμπροσθεν των γραφείων της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος (Μεσογείων 96, Πύλη μνημείου) όπου θα γίνει η καταγραφή των συμμετεχόντων και εν συνεχεία η επιβίβασή τους σε λεωφορεία με προορισμό το Ελατοδάσος της Πάρνηθας.

Έχει ληφθεί μέριμνα από τη μεριά τους, να υπάρχει κατά την διάρκεια της περιπατητικής δράσης, κατάλληλο ιατρικό προσωπικό για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων ιατρικών περιστατικών.

Σημειώνεται ότι, η Πάρνηθα έχει ανακηρυχθεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ένα σημαντικό της τμήμα απαρτίζει τον ομώνυμο Εθνικό Δρυμό. Έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000, αποτελεί σημαντική περιοχή για τα πουλιά (SPA) και έχει ανακηρυχθεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (25638/1269 απ. Υπ. Γεωργίας). Η διαδρομή είναι ήπια, διάρκειας 2 +/- ωρών και προσφέρεται για οικογένειες με τέκνα. Σχετικές οδηγίες συμμετοχής τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν λεπτομερώς, τις προσεχείς ημέρες στην ιστοσελίδα μας. Στα πλαίσια της δράσης αυτής, έχει προγραμματιστεί να υπάρξει ομιλία σχετική με την περιβαλλοντική κατάσταση του δάσους της Πάρνηθας καθώς και η κατάθεση εμπειριών από τον καθοδηγητή του περιπάτου.

Οι ενδιαφερόμενοι αστυνομικοί μπορούν να απευθυνθούν και στα τηλέφωνα της Ένωσης τις ημέρες και ώρες που αναλυτικά αναγράφονται στην επιλογή ΄΄Επικοινωνία΄΄ στην ιστοσελίδα της Ένωσης.

Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί αδαπάνως για το Δημόσιο.

Scroll to Top