1οι Πανελλήνιοι Αγώνες Αστυνομικών Αλεξιπτωτιστών

Σας γνωρίζουμε ότι η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος προγραμματίζει να διοργανώσει τους 1ους Πανελλήνιους Αγώνες Αστυνομικών Αλεξιπτωτιστών στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2020, όπου θα λάβουν χώρα στο Αεροδρόμιο Τατοΐου, σε συνεργασία με τους Έλληνες Αερόδυτες.

Η εν λόγω διοργάνωση συμπεριλαμβάνεται στις δράσεις της Εβδομάδας Αστυνομικού Αθλητισμού για το έτος 2020, η οποία θα διεξαχθεί κατά τον Οκτώβριο 2020 και έχει εγκριθεί και ενταχθεί από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ Λευτέρη, στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «be active», το οποίο αφορά την προαγωγή του αθλητισμού και της φυσικής δραστηριότητας σε όλη την Ευρώπη, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης.

Η διοργάνωση και η διεξαγωγή της Εβδομάδας Αστυνομικού Αθλητισμού, αποτελεί τη μοναδική αθλητική δράση αστυνομικών που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «be active» σε όλη την Ευρώπη, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό.

Οι αγώνες θα περιλαμβάνουν προσγειώσεις ακριβείας τριών (3) αλμάτων στατικού ιμάντα ή ελεύθερης πτώσης με παραλληλόγραμμο αλεξίπτωτο από ύψος 3.500 ft. με δυο κατηγορίες :

Γενική Κατηγορία Αλεξιπτωτιστών: όλοι οι αλεξιπτωτιστές.

Κατηγορία Νέων Αλεξιπτωτιστών: οι αλεξιπτωτιστές που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι τρία (3) άλματα στο ενεργητικό τους.

Γενικές πληροφορίες για τον αγώνα.

Οι αλεξιπτωτιστές που θα χρησιμοποιήσουν ασύρματη επικοινωνία με το έδαφος για την προσγείωσή τους, θα έχουν μειονέκτημα με συντελεστή Χ 1,5.

Η βαθμολογία θα γίνεται με μονάδα μέτρησης τα εκατοστά του μέτρου (cm), έχοντας ως κέντρο-αρχή μέτρησης τα είκοσι πέντε μέτρα (25m). Προσγείωση πέραν των 25 μέτρων θα λογίζεται ως 25m. Νικητής θα λογίζεται ο αθλητής με το μικρότερο σύνολο εκατοστών (cm). Άριστη επίδοση 1500 βαθμοί (500 Χ 3).

Οι διαγωνιζόμενοι θα φέρουν: Ολόσωμη μονόχρωμη φόρμα (μαύρη, χακί ή μπλέ), Jockey ή μπερέ (ομοιόμορφη παρουσία όσον το δυνατόν).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα μέλη της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος τα οποία είναι αλεξιπτωτιστές και μέλη σε αεραθλητικό σωματείο.

Όσοι έχουν να κάνουν άλμα πέραν του ενός μηνός, πρέπει για λόγους ασφαλείας και υποχρεωτικά λόγω ελληνικής νομοθεσίας (και κανονισμών Υ.Π.Α.) να περάσουν εκπαίδευση στις διαδικασίες ανάγκης (εμπλοκές – προσγειώσεις – έξοδοι από το αεροσκάφος).

Οι 1οι Πανελλήνιοι Αγώνες Αστυνομικών Αλεξιπτωτιστών διεξάγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς αγώνων αλεξιπτωτισμού που είναι δημοσιευμένοι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας: www.elao.gr και www.skydive.gr. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να συμμορφώνονται με τους κανόνες του στρατοπέδου Τατοΐου που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση. Τέλος θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζει η νομοθεσία για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Η παραβίαση των κανόνων ασφαλείας κατά τη διάρκεια των αγώνων τιμωρείται με ακύρωση των αγωνιζόμενων.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στους αγώνες θα πρέπει μέχρι 11 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 17:00 να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την επισυναπτόμενη αίτηση δήλωσης συμμετοχής τους, στο e-mail: mastrothanasis1@gmail.com ή στο Fax:2351033069, καθώς και να φέρουν μαζί τους την ημέρα των αγώνων την επισυναπτόμενη Υπεύθυνη Δήλωση.

Οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να βρίσκονται στο Αεροδρόμιο Τατοΐου:

Σάββατο 24 Οκτωβρίου          08:00-09:00     Άφιξη αγωνιζόμενων

09:00-10:00     Σεμινάριο αγωνιζόμενων – κλήρωση

10:00-19:00     Άλματα αγώνων

Κυριακή 25 Οκτωβρίου          09:00-13:30     Άλματα αγώνων

13:30-πέρας     Απονομή αναμνηστικών – τιμητικών διπλωμάτων

Κάθε αθλητής-αστυνομικός θα πρέπει να προσκομίσει-υποβάλλει στην οργανωτική επιτροπή την αίτηση εγγραφής στην Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος την ημέρα των αγώνων. Την αίτηση εγγραφής μέλους μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να την αναζητήσει στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος.

Στους νικητές και φιναλίστ των κατηγοριών του πρωταθλήματος θα απονεμηθούν κύπελλα και αναμνηστικά διπλώματα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη της επιτροπής Αλεξιπτωτισμού της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος : Αρχ/κας ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης 6974641704 & 6906191804, Αρχ/κας ΜΑΣΤΡΟΘΑΝΑΣΗΣ Αντώνιος 6937678050 & 6944441067, Αστ/κας ΤΖΑΜΑΛΗΣ Παναγιώτης 6971715640.

Επισημαίνεται ότι, η διοργάνωση θα διεξαχθεί αδαπάνως για το Δημόσιο.

Scroll to Top